C
CoolIris
Гостин
значи уште една непотврдена информација, уште една шпекулација, уште една дезинформација...Од извори блиски до форум фемина...
блиски извори до форум фемина... е од ова си патиме...
многу релевантни извори
значи уште една непотврдена информација, уште една шпекулација, уште една дезинформација...Од извори блиски до форум фемина...
АКО ВИ ТЕЧЕ НОСОТ НЕМАТЕ КОРОНАВИРУС: Ова се главните симптоми на смртоносниот вирус!Да се вклучам во темава со едно прашање, ако е некој поупатен да каже.
Гледам телефонски броеви да се пријавиш за тестирање ако осеќаш симптоми. Тестот дали го покрива фондот?
Вчера бев кај матичната, ама не обрати многу пажња, ми даде антибиотик и рече ако за 4 дена ти е мн лошо врати се.
И како да распознаеме дали е обичен грип, инфлуенца, или covid-19?
Мислам симптомите се премногу слични не можеш да диференцираш што е, алергија ли е, грип ли е?!
Па Македонија веќе забрани извоз на лекарства. Секој извоз мора да се одобри од Влада.Од каде ова ?
во Италија излегуваат со инфа дека нема да плаќаат Даноци, Дури ни Режии ??Не може Влада да го задолжи или да му наложи нешто правниот сектор?
Тогаш да престанат да плаќаат даноци, да им ги скратат одморите на вработените и тн.
Хелоу, нема никаква смисла ова што го пишуваш. Ако е нешто задолжително, не треба да го класифицираат како ПРЕПОРАКА.
Кој го вика тоа, власта или народот?во Италија излегуваат со инфа дека нема да плаќаат Даноци, Дури ни Режии ??
Не знам како е во ПРЦ ???
Не си во тек со информациите. Во домашен карантин има преку 300 луѓе.Па да треба сите да бидат тестирани и за каков ланец на ширење збориш? Знаеш ли колку повеќе ќе се рашири ако не се и шири моментално од овие 300 луѓе(колку и да се што имале контакт со овие што се во домашна изолација) што слободно моментално се шетат насекаде?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
од друга страна:
![]()
Непочитувањето на препораката за отсуство на родител да се пријави во инспекторат - Нова Македонија
Министерството за труд и социјална политика соопшти дека секое непочитување на препораката за ослободување од работа на еден од родителите на деца до 10 годишна возраст може да се пријави во Државниот инспекторат за труд на телефонскиот број 151 31. Од Министерството соопштија дека отсуствата од...www.novamakedonija.com.mk
Од каде ова ?
Леле значи разбираш ли дека од овие 300 луѓе што се во домашен карантин незнаеш колку од нив се заразени и колку луѓе заразиле а незнаат. Не планирам се објаснувам веќе за 4-5 дена ќе видеме се надевам дека јас нема да сум во право и дека вирусот културно само си останал кај овие што се во карантин.Не си во тек со информациите. Во домашен карантин има преку 300 луѓе.
И бидете барем еднаш реални.
Никогаш до сега не сме биле волку информирани.
Никогаш до сега не сме имале известување на секои 2 часа за состојбата на заболените и евентуално нови заболени.
Покрај огромниот број на критики што ги упатувате, барем еднаш погледнете го светот реално и пофалете таму кај што треба да се пофали.
Точната бројка е каде каде повисока од 7, само кој ќе ни каже нас. Се тера пропаганда.Па да треба сите да бидат тестирани и за каков ланец на ширење збориш? Знаеш ли колку повеќе ќе се рашири ако не се и шири моментално од овие 300 луѓе(колку и да се што имале контакт со овие што се во домашна изолација) што слободно моментално се шетат насекаде?
Ти си сосема во право. Токму тоа и јас го зборувам. Госпоѓава била во контакт со 300 луѓе, тие биле во контакт со други 300 луѓе. Но, толку голема маса народ не може да се контролира. Погледни што се случува во светот. Неизбежно е тоа што следува допрва. Секој еден треба да биде самосвесен и одговорен, ако бил во контакт со некој што е во карантин, да се самоизолира (тоа се препораките секаде во светот). Јасно ми е мене дека бројките допрва ќе растат, веќе неколку пати спомнав претходно дека очекувам бројот нагло да се зголеми, очекувам дека ќе ни се случи истото ко во Италија. Неизбежно е. А знаеш зошто? Заради себичност, сељачизам, малограѓанштина, егоизам, непрофесионалност, неодговорност, некултура.Леле значи разбираш ли дека од овие 300 луѓе што се во домашен карантин незнаеш колку од нив се заразени и колку луѓе заразиле а незнаат. Не планирам се објаснувам веќе за 4-5 дена ќе видеме се надевам дека јас нема да сум во право и дека вирусот културно само си останал кај овие што се во карантин.
Се ова го знам и се согласувам но гледаш има членови што мислат дека не сме го фалеле доволно Филпче и што сакаш повеќе. Останува само да си тераме "нормално" и за 4-5 дена ќе се изненадат со бројките од каде толку многу.Точната бројка е каде каде повисока од 7, само кој ќе ни каже нас. Се тера пропаганда.
Еве јас со колегава што го знам си се врати од Франција и муке си нема се шета.
Одиш во продавница, гужва во врат ти дишат и муке си немааат.
Ракија и лук е лекот.
Што сакаме од нација шо уште ментално живее во 60-тите, и го оплакува друже Тито.
Во Wuhan и Италија започна од болница, еве и кај нас така. Таа госпожата се избацила со 5-6 души, прегледала десетина пациенти, и доволно е двајца од нив да се возеле со ЈСП, ланчана реакција имаш тука. Само ајде, возот се ниша.
Неам кадар, неаме ресурси. Ништо немаме. И удри сеа по народ една маска 30 денари, витамините од 35 на 100 рипнаа. Гној нација сме.
Полициски службеник од завчера е на инфективно, нема информација/известување колку што гледам за него.Никогаш до сега не сме биле волку информирани.