Коронавирус (COVID-19)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Епа очигледно е толку проста, зашто ко што викаш, тие дома сигурно и се сите заразени, па колеги доктори на работа, па 8ми мартови, па глупости, не е некоја што денес седи дома и оди до маркет само па ајде да нема прилика да зарази куп луѓе. Па и се заканувала, која простакуша.

Нели медицинскиве лица имаа веќе презентации/обуки за вирусов? Мене затоа ми е глупо баш некој од нив волку да заебе работа.
Ароганција, кој сум јас - синдром.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.789
Поени од реакции
39.942
Можда ќе звучи ова глупаво, но кој го следи Дарко Влогс на Инстаграм може се сеќава не едно негово прашање на стори од пред некоја недела, прашањето беше, "дали повеќе се плашите од вирусов или од неможноста на нашите институции да се справат со истиот" и 96% имаа гласано за институциите.
Во тоа спаѓаат и луѓето што работат и ги водат тие институции, така да може да се види дека стравот и недовербата е оправдана кај луѓето.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.246
Оваа како што котирала високо во сдс, имам осеќај дека наредно излагање на Филипче ќе биде "Имам и јас корона вирус" благодарение на неговата партиска колешка.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Кој уште очекуваа свест од овој наш народец? До то дереџе дојдовме човек да се запраша дали е до нас свесниве и совесниве проблемот или до оние другине.
Господ нека ни е на помош, билдајте тоа имунитетот, ојте собирајте шишарки... Од коронава нема да изумриме сигурно, од вакви створенија попрво..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Сега кога е exposed, нормално, го нема стравот да не наебе некој и дознаваме дека всушност куп лекари биле во Италија и никој не следел протокол (y) добро, работи ли некој нешто во државниов сектор, следи ли последни налози? Или на секој 1 што работи, девет се спрдачат?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Моментално Шведска, прогресот е за една недела, после sportlov и распустот. Се изнашетаа. :)
Откажани се многу летови уште во четвртокот, Италија, Германија, Ирска, Хрватска ... за други немам информација. Во четвртокот беше затворено едно школо, во петокот две, заради еден позитивен на корона вирус.
Паника нема, храна има. :) Според мене се е нормално освен што денес на рутинска контрола, прв пат, докторот не ми пружи рака. :icon_lol: За секој случај де.
22D91336-8A94-42AE-830C-0ADD22F09C02.png

Очекувано е Стокхолм да го изеде, најмногу дојденци има кои си беа “до дома” на распустот во Италија и Иран.

Последно уредено:
Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Им кашлала и на централен у сдс ... ова од извори блиски на сдс го пренесувам !!!!
ахсхахсахахахахахахахсха
Ова ако е тачно треба национален херој да се прогласи бе, какви казни какви бакрачи :cool:

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Дај сите да испоцркнеме и готово веќе аман. Абе мислиш дното е стигнато готово крај нема веќе ништо, тие бушат ли бушат надолу.:yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid:

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Каква неодговорност и несериозност човече. Не е само непрофесионалност во прашање, ова е примитивизам. Нејзини колеги работат по 48 часа без престан низ светот, умираат од заразата, оваа не може обичен протокол за заштита да почитува.
Прави дивјаци сме, ништо чудно што баш директор на клиника шири епидемија. Очигледно и пола колеги и правеле друштво во Италија. :pos:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ако била на свадба кај Љупче!?...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Доктор бе човече, примариус доктор. Од кризен регион директно на работа, во болница. Каков дебилизам.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Доктор бе човече, примариус доктор. Од кризен регион директно на работа, во болница. Каков дебилизам.
Она мислела дека вирусот како судовите е, не фаќа на функционери.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.862
Поени од реакции
23.263
Дај сите да испоцркнеме и готово веќе аман. Абе мислиш дното е стигнато готово крај нема веќе ништо, тие бушат ли бушат надолу.:yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid:
Многу драматизирате.
Небаре на два дена е доближен метеор што ќе не срамни па ајде да се утепуваме.
Сега сфаќам зашто тоалетните ролни се најпродавани во овие моменти.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Сега уште Амди да даде изјава - ЈАс не се плашам од Корона - тоа е само пиво а јас сум кокакола и имам пратенички имунитет.

M

Macedon1um

Гостин
260 лајкови, коментарите се стикерчиња и емоџиа и "УЖИВАЈТЕЕЕЕЕ докторке" пораки.

ПЕРМАНЕНТНО одземање на лиценца за кучкава. без право на никаков приговор.
Ех којзнае колку од овие лајкови и коментари се од доктори/колеги кои би требало да бидат свесни за ситуацијата и веднаш да алармираат а не по 2 недели.

Треба да се провери може и Филипче има коментирано убав помин директорке :rolleyes:

Сега кога е exposed, нормално, го нема стравот да не наебе некој и дознаваме дека всушност куп лекари биле во Италија и никој не следел протокол (y) добро, работи ли некој нешто во државниов сектор, следи ли последни налози? Или на секој 1 што работи, девет се спрдачат?
Работат тикви. Во време на ИТ технологии 3 пати возам стотици километри до Скопје за резултати за на крај да ми кажат “докторот не е дојден, докторот е на одмор итн“ а колку треба да се направи една апликација која по пат на смс ќе ги известува пациентите дали се готови резултатите, дека докторот не е тука и сл

Kajgana Shop

На врв Bottom