Коронавирус (COVID-19)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Замисли го Николовски кога дознал за ова со таа вечито збунета фаца што ја има :D :D :D
Само Шилегов не го фаќа, он на заштитни мерки е веќе подолго време.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Како доктор веќе се плашам. Во болница постојано сум во контакт со секакви пациенти, здрави, настинати, итн. Во четврток ординирав, во сабота дежурав на оддел сум секој ден тука се чуствувам побезбедно. Стравот не е само кај мене, кај повеќето колеги е присутен. Денеска побарав да искористам две недели одмор, не ми потпишуваат.
Среќа не сум бил во контакт со Нина, но многу мои колеги исто така биле на патување во Италија а никој од нив не влегол во самоизолација.
Се плашам поради тоа што никој не ги следи препораките, секој си прави како му чини.
За овој наш народ колку и да звучи грдо чарето го гледам во затварање на граници, што знам дека е невозможно. Лошо во секој случај :facepalm:
Не ми се верува. Доста е со заебанции.

Оваа недела мора сериозно да се настапи, мислам ова не е војна па ќе бидеме избеглици и ќе бегаме од тука, нема каде мора да се соочиме со ова.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.182
1583756904319.png

Како е можно бе никој у државава да нема никаква свест за ништо, ама буквално за ништо... како може секој својот гз само да си го гледа и да не мисли на другите. Која вукојебина сме значи страшно.

260 лајкови, коментарите се стикерчиња и емоџиа и "УЖИВАЈТЕЕЕЕЕ докторке" пораки.

ПЕРМАНЕНТНО одземање на лиценца за кучкава. без право на никаков приговор.

Член од
28 септември 2018
Мислења
52
Поени од реакции
134
Не ми се верува. Доста е со заебанции.

Оваа недела мора сериозно да се настапи, мислам ова не е војна па ќе бидеме избеглици и ќе бегаме од тука, нема каде мора да се соочиме со ова.
Така е. Но барем да се почитуваат препораките што се јасно дефинирани и важат за сите, само тука го гледам проблемот.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Арно направил Филипче што кажал од кој оддел е. Нека ја отпуштат и од работа после карантинот. Да очекуваш од рандом неписмен во државава што нема поима што се дешава, али директорка еј, ебано медицинско лице вака да се понаша е скроз непрофесионално, таа не е способна очигледно ни овци да паси, а камоли на чело на клиника.

И ако стварно е ова каде се шетала во меѓувреме, оваа којзнае досега колку има заразено, па тие некои други, ебана верижна реакција направила глупердава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Прегледај го приврзокот 237050

Како е можно бе никој у државава да нема никаква свест за ништо, ама буквално за ништо... како може секој својот гз само да си го гледа и да не мисли на другите. Која вукојебина сме значи страшно.

260 лајкови, коментарите се стикерчиња и емоџиа и "УЖИВАЈТЕЕЕЕЕ докторке" пораки.

ПЕРМАНЕНТНО одземање на лиценца за кучкава. без право на никаков приговор.
Целата наша малограѓанска мизерија од држава во една слика :facepalm:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Тешко нас ако фати епидемија, Северџанија не е спремна со снег во Јануари да се справи не па со епидемии или пандемии.
Знаете кој хаос ќе фати... Гледав во Кина како докторите се гордеат со тоа што се жртвуваат за да го спасат градот и имаат поддшка од фамилиите кои се гордеат со нив. Кај нас отказ ќе си дадат и ќе ја дувнат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Арно направил Филипче што кажал од кој оддел е. Нека ја отпуштат и од работа после карантинот. Да очекуваш од рандом неписмен во државава што нема поима што се дешава, али директорка еј, ебано медицинско лице вака да се понаша е скроз непрофесионално, таа не е способна очигледно ни овци да паси, а камоли на чело на клиника.

И ако стварно е ова каде се шетала во меѓувреме, оваа којзнае досега колку има заразено, па тие некои други, ебана верижна реакција направила глупердава.
Paket 2 u edno e ova na nemanje logika, da gledame od perspektiva deka e lekar, da trgneme od toa deka prioritet treba da i e zdravjeto na lugjeto, u konkretniov slucaj i nejzino i na nejzinite najbliski, ovaa toa go recnala. Potoa recnala i eden drug moment, vo konkrentiov slucaj krsi zakon bidejki celosno ignorirala preporaki vo uslovi na epidemija, do dusa kaj nas nema ali vaka nastanuva istoto, si go rizikuva i sopstvenoto rabotno mesto koe ocigledno i nosi mnogu pari, ete da gleam i od edna takva perspektiva kade parite i se dosta bitni a gleam si izgradila dobra kariera.

Totalno nesfatlivo zasto gi ignorirala preporakite, na kraj kraeva i da zarazila nekoj drug u takva situacija, retko koj ke i zamerese, sea javno e zhigosana, najverojatno ke ja izgubi svojata rabota i postoi verojatnost da e glavna picina za sirenje na virusot kaj nas. Ne e mozno da e tolku prosta i vaka da si frli u bunar i kariera i reputacija i sve.

p.s. stvarno se zaknuvala deka ke brka od rabota zaso i vikale da se proveri. I tie pa, prijavi ja sto so nea ke se razberes. Valjda idele na toa, aj valjda ne e bolna i sea go jadele zipzapot.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Добро, еве и да даде оставка мислиш со некој друг ќе нема случаи на идиоти како докторкава? Него баш ме интересира какви ќе бидат санкциите за неа.
Со било кој да дојде на неговото место ќе биде исто. Медицината и болниците ни се на најниско ниво.
Санкции нема да има. Како и до сега што немало за никој и ништо.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Типкава викендов била на свадба кај љупчо николовски од сдсм ...
:pos: :pos: :pos: И еба матер оваа на пола македонија, по свадби по симпозиуми по све, право чудо ќе е да не се рашири вирусов периодов.
ако ова е точно ондак големо срање ќе не задеси. Што ќе правиме без нашите пастири.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Во вакви случаи, јавно стрелање и не е лоша опција.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Paket 2 u edno e ova na nemanje logika, da gledame od perspektiva deka e lekar, da trgneme od toa deka prioritet treba da i e zdravjeto na lugjeto, u konkretniov slucaj i nejzino i na nejzinite najbliski, ovaa toa go recnala. Potoa recnala i eden drug moment, vo konkrentiov slucaj krsi zakon bidejki celosno ignorirala preporaki vo uslovi na epidemija, do dusa kaj nas nema ali vaka nastanuva istoto, si go rizikuva i sopstvenoto rabotno mesto koe ocigledno i nosi mnogu pari, ete da gleam i od edna takva perspektiva kade parite i se dosta bitni a gleam si izgradila dobra kariera.

Totalno nesfatlivo zasto gi ignorirala preporakite, na kraj kraeva i da zarazila nekoj drug u takva situacija, retko koj ke i zamerese, sea javno e zhigosana, najverojatno ke ja izgubi svojata rabota i postoi verojatnost da e glavna picina za sirenje na virusot kaj nas. Ne e mozno da e tolku prosta i vaka da si frli u bunar i kariera i reputacija i sve.

p.s. stvarno se zaknuvala deka ke brka od rabota zaso i vikale da se proveri. I tie pa, prijavi ja sto so nea ke se razberes. Valjda idele na toa, aj valjda ne e bolna i sea go jadele zipzapot.
Епа очигледно е толку проста, зашто ко што викаш, тие дома сигурно и се сите заразени, па колеги доктори на работа, па 8ми мартови, па глупости, не е некоја што денес седи дома и оди до маркет само па ајде да нема прилика да зарази куп луѓе. Па и се заканувала, која простакуша.

Нели медицинскиве лица имаа веќе презентации/обуки за вирусов? Мене затоа ми е глупо баш некој од нив волку да заебе работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom