Коронавирус (COVID-19)

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
ovde imam podetalni prasanja ,izvini so skolite i eden roditel nie sme nad 150 000 vo domasna izolacija ke ti blagodaram ako mi odgovoris
Не те разбирам искрено.. Околу децата ако прашуваш, има некој во изолација, од Братство и Коменски (ако не се лажам) и уште едно од Карпош. Родителите им биле на симпозиумот па затоа и одлуката.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ima i fabriki licno jas rabotam so epten prenosliva naterija ,a samo so rakavici da ja stavam maskata od vojska koga nekoj ne e svesen
Автоматски споено мислење:

Не те разбирам искрено.. Околу децата ако прашуваш, има некој во изолација, од Братство и Коменски (ако не се лажам) и уште едно од Карпош. Родителите им биле на симпозиумот па затоа и одлуката.
sega nema da se odi na ucilishte taka??? toa povlekuva domino efekt kaj roditelite ,znaci kolkava ke e brojkata na izolirani vo znak na preventiva,potem ne e samo skoloto ima firmi so 200,500i 1000 vraboteni,kafiki, celokupnata brojka na domasna izolacija dali e objavena imajki vpredvid deka samo ucenicite se nad 150 000 ako ne gresam i stvaranje na domino efekt po firmite ali sepak pred se se decata

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Леле жити се, Турција немала ниеден случај. Истанбул е милионски град кој со број на жители е најголем во Европа. Башка што е прв со транспорт меѓу двата континента. И да ги тргнеме Кина и Иран од сликата, не значи дека досега не закачиле од некој од другиве земји.
Ова со самоизолација пак, ко бајка ми е неверливо. Видовме кај нас сите што со недели уназад биле некаде колку се самоизолираа, само што изгледа треба ко директорката ептен да ја усереш за да те дознаат луѓето.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
На вести на радио сега кажаа, еден родител на дете од 10 години и помало - ќе му биде сè платено, а ќе седи дома. Ете, размислиле. Позитивно ме изненадуваат со вакви и слични мерки :)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Леле жити се, Турција немала ниеден случај. Истанбул е милионски град кој со број на жители е најголем во Европа. Башка што е прв со транспорт меѓу двата континента. И да ги тргнеме Кина и Иран од сликата, не значи дека досега не закачиле од некој од другиве земји.
Ова со самоизолација пак, ко бајка ми е неверливо. Видовме кај нас сите што со недели уназад биле некаде колку се самоизолираа, само што изгледа треба ко директорката ептен да ја усереш за да те дознаат луѓето.
Jас мислам неможат мн да кријат ако веќе има случаи. Истанбул е опозициски град, ако Ердоган проба да сокрие нешто ќе има насекаде по медиуми, плус има претставници на амбасади има СЗО, не е лесно да скриеш не е Турција - Конго или Северна Кореа кај што нема нити дипломати нити ништо.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Знам дека Туркиш Ерлајнс немаат летови во земји каде има од вирусов....зет ми е во Ирак, и заебано е.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Во ова дигитално доба тешко дека може да излаже.
Автоматски споено мислење:

Луѓе значи Кина е поголем султанат од Турција па неможе да лаже не па Турција ќе лажела.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Во ова дигитално доба тешко дека може да излаже.
Во ова дигитално доба, народот веруваше дека сме спремни за корона и дека сме превземале мерки. Недела дена подоцна.... еве не.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
Знам дека Туркиш Ерлајнс немаат летови во земји каде има од вирусов....зет ми е во Ирак, и заебано е.
И Аустријан немаат летови кон тие земји, и многу други. А на China Airlines им е забрането да слетуваат низ повеќето земји (цела Европа и некои соседни земји) освен Дубаи, преку Дубаи се лета за Кина. Другарка моја треба да се врати во Кина, па опциите не ѝ се сјајни. Вели, ако влезе во Кина преку Јапонија или Тајланд (и тие си имаат летови за Кина исто така), ќе мора во болнички карантин 14 дена. Ако влезе преку Дубаи - 14 дена домашен карантин, што е поприфатливо.
Ние се плашиме од Кина, ама и Кина се плаши од надвор некој да не им го врати назад вирусот.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
На вести на радио сега кажаа, еден родител на дете од 10 години и помало - ќе му биде сè платено, а ќе седи дома. Ете, размислиле. Позитивно ме изненадуваат со вакви и слични мерки :)
a ako gi imas 3 ?? 20,17,i 9 od koj 20 godisniot e vraboten

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Na sekoja statija za Turcija i termalnite kameri po aerodromi i naprednata vselenska turska tehnologija i kako nitu eden slucaj nema vo cela zemja iako soseden Iran e pred kolaps, ke mora da se samocitiram:

On 27 February, Estonia confirmed the first COVID-19 case, an Iranian citizen felt ill on board a bus from Riga, Latvia to Tallinn and called himself an ambulance, the 34-year-old man tested positive. He had originally departed from Iran, and flown from Turkey to Riga.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Na sekoja statija za Turcija i termalnite kameri po aerodromi i naprednata vselenska turska tehnologija i kako nitu eden slucaj nema vo cela zemja iako soseden Iran e pred kolaps, ke mora da se samocitiram:
И мене не ми се верува, но знам и дека многу е тешко да скриеш таква работа.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.452
Поени од реакции
17.894
Никој не е против мерки и не е баш исто да споредуваш утакмица со ситуација да немаш дете кој да ти чува.
Мерката е топ и еве има и образложение дека за чување на дете до 10 години може еден родител да остане дома со покриени трошоци. До сега е ок мерката мада мислам и дека можат голем дел од вработените да пратат да работат од дома.
Кај мене масакр се направија што 2 колешки ќе треба дома да седат ради децата :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom