Коронавирус (COVID-19)

C

CoolIris

Гостин
Од извори блиски до форум фемина...
значи уште една непотврдена информација, уште една шпекулација, уште една дезинформација...
блиски извори до форум фемина... е од ова си патиме...
многу релевантни извори

Член од
12 март 2009
Мислења
20.841
Поени од реакции
17.067
Да се вклучам во темава со едно прашање, ако е некој поупатен да каже.

Гледам телефонски броеви да се пријавиш за тестирање ако осеќаш симптоми. Тестот дали го покрива фондот?

Вчера бев кај матичната, ама не обрати многу пажња, ми даде антибиотик и рече ако за 4 дена ти е мн лошо врати се.

И како да распознаеме дали е обичен грип, инфлуенца, или covid-19?

Мислам симптомите се премногу слични не можеш да диференцираш што е, алергија ли е, грип ли е?!
АКО ВИ ТЕЧЕ НОСОТ НЕМАТЕ КОРОНАВИРУС: Ова се главните симптоми на смртоносниот вирус!

јас пак мислам дека има и други гадни вирози, нпр модел 2017, ама не се раширија толку и не ги занимаат докторите...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Од каде ова ?
Па Македонија веќе забрани извоз на лекарства. Секој извоз мора да се одобри од Влада.

Тоа ќе го направат сите.

И добро е што имаме домашни фармацевтски компании.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.841
Поени од реакции
17.067
Не може Влада да го задолжи или да му наложи нешто правниот сектор? :pos:
Тогаш да престанат да плаќаат даноци, да им ги скратат одморите на вработените и тн.
Хелоу, нема никаква смисла ова што го пишуваш. Ако е нешто задолжително, не треба да го класифицираат како ПРЕПОРАКА.
во Италија излегуваат со инфа дека нема да плаќаат Даноци, Дури ни Режии ??
Не знам како е во ПРЦ ???

B

Beginner

Гостин
Па да треба сите да бидат тестирани и за каков ланец на ширење збориш? Знаеш ли колку повеќе ќе се рашири ако не се и шири моментално од овие 300 луѓе(колку и да се што имале контакт со овие што се во домашна изолација) што слободно моментално се шетат насекаде?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

C

CoolIris

Гостин
Па да треба сите да бидат тестирани и за каков ланец на ширење збориш? Знаеш ли колку повеќе ќе се рашири ако не се и шири моментално од овие 300 луѓе(колку и да се што имале контакт со овие што се во домашна изолација) што слободно моментално се шетат насекаде?

Не си во тек со информациите. Во домашен карантин има преку 300 луѓе.
И бидете барем еднаш реални.
Никогаш до сега не сме биле волку информирани.
Никогаш до сега не сме имале известување на секои 2 часа за состојбата на заболените и евентуално нови заболени.
Покрај огромниот број на критики што ги упатувате, барем еднаш погледнете го светот реално и пофалете таму кај што треба да се пофали.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
од друга страна:

Абе мора да се почне со јавно жигосување и за сите кои ќе го искористат распустов за децава и ќе заминат Банско и Солун.

Треба да има казни за сите и последици за нивното работно место.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.364
B

Beginner

Гостин
Не си во тек со информациите. Во домашен карантин има преку 300 луѓе.
И бидете барем еднаш реални.
Никогаш до сега не сме имале известување на секои 2 часа за состојбата на заболените и евентуално нови заболени.
Покрај огромниот број на критики што ги упатувате, барем еднаш погледнете го светот реално и пофалете таму кај што треба да се пофали.
Леле значи разбираш ли дека од овие 300 луѓе што се во домашен карантин незнаеш колку од нив се заразени и колку луѓе заразиле а незнаат. Не планирам се објаснувам веќе за 4-5 дена ќе видеме се надевам дека јас нема да сум во право и дека вирусот културно само си останал кај овие што се во карантин.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484

Точната бројка е каде каде повисока од 7, само кој ќе ни каже нас. Се тера пропаганда.

Еве јас со колегава што го знам си се врати од Франција и муке си нема се шета.
Одиш во продавница, гужва во врат ти дишат и муке си немааат.

Ракија и лук е лекот.

Што сакаме од нација шо уште ментално живее во 60-тите, и го оплакува друже Тито.

Во Wuhan и Италија започна од болница, еве и кај нас така. Таа госпожата се избацила со 5-6 души, прегледала десетина пациенти, и доволно е двајца од нив да се возеле со ЈСП, ланчана реакција имаш тука. Само ајде, возот се ниша.

Неам кадар, неаме ресурси. Ништо немаме. И удри сеа по народ една маска 30 денари, витамините од 35 на 100 рипнаа. Гној нација сме.

C

CoolIris

Гостин
Леле значи разбираш ли дека од овие 300 луѓе што се во домашен карантин незнаеш колку од нив се заразени и колку луѓе заразиле а незнаат. Не планирам се објаснувам веќе за 4-5 дена ќе видеме се надевам дека јас нема да сум во право и дека вирусот културно само си останал кај овие што се во карантин.

Ти си сосема во право. Токму тоа и јас го зборувам. Госпоѓава била во контакт со 300 луѓе, тие биле во контакт со други 300 луѓе. Но, толку голема маса народ не може да се контролира. Погледни што се случува во светот. Неизбежно е тоа што следува допрва. Секој еден треба да биде самосвесен и одговорен, ако бил во контакт со некој што е во карантин, да се самоизолира (тоа се препораките секаде во светот). Јасно ми е мене дека бројките допрва ќе растат, веќе неколку пати спомнав претходно дека очекувам бројот нагло да се зголеми, очекувам дека ќе ни се случи истото ко во Италија. Неизбежно е. А знаеш зошто? Заради себичност, сељачизам, малограѓанштина, егоизам, непрофесионалност, неодговорност, некултура.

B

Beginner

Гостин
Точната бројка е каде каде повисока од 7, само кој ќе ни каже нас. Се тера пропаганда.

Еве јас со колегава што го знам си се врати од Франција и муке си нема се шета.
Одиш во продавница, гужва во врат ти дишат и муке си немааат.

Ракија и лук е лекот.

Што сакаме од нација шо уште ментално живее во 60-тите, и го оплакува друже Тито.

Во Wuhan и Италија започна од болница, еве и кај нас така. Таа госпожата се избацила со 5-6 души, прегледала десетина пациенти, и доволно е двајца од нив да се возеле со ЈСП, ланчана реакција имаш тука. Само ајде, возот се ниша.

Неам кадар, неаме ресурси. Ништо немаме. И удри сеа по народ една маска 30 денари, витамините од 35 на 100 рипнаа. Гној нација сме.
Се ова го знам и се согласувам но гледаш има членови што мислат дека не сме го фалеле доволно Филпче и што сакаш повеќе. Останува само да си тераме "нормално" и за 4-5 дена ќе се изненадат со бројките од каде толку многу.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Полициски службеник од завчера е на инфективно, нема информација/известување колку што гледам за него.

Женаму работела во клиника а пред и она била во Италија. Од завчера не му било добро па отишле до Јане Сандаски за проверка, а од таму со цела екипа е итно однесен на инфективно.

[Ова е од неговите роднини информација. Ваљда не лажат].

Kajgana Shop

На врв Bottom