Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да прецизира кој мерки се преземени за патниците во комбето во кое патувала жената која е позитивна ? Имам инсајдерско инфо , ама сакам да знам од официјални извори што се зборува... чисто да направам паралела :icon_lol:
Идентификувани биле патниците кои биле со неа. Друго не знам :D
И имало еден осомничен, возач на камион кој дошол од Италија според сител :D

Идентификувани биле патниците кои биле со неа. Друго не знам :D
И имало еден осомничен, возач на камион кој дошол од Италија според сител :D
Освен што биле идентификувани , наводно биле во домашна изолација прочитав.. и под полициски надзор.. тука лежи зајакот патем. Знам за патници кој немаат никаков надзор никаков бутур, само им е кажано да седат дома :popce:

Освен што биле идентификувани , наводно биле во домашна изолација прочитав.. и под полициски надзор.. тука лежи зајакот патем. Знам за патници кој немаат никаков надзор никаков бутур, само им е кажано да седат дома :popce:
Така разбрав и јас ама не бев сигурен па заради тоа не го напишав и тоа. Јас не го сфаќам тоа седење дома, за да ги заразат и домашните? А и зошто под силно полициско обезбедување? Зошто би ги нападнал некој?

Ај ќе ве молам, оние што постираат "уште 5 новозаболени" или "имаат уште 3 у болница, ама кријат, знам ми кажа внук од сестра што работи таму" а притоа да не приложат никаков линк како доказ, сместа да се банираат од тема.

Така разбрав и јас ама не бев сигурен па заради тоа не го напишав и тоа. Јас не го сфаќам тоа седење дома, за да ги заразат и домашните? А и зошто под силно полициско обезбедување? Зошто би ги нападнал некој?
Не дека би ги напднал некој, туку дека ќе излезат и ќе остварат конакт со други лица надвор.

Ваљда да не излезат , инаку да во Украина ги гаѓаа со камења тие што се враќале од тој крузерот, толку му сечи на некој ментето

Многу лошо е што се појави во Италија, први ќе се на удар балканскиве земји, можеби Хрватска и Словенија некако ќе се извлече ама
СФРЈ, Албанија и Косово има да го нафкнат ако дојде до некоја поголема епидемија.
Ниту имаат/имаме некакво здравство, ниту имаат организација а богами и се живо има да поскапе, може да имаме и ефект од блага инфлација ако се задржи подолго време со оглед на алчноста на Балканскиот народ.
Паника многу паника меѓу луѓето, што ако соберат сите лекови купат брашно, зејтин, ориз.
Нема ли да излегуваме повеќе надвор, нема одење на работа училишта и сл, со неколку случаи од Корона.
Тогаш што ќе беше со земјите кои имаат над 50.
Како и на бродот на Принцес, така и во комбето верувам дека сите или на 60% се заразени, со оглед дека воздухот циркулита 8+ часови во мала површина голема е веројатноста да собрале Корона бактерија...

Жената не ја осудувам, можеби по хумано ќе е било да се јави во некоја локална болница во Италија или да патува со Авион бидејќи
во комбе (помала површина) поголема е веројатноста да пренесе грип.
Но сепак туѓа земја паника, можеби единствена варијанта била таа. Но нашиве морале порегорозни мерки да превземат со влегување во Македонија пособно од местата кои се критични.
Ама пак ќе кажам на Балканот фали организација а богами и фали разум меѓу одговорните и граѓаните.

За стручниот персонал во болниците не сакам да коментирам, се е примено преку врски и со партиска книшка ниту имаат знаење ниту услови.

Ваљда да не излезат , инаку да во Украина ги гаѓаа со камења тие што се враќале од тој крузерот, толку му сечи на некој ментето
Тие се ретардирани. Не дека ние не сме, ама не сме до толку мислам :)

Тие се ретардирани. Не дека ние не сме, ама не сме до толку мислам :)
Море сме и тоа како, пред неколку дена постираа едно видео некој ретард кај шо ги снима некои Кинези, мислан дека вирално стана видеото на нет, а такви ретарди има со лопата да ги риниш кај нас

Има полоши работи кај нас од еден вирус или што и да е, вакцина за корона ке излезе ама за простотилук нема. Тоа е

Ама тоа што се случува надвор моментално е. Летаат кровови:shook:
Јас излегов надвор и се сјебав. Колку и да мислите дека е интересно, не е. Не е искачајте.

стара метода, па кај нас пред 25 години измислија лек против АИДС , каменување на позитивните

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom