си направив селекција што највеќе ми се допаѓа од веганска храна и секој ден си комбинирам..користам хронометар и детално знам што сум внесилнекој ти ја направил програмата или сам си испробуваш шо најдобро ти функционира?
е ајде не можеш ти сево ова да го изедеш? инаку сум 185 см и 75 килограми и не сум никаков звер..активен цело време ,работа 10 часа дневно и 4-5 тренинзи неделно..Хм, де стави некоја слика да видиме што ѕвер си ти за да внесуваш 4700ккал.
За овој внес на калории грубо од тоа што гледам треба да си преку 190цм, апла активен, напреден вежбач со хард кор тренинзи и преку 100кг телесна тежина.
Спротивно има да се направиш ѓуле за неколку месеци, или пак тролаш и вртиш филмови.
300 грама шеќер има, он вика имало разлика од шеќери до шеќери...е ајде не можеш ти сево ова да го изедеш? инаку сум 185 см и 75 килограми и не сум никаков звер..активен цело време ,работа 10 часа дневно и 4-5 тренинзи неделно..
Не е работа дали можеш, туку дали треба. Провери си калориите пак, или живееш во заблуда и јадеш помалку (пр грамовите), или правите утка во калкулација сирова/готвена, или не знам што е, ама 75кг човек да внесува 4700ккал не ми е логично колку и да е активен.е ајде не можеш ти сево ова да го изедеш? инаку сум 185 см и 75 килограми и не сум никаков звер..активен цело време ,работа 10 часа дневно и 4-5 тренинзи неделно..
да се разбереме..не јадам секој ден по 5000 калории.ова е само пример од мојот последен ден..има денови внесувам по 3000 по 2500 итн..Не е работа дали можеш, туку дали треба. Провери си калориите пак, или живееш во заблуда и јадеш помалку (пр грамовите), или правите утка во калкулација сирова/готвена, или не знам што е, ама 75кг човек да внесува 4700ккал не ми е логично колку и да е активен.
исто е 300 грама шеќер од кока кола и чоколади и шеќер од овошје?300 грама шеќер има, он вика имало разлика од шеќери до шеќери...
нормалмо дека не е исто ама дневно препоручливо е испод 40 грама шекери на ден без разлика каков.да се разбереме..не јадам секој ден по 5000 калории.ова е само пример од мојот последен ден..има денови внесувам по 3000 по 2500 итн..
Автоматски споено мислење:
исто е 300 грама шеќер од кока кола и чоколади и шеќер од овошје?
да другар знам тоа ама мора калории да се внесат ,пошо првите 2 месеци како веган се стопив, се направив 65 киланормалмо дека не е исто ама дневно препоручливо е испод 40 грама шекери на ден без разлика каков.
Значи заклучокот е дека со веганската исхрана е речиси невозможно да се внесат 200 грама протеин, иако пробуваш да не убедиш во тоа.да се разбереме..не јадам секој ден по 5000 калории.ова е само пример од мојот последен ден..има денови внесувам по 3000 по 2500 итн..
Автоматски споено мислење:
исто е 300 грама шеќер од кока кола и чоколади и шеќер од овошје?
протеин е лесно, калории е тешкоЗначи заклучокот е дека со веганската исхрана е речиси невозможно да се внесат 200 грама протеин, иако пробуваш да не убедиш во тоа.
Мускули не се прават со два дена ако внесеш 4700ккал од кои 200грама од протеин, туку треба тие 200 гр протеин да ги внесуваш со месеци/години, а еве гледаме дека тоа е тешко изводливо со оваа диета.
Pa kaloriite proizleguvat od proteini masti i hidrati.протеин е лесно, калории е тешко
Мхм, така вика и исхраната што ја напиша една страна претходнопротеин е лесно, калории е тешко
Типов е класичен пример на испран вегански мозок.Мхм, така вика и исхраната што ја напиша една страна претходно