Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.541
Поени од реакции
18.795
Да се надеваме дека нема премногу да се рашири кај нас,па тогаш ке дознаеш кој бил бетер од кого
Сакам да кажам дека и ние спаѓаме во таа група на земји, во Кина за неколку месеци полека се стабилизира ситуацијата а милионски град е Вухан, кај нас не дај Боже да дојди до таму.
Инаку обично сум против теориите нс заговори, ама на интернет врти еден муабет за некоја новела" the eyes of darkness"
Во книгата се зборува за некое биолошко оружје во Вухан, коинциденција е ама сепак морничаво изгледаат некои извадоци кои ги начекав на интернет.
Наводно и во близина на самиот град Вухан имало доста лаборатории кај што се испитувале вакви срања,да не испадни после Кинезите сам себе го јебале :)

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
за некоја новела" the eyes of darkness"
Во книгата се зборува за некое биолошко оружје во Вухан
Да, од пред 40 години е новелата, авторот зборува за некоја мајка која испитува зошто сите умреле од некоја екскурзија, а и синот нејзин бил таму. Ова се случува во Америка. Дознава дека во лабораторија во Вухан е направен вирус, кој е биолошко оружје, почнува како грип, ама удира на плуќа како пневмонија. Понатаму ѝ раскажуваат дека ова е совршено оружје, затоа што вирусот не се задржува на материјали подолго од неколку часа (е ова ми беше мене морничаво), што значи откако ќе изумрат во некое населено место - по два дена влегува војска без да има потреба од дезинфекција, бидејќи нели, вирусот не преживеал без живи носители.

Во близина на Вухан навистина има лабораторија за вируси, а нивните научници први го изолираа вирусот и кажаа дека е од типот корона. Дали имало лабораторија тогаш кога е пишувана книгата, не знам. А имаше и муабет дека некој стажант по грешка се заразил од вирусот и го пренел надвор, па се правдаа вработените од таа лабораторија дека не е точно.

п.с. Ја имам книгата во ПДФ на англиски, ако некој сака да ја чита може да ја испратам :)

И заборавив да додадам, книгата е од Дин Кунц, и така се вика - The eyes of darkness

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574
Сакам да кажам дека и ние спаѓаме во таа група на земји, во Кина за неколку месеци полека се стабилизира ситуацијата а милионски град е Вухан, кај нас не дај Боже да дојди до таму.
Инаку обично сум против теориите нс заговори, ама на интернет врти еден муабет за некоја новела" the eyes of darkness"
Во книгата се зборува за некое биолошко оружје во Вухан, коинциденција е ама сепак морничаво изгледаат некои извадоци кои ги начекав на интернет.
Наводно и во близина на самиот град Вухан имало доста лаборатории кај што се испитувале вакви срања,да не испадни после Кинезите сам себе го јебале :)
Кинезите полека ама сигурно се опоравуваат од ситуацијата, многу брзо и ефективно. За 3 недели направи безброј карантин зони / болници. Не знам дали имаш гледано клипови но се однесуваат во согласност со ситуацијата. Прскање, константно дезинфицирање и слушање на властите. Само по 10 или 20 нови случаи имаат дневно.

Инаку и јас не верувам ова да е природно, не знам кој би верувал али затоа потоа. Треба прво да се заштитиме. Венко, пази министер, излегува на прес и пошто јасно му е со каква багра си има работа почнувајки од цаца директорката, МОЛИ да не ги пуштаат децата во игротеки. Ама не бе, тука ко за инает гргнато со дечишта и гнаси од родители, мува не ги лази.

Толку ли имате доверба во здравствово?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.541
Поени од реакции
18.795
За тоа се криви и овие "популарниве" ликови како многуфина кои се чудеа како можело да сме купувале залихи од маркети, ненормално било итн итн. Срам им е маска да стаат на улица ама да ти киваат и кашлаат во фаца додека шетаат на улица не е срамно.
Абе секој има право шо сака да прај ама малце глупо е тоа со залихите, ете пример ќе земам, ние дома сме 7 членови, и шо дека ќе одам јас во Веро или Кам да испазарам 10 пакетчиња макарони,во два дена ќе ги јадиме, шо после тоа ?

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574
Абе секој има право шо сака да прај ама малце глупо е тоа со залихите, ете пример ќе земам, ние дома сме 7 членови, и шо дека ќе одам јас во Веро или Кам да испазарам 10 пакетчиња макарони,во два дена ќе ги јадиме, шо после тоа ?
Не знам конкретно ама зошто јавно линчување за луѓе кои постапуваат согласно ситуација?
Автоматски споено мислење:

Венко спомна прототип терапија? Ми влеа тоа надеж дека и кај нас експериментираат со хив терапија ама тоа би било предобро за да е вистинито. Дали некој знае со што ги лекуваат заболените?

Дали тамифлу како антивирозна терапија помага во случајот?

Член од
20 август 2018
Мислења
170
Поени од реакции
299
Италјаниве најнеспособни излегоа, еве денес +2300 нови и +200 жртви со најлош процент на смртност поголем од Кина.
Стварно шо е работава со Италија? Зошто има волкав процент на смртност кај заболените? Недоволна нега на пациентите и посветеност на здравствените работници?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
И јас се согласувам, во ова време на производство од секаде, не може да снема целосно еден производ, може само од друга фирма да го има. Уште полошо, може само цената да се крене. Овие со брашнава, ок, уште 3 дена повеќе од нас ќе живеат и после што?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Стварно шо е работава со Италија? Зошто има волкав процент на смртност кај заболените? Недоволна нега на пациентите и посветеност на здравствените работници?
Нелогично е богами.. Скоро ист процент имаат со излечени.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.541
Поени од реакции
18.795
Не знам конкретно ама зошто јавно линчување за луѓе кои постапуваат согласно ситуација?
Ќе беше согласно ако истите тие луѓе кои пазарат да имаат залихи дома, да се држат и до останатите препораки, избегнување на јавни собири, тука спаѓаат и кафулиња, игротеки паркови и да си седат дома дури се на боледување, нели за тоа купуваат на залихи за да не мора да излегуваат од дома,или не ?
Да се надоврзам на муабетот, шо си мислат дека ќе снема храна ? Шо ќр напрај со пет кила брашно и две кила масло, кифли само ќе јади ? Една недела и пак на ново

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Демографија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Автоматски споено мислење:

Венко спомна прототип терапија? Ми влеа тоа надеж дека и кај нас експериментираат со хив терапија ама тоа би било предобро за да е вистинито. Дали некој знае со што ги лекуваат заболените?

Дали тамифлу како антивирозна терапија помага во случајот?
Друже еве ситуација вчера од Веро - купуваат залихи како за doomsday, доаѓаат на каса, лижат прсти да отворат ќеса. Џабе залихите кога хепатитис ќе фатиш на каса.

M

Macedon1um

Гостин
И јас се согласувам, во ова време на производство од секаде, не може да снема целосно еден производ, може само од друга фирма да го има. Уште полошо, може само цената да се крене. Овие со брашнава, ок, уште 3 дена повеќе од нас ќе живеат и после што?
Не е работата дека ќе снема некој производ, туку не сакаат често да одат да пазарат со што ќе имаат поголеми шанси да го зачат вирусов ако ситуацијата ескалира.

Демографија.
Германија има поголем % од населението во категориите што се најризични 55-65+ па многу помала смртност

Член од
29 септември 2013
Мислења
850
Поени од реакции
1.808
Друже еве ситуација вчера од Веро - купуваат залихи како за doomsday, доаѓаат на каса, лижат прсти да отворат ќеса. Џабе залихите кога хепатитис ќе фатиш на каса.
Го заборајв и ова, да платат со прстите прво в уста па да ги избројат парите.

Kajgana Shop

На врв Bottom