Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
I bez Kristopans, Atman i Disinger Vardar e pojak od Pelister. Cupic i Toledo se klasa za M.Velkovski, Skube e klasa za Curlevski, edino na lev bek Ostrousko e tuka so Gorboh.
So zaminuvanjeto na Atman, prednost kaj nas e Lovro Jotic, tie nemaat takov igrac...
Da ne pravime muabet za pobednickiot mentalitet i natprevaruvackiot duh.
Merilo ke bide i kako Vardar ke izigra so Nekse.
Edini shansi se ako kupot se igra vo Bitola, ili ako prodolzi erozijata na Vardar.
Za ekstra zasiluvanja e kasno.
Ali kako vikaat zivot pishe romane... :anco:

Овие се манекени врска немаат шо значи дресот и амблемот на Пелистер ќе мора папата да го земат да му покажи како треба да се борат повеќе од пола на лето да ги пуштат а тие што знаат пак се во очајна форма тешко ќе пди оваа сезона едино е добро што се враќа публиката и се надевам дека проектот ќе биде долгорочен а за другото ќе видиме има време...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Овие се манекени врска немаат шо значи дресот и амблемот на Пелистер ќе мора папата да го земат да му покажи како треба да се борат повеќе од пола на лето да ги пуштат а тие што знаат пак се во очајна форма тешко ќе пди оваа сезона едино е добро што се враќа публиката и се надевам дека проектот ќе биде долгорочен а за другото ќе видиме има време...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Najpametno kazano bravo! Samo ova poslednoto i mene me interesira od avgust/septemvri so ke se desi so dvata kluboj 1 i 2...

Najpametno kazano bravo! Samo ova poslednoto i mene me interesira od avgust/septemvri so ke se desi so dvata kluboj 1 i 2...
Ova platformata e najdobra rabota sho mozese da mu se sluci na bitolskiot sport. Sportot najpoveke stradal od partiite, eve Vardar sho se desava sega...
Nie si naprajvme dva kluba Pelister SDS, ili Eurofarm Pelister, vie se cudite zosto pridavkata e pred imeto, toa taka si odi kaj niv...
Vtoriot klub ti e Pelister VMRO ili sega Eurofarm Pelister 2 ili kako sho miluvaat da vikaat vistinski Pelister.
Za koja partija da dojdi nie si imame klub, plus Cile znaj da igra so dvete partii ....
Jas licno sum za Pelister SDS posto 15 godini so Pelister Vmro stapot go jadevme kako klub...
I sto pati sum rekol cela negativna energija bese kon Piskacot, toj ne bese ic kriv, samo negovata partija ne ja bolese za sportot vo Bt...
Nema Bitolcanec so ne e zadoen so Pelister, mene licno mi e bitno klubot da e jak, a koj dava pari ic ne mi e gajle.... i taka tie pari ke bidat potroseni za gluposti... ili ke odat vo necih djep...

Вардар е друга димензија, макар и цела постава да му замини ова сезона пак имаат квалитет да го изметат паркетот со било кој екипа од супер лига.
Догодина ако скроз се повлечи русинот и во случај Пелистер да се засили со неколку квалитетни играчи, веќе тогаш ќе можи да се размислува за титула и некој поголем подвиг.
Доколку Вардар се распаднњ сигурно и Металург ќе се активира и ќе се вмеша во битката за тоа прво место. Нема Минчо да биди само посматрач во таква ситуација.

Rk Pelister Juniors - Rk Rabotnicki 32 -17.

Prasanja koi me macat :

- Zosto za vtorata ekipa nema oprema so logoto na sponzorot ?
- Ovie sea ke se ekipa za podkusuruvanje, pa nebitno e so kakva oprema i kako ke se pretstavuvaat vo superliga ?
- Neli dvata kluba se pod ista kapa so isto sopstvenisto, ili ovie sea smetaat, pa ke gi ostajme lugeto skroz da gi zaboravat deka postojat ?

Ova e mu idi nekako prodesionalizam na upravata level - " Piskac".

Berete um!
Lugeto ne pijat mastilo... Gledat kakvi igri igrate vo pozadina na ovaj famozen proekt.

Опрема е нарачана нова за двата клуба, напраена е програма за работа со школите, во сите училишни сали се земени термини за сите категори да имат редовни тренинзи. Прашајте ги заре, ќани, кире... дали е поарно или полошо

Опрема е нарачана нова за двата клуба, напраена е програма за работа со школите, во сите училишни сали се земени термини за сите категори да имат редовни тренинзи. Прашајте ги заре, ќани, кире... дали е поарно или полошо
Ако опремата е нарачана до сега требаше веке да виде и поделена бидејки клубовите се споија уште во Декември , а не онаква мизерија како со Металург голманите да бранат со маркери бидејки немаат друг дрес . Термини имаа и пред фузијата но во мометот управата се понаша многу омаловажувачки и подценувачки према екипите од Пелистер

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

https://www.youtube.com/watch?v=URiKfbfvQ0E

Neka ostanat tuka na forumot za sekavanje duri gi ima na youtube ;)
Автоматски споено мислење:

Клучниот играч неможеа да го задржат една сезона плус... Јотич и Митревски се двата играчи шо ја прат разликата во екипата моментално. Едниот му замина, уште овај другиот ако не го задржат тогаш сериозно треба да поработат на селекцијата на играчи ова лето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom