- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.510
- Поени од реакции
- 37.342
и најмала „дупка“ на тоа стаклото е потенцијален пат на „летечите корнавируси“ тука си грешка во мислењето, јас да бев на твое место би носела маска, 5% заштита доволно да биде повеќе од другите, имало примери што токму тие што носеле маски не биле позитивни на коронавирус кога биле во карантин две недели и биле „ослободени“!Maska ne nosam zaso imam golemo staklo pred mene taka da kivanje i kaslanje sum gore dole zastiten da kazam.
...а кој вели дека тој гел го уништува коронавирусот што ти се залепи на пример на рака, ако тоа механички не го тргнеш веднаш со млаз од вода и сапун т.е. да ги измиеш рацете? вирусот на рака не е проблем, проблем е таа рака кога допира лице, нос, уста очи... а ако носиш ракавици телото го нема рефлексот на чешање со тоа на рака туку некако се кочи, за разлика кога е гола раката и таа рефлексно најмалку 2000 пати на ден оди на лицето!Rakavici ne nosam zaso ne mozam so pari da rabotam. Apsolutno posle sekoe fakjanje pari dezinficiram race so antibakteriski gel i oddrzuvam higiena na najvisoko mozno nivo.
.. ќе тапкаш малку бебешка пудра на лицето пред да ја ставиш маската и нема да имаш проблем!Plus od maskite znae da mi se isfrli liceto pa zatoa gi izbegnuvam.
...така информативно, секој си гледа за себе токму на твое работно место каде доаѓаш во контакт со многу клиенти, а и твоите колеги до тебе како потенцијални извори на преносители, оти парите рековме најнечисти кои идат од рака во рака... заклучок?Inace ova me interesirase onaka informativno, namerno svojot primer go posociv.
земи си штосни ракавици во боја, маска и прозирни пластични наочари! издржи барем до април така во фазон дека глумиш во некој филм на работно место и ќе бидеш ОК, оти тешко е и да си дисциплиниран кога колегите ќе те зезаат...ај не се занесувај, демек!
Последно уредено: