Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Што ви е бе луѓе скраја да е дури и да го фатите чудово, освен ако не сте луѓе со хронични проблеми или срцево болни, треба да сте луди да отидете на клиника. Ќе ви се погоди партиски вработен лешпер во комбинација со нечистотата на клиника и како бонус и МРСА ќе добиете.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.740
Па Вухан разбирам ајде. Од таму тргна се.
Ама што не покажат Вухан кога се појавил првиот случај дали било вака.

Како во Мкд така и тука во Малта, се нема појавено сеуште случај, они спремни мислиш идат турците.
И ете, пола од луѓето што пазареле, пак излагаат надвор. Која е поентата?

Гарантирам утре сабајле нема да може да се влезе во супермаркет па ќе има клипчиња како две баби се грабаат која да го земе последното пакување шпагети.

не е проблем излегувањето надвор колку што може да стане проблем со снабдување на некој продукти поготово во земји увозници и острови како МКД и Малта. За време на пожарите во АУС во делови кој беа одсечени шише вода на бензинска се продаваше и по 20 долари па сега ти види...

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Се Ок ова али вака сеа. 77.000 пријавени заразени со симптоми, а без симптоми или што тек ќе ги развијат пиши пута 3 мин. значи 200.000+.
Кина е милијарда ипол ама Вухан е 8 Милиони, така да извади сеа процент 200.000 од 8 мил.
И можда смртноста е релативно мала ама 30% од заболените се на апарати за дишење.
Не треба да се релативизираат работите. Да не беше толку опасно сигурно немаше да се крева толкава фама.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Брејкинг њус
Поради немање на празни простории, штабовите ќе служеле како карантин.
И изградбата на новиот проект за клинички ќе била за 2 недели од сеа.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Во петокот на ургентно немаше лекар за прием + немаа тонер да испечатат резултат.
Кога сме кај ургентно, да пренесам една информација.
Баба ми падна и ја повреди главата пред 3 недели (да чукнам во дрво се е супер) ама беше драма, крвишта, и одма ја однесов таму (10:00).
Одма и направија прегледи, КТ (имаат нов и брз КТ алал да им е), крвна слика, ја зашија итн. Арно ама требаше да ја прегледа неврохирург по втор пат за да ја пушти. Чекавме 5 саати за тој неврохирург. Баба ми со своите скоро 89 спизде, леле ќе ми зараснеше дома ова без шиење кај дојдовме кај се запустивме :D
НЕЈСЕ
Муабетот ми е. Имаше еден доктор. Значи јас бев 8 саати таму. Докторот 90% од тие 8 саати го помина во својата канцеларија/соба во која немаше ни компјутер ни ништо, и 2-3 пати додека му влегуваа го гледав дека си седи на еден двосед/тросед и си гледа на телефон.
Докторот излезе 2 пати од собата. Погодоте за што?
Првиот беше дека дојде една сестра, со друга сестра од друг одел (која моментално не е на работа) со нејзиниот син (~18 год) и го замолија докторот ако можело да му стават инфузија на детето пошо бил настинат!!!! Нема проблем секако. И влегоа у една соба таму си стоеше таа отворена собата и си се смешкаа, „хехе ова е ВИП соба“
Второто излегување од собата на докторот му беше кога дојде еден човек со помало дете и и рече на сестрата кажете му на докторот му се јави мој човек сега... и исто беше за некоја бананлна глупост за детето.
Е тоа му беше работниот ден на докторот.
А и уште нешто, имаше доктор таму помлад од мене (<30) кој изгледа беше со посебни потреби (тој ја прегледо најпрво баба ми). Не осудувам ништо само така пренесувам како информација. Ме пратија да однесам крв во биохемија и ми рекоа за 1 саат резултати и кога се вратив им кажувам ми рекоа за 1 саат и докторов „како бе, а бе ќе ги убијам, а бе ќе ги задавам а бе оди таму кажи им (и се обрати на сестрава)“ баш тие зборови... имаше и други знаци ама ај... и ја ја гледам сестрава и таа со некоја кисела насмевка ме гледа и сака нешто да ми каже ама не може :D

Член од
5 март 2018
Мислења
16.551
Поени од реакции
18.800
Не ми е јасно оваа 2 недели имала симптоми, доаѓа од најпогодениот регион во Европа кајшто нема човек по улица да излезе и се кренала така болна СО КОМБЕ за МК. Мислам кој кур резонирање е ова? У комбе може СИДА да фатиш по 10 саати пат не пак ова што се пренесува на трилиони начини. Вака изложи којзнае колку лица на опасност...ај барем одма у болница отишла, не се прошетала малку прво.
И јас тоа се чудам, зошто не се пријавила таму на клиника ? Колку шо можев да слушнам на пресот рекоја дека се лекувала таму две недели,како се лекувала,ако се лекувала ќе и го откриеа вирусот уште во Италија. Овие не дупат на здрав мозок.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Мене не ми е јасно, знаела дека е болна и доаѓа во Македонија, наместо да си седи во Италија и да се лечи таму.
Уште малку и да помислам дека намерно вака направила...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
23.319
не е проблем излегувањето надвор колку што може да стане проблем со снабдување на некој продукти поготово во земји увозници и острови како МКД и Малта. За време на пожарите во АУС во делови кој беа одсечени шише вода на бензинска се продаваше и по 20 долари па сега ти види...
Па тие луѓе со самото тоа купување на големо ги креираат тие цени.
Да иде нормално, сигурен сум дека имаат залихи супермаркетите за најмалку месец дена.
Ама не, Миле Паника и купуј се што ќе видиш.
Никад пред тоа не сварил паста дома, се појавил некој вирус некаде на 3.000 км од него, 25 пакувања купува. :yid:
Автоматски споено мислење:

Мене не ми е јасно, знаела дека е болна и доаѓа во Македонија, наместо да си седи во Италија и да се лечи таму.
Уште малку и да помислам дека намерно вака направила...
До кога бе со овие муабети?
Уште колку ботови ќе го пишат ова?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Во петокот на ургентно немаше лекар за прием + немаа тонер да испечатат резултат.
Јас ја повредив ногата и на ургентно ми рекоја да се вратам после некој ден за да земам некој документ потпишан од докторот (кој требаше ноќта кога бев на ургентно да се потпиши :D)
За грипот не ме фаќа страв, ама многу ќе има паника по луѓето ради ова. За то ќе придонесат и дел од сељачкоте медиуми кај нас со нивните наслови како пр. курир имаше еден наслов како "семејството на србинот заразен од корона во солзи, ова се неговите последни пораки" итн. итн.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
Надворешниот изглед на докторот на прес доволно говори за состојбата во нашето здравство.
Белиот мантил најверојатно му го оставил Менгеле на бегање.Гужван,неуреден,ко Вардар да го исфрлил на каскада у Влае.
оф земјо Недојдио...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па тие луѓе со самото тоа купување на големо ги креираат тие цени.
Да иде нормално, сигурен сум дека имаат залихи супермаркетите за најмалку месец дена.
Ама не, Миле Паника и купуј се што ќе видиш.
Никад пред тоа не сварил паста дома, се појавил некој вирус некаде на 3.000 км од него, 25 пакувања купува. :yid:
Автоматски споено мислење:

До кога бе со овие муабети?
Уште колку ботови ќе го пишат ова?
Па ти си првиот од сите ботови.

Kajgana Shop

На врв Bottom