Дали жените имаат своја цена?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
Затоа што се препознавам во тврдењево, ќе прокоментирам дека нема потреба од дефокусирање на тема, која мнозинството на форумџии, исклучително тупо, сељачки и површно ја сфатија како цена на жената, во смисол, за колку пари, буквално, може да купиш женско, па и суми почнаа да разглабаат...
Ко за стока на пазар да се дискутира (шо не ме ни чуди, земајќи го во обзир светогледот на дел од дискутантите).
Се на се, темата беше отидена у курац одамна, или беше "дефокусирана", пошо некој го мрзи да прочита и сфати околу што Никола всушност сака да дискутира.

И да, неопходно е да се сфати дека "цената" на човекот (и збориме тука за емотивната "цена" која ја плаќаме, и за што всушност Никола почна да полемизира, а не простачки за цена у банкноти) е подеднаква и кај двата пола. Значи, пошо луѓе имаат потреба од повторување...И машко и женско имаат и плаќаат скоро идентична цена.

Фала. Пријатно.
Океј, јас мислам дека се извинив за мојот придонес што темата отиде во друга насока и стојам зад тоа извинување пошто и јас така тупо и површно ја сфатив. Не знам дали имаше потреба од потенцирање на вакви зборови за една обична тема, но тоа е, јас не можам ништо да променам. Сепак се работи више за филозофско гледиште на вредноста на една личност преку споменување пи*ки и слични работи...кои после 10-тина години ќе паднат во вода, откако ќе доживеете и други работи, поимањето за некоеси вреднување е различно на 20, 30,40 и 50 години, во тоа барем сум сигурен, мислењето постојано се менува, со годините и случувањата-искуствата. Обично во муабет не потенцирам години, но за вакви ставови и гледишта-вакви теми, истите се релативни и многу зависни од километражата и околината :wink:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Последната ме кошташе 50 евра за в кола....

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
Цитат:
Напишано од Let 3

Последната ме кошташе 50 евра за в кола....

многу скапо бее...и бунди да не им даваш:)

here we go again ...

M

marsovka

Гостин
Секој има цена , не ја сваќам полемиката.
И кучето и детето и жената и мажот што е тука уствари проблемот и зошто се билдаат постови толку многу?

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Срам да ти е на тебе што правиш такви работи, срам да ти е за се она што си погрешил, за сите гревови кои си ги примил на себе.
Срам да ти е за...
Ги бркам, ги душкам, ги галам, ги лижам, ги дупам, но над се, мислам за нив.

25 годишен, а сеуште зјапам и мечтаам по секоја девојка што ќе ги прекрсти нозете спроти мене во автобусот. И понекогаш се преколнувам себе си што не сум прозборел ниту зборче на сочниот пар цицки кои се возеле со мене од карпош до центар.
И што прави од себе си, овој будала, овој идиот, ова прикриено дете.. овој сексуален манијак.. Тој едноставно не може - нема да го контролира огнот во неговите панталони, треската во мозокот, желбата која во него непрестојано гори, за новото, за дивото, за непромисленото и ако можете да си замислите такво нешто, несонуваното. Кога е пичка во прашање тој живее во состојба која не е ниту намалена, ниту пак во позначаен облик рафинирана од времето кога имаше 12 години и кога не можеше да стане од столче од срам дека не му ја приметат срамната белешка на неговото сексуално созревање.

Секоја девојка која ќе ја види, да така излегува (ај сите што читате фатете се за нешто) меѓу своите нозе носи - вистинска пичка! Сите тие имаат пички! Под облеката! Пички за ебење! И изгледа колку и да добивам, ова копиле сонува за утрешното пиче дури и додека го пумпа денешното...

Дали претерувам? Дали ова самоуништување е само паметен начин на самоистакнување? Дали навистина овој немир, оваа попаленост, ја чувствувам како мачење..или како постигнување? Двете? Може да биде. Или можеби тоа е само начин да се измолкнам..Барем не можам да бидам себеси, и затворен во некоја врска со некоја фина особа чие тело престанало да буди некој искрен интерес кај мене - барем не морам секоја вечер или ај на две-три, да бидам во кревет крај некоја која, сенасе, ја ебам од обврска, а не од страст).Мислам кошмарна депресија од која некои луѓе страдаат кога е време за во кревет.. Од друга страна, дури и јас морам да признаам дека можеби постои, од извесна перспектива, нешто помалку депресивно и во мојата ситуација. Секако дека не можеме да имаме се, барем јас сфаќам така- но прашањето со кое незнам дали сум готов да се соочам е - дали нешто имам? До кога ќе ги водам овие експерименти со жените? До кога ќе го забивам во дупките кои ми стојат на располагање - првин во оваа дупка, па во следната... кога ќе заврши тоа?

Само..зошто би завршило? зошто толку се бранам од тоа да бидам нешто што со почит се нарекува ерген? Тогаш каде е моето злосторство? Јас не ги ги киднапирам девојките, не им ги виткам рацете за да легнат со мене. Зошто морам, зошто чуствувам потреба да ја бранам својата чесност и да ги сожалувам моите желби.. Добро имам желби--ама тие се бескрајни.. А тоа и не мора да биде некој благослов... Еве популарно е тука, се што може несвесното да стори, вели Фројд, е да бара. И си бара, се разбира. Уф батка Фројд и тоа како знам:). Оваа има супер гзе ама го тупи многу. Од друга страна оваа не збори многу, барем не нешто што има врска и + бате како го шмука. Кое познавање, која култура. Додека пак еве, срце девојче, со најмеките, најрозовите, најпипливите цициња кои некогаш сум ги зафатил меѓу забите, само златото не сака да се симне подолу- не е ли тоа чудно?
Гледате не можам да сопрам.. неколку месеци љубов, и нежна и страсна, но на крајот - неминовно како и смртта - времето си маршира и страста изветрува..
Јас едноставно не можам, нема да склучам договор да спијам само со една жена до крајот на моите дни. Замислете - одам со девојка А која има супер цицки и се, што ќе се случи кога ќе се појави девојка Б чии што цицки се поголеми, послатки, или ете поНОВИ.. Или В која знае да го мрда гзот на посебен начин кој до тогаш не сум го осетил или Г...итн.. Во сексот мечтата на човекот оди до Ш и понатаму..Како можам да се откажам од старт од нешто што никогаш не сум го имал, да се откажам од некоја непозната девојка, толку сласна и провокативна макар и колку и таква и да била, еден ден би ми прераснала во нешто сосема обично и секојдневно.. За љубов.. Која љубов? Тоа ли е она што ги врзува девојките, оние кои воопшто се замараат со тоа. Не е ли тоа показател на слабоста? Не е ли тоа повеќе како приспособување и апатија и вина? Не е ли тоа повеќе страв и исцрпеност и инерција, чисто и јасно немање храброст, далеку,далеку позади онаа љубов која песнопојците ја сонувале? Ај ви се молам да не си сереме еден на друг за љубовта и нејзината истрајност. Поради тоа прашувам - како можам да бидам во врска со некоја која ја "сакам" или еве подрастично оженам, кога знам дека за некое време ќе бидам надвор на улица, ловејќи тазе, ново пиче- додека мојата девојка, жена, ќе ги трпи моите екскурзии и ќе ги проголта моите "неверства".

Сепак, што е обид на оваа префригана кучка да ме скрши на запците на вината- и така да си добие покорен дечко. На цел свет ќе му кажам на тебе идиот итн, каков перверзник си, итн..
Пичка глупа... Имам среќа што од таа врска излегов здрав и жив...
Човече, стварно не знам што има врска меѓу твојава поема за сексуална зависност и ТЕМАТА? Очигледно е дека си поминал низ раскинување на врска во која си бил истрауматизиран од секојдневната обврска за испуњавање САМО на една дупка и месење САМО на монотон пар цициња кои никако да се зголемат со текот на времето...Така ОБВРЗАН и ИСФРУСТРИРАН од обврската постојано си бил во војна со себе-совеста која ти ВРИШТЕЛА да ја чуваш и одржаваш освоената пештера влажна и во работна состојба и желбите од друга страна кои те туркале во потрага за потесна и повлажна, желбите за нова пештера док још боравиш у старата...И да, просто ќе се расплачев од твојата МАКА, како да фатиш повеќе и поголеми (особено кога помислив дека имаш САМО две раце)...тој момент просто ми пара срце...
"До кога ќе ги водам овие експерименти со жените? До кога ќе го забивам во дупките кои ми стојат на располагање - првин во оваа дупка, па во следната... кога ќе заврши тоа?"-Одговор-док не побараш СТРУЧНА ПОМОШ...а во однос на ТЕМАТА-па сите си имаме ЦЕНА, сигурно имаш и ти своја?

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Секој има цена , не ја сваќам полемиката.
И кучето и детето и жената и мажот што е тука уствари проблемот и зошто се билдаат постови толку многу?
Затоа што некој очигледно некој не ја сватил убаво темата, не станува збор за курви и слично, али некој едноставно не разбира.. :toe:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Дали ова е вистина?

Дали, всушност, жените сè би претргале, само кога мажот би имал повеќе пари? Дали би простиле и „неверства“ и „екскурзии“, само ако тоа донесе повеќе пари?

Жени?

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Дали ова е вистина?

Дали, всушност, жените сè би претргале, само кога мажот би имал повеќе пари? Дали би простиле и „неверства“ и „екскурзии“, само ако тоа донесе повеќе пари?

Жени?
Не знам што според тебе во статијава ги дисквалификува жените како луѓе и им одредува цена? Ставено на "хартија" нешто што е ЛОГИЧНО. Или кратко "Едуцираните сопруги најчесто се грижат за правилна исхрана и имаат познавање од медицинска нега, што е позитивно за подолг живот на партнерот"...а јас ќе додадам И НА СВОЈОТ СОПСТВЕН (ЖИВОТ) И ЖИВОТОТ НА ДЕЦАТА. Факт е дека парите ни овозможуваат подобар стандард (т.е поквалитетен живот). ФАКТ.
Жените (и мажите) не толериаат насилство (психичка и физичка тортура), освен ако не мораат (или мислат дека мораат). Но тогаш збориме за нешто друго, што повеќе има врска со психологијата-чувството за себе и самопочитта.
Ако веќе збориме за жените-мислам дека ТИЕ повеќе толерираат заради тоа што се однапред програмирани да мислат дека мажот е оној кој ја дефинира жената, дека жената не е жена (барем не во "вистинска" смисла) ако не е со маж покрај себе и деца кои ќе ја продолжат (неговата) лоза.
И да, СРАМОТ е најчеста причина за останување во врска во која има изневерени и изневерувачи, во која има мачители и измачувани. И СТРАВОТ. Стравот од губење на почитта (од блиските и околината, да не речам комшиите), стравот од признавање на неуспех (а разводот е животен неуспех, нели така не учеа), стравот од останување без никој и без ништо, стравот од нов почеток (особено кога си во поодминато животно доба)...
Мислам дека истото може да се каже за сите (и за мажи и за жени) кога веќе генерализираме.
И, на крај, ДА се согласувам дека има светли примери кои СВЕСНО улетуваат во врски со богаташи (да, има и мажи и жени) мислејќи дека парите можат да им донесат среќа и љубов (кон себе и уловениот) и успеваат животот да си го направат пекол, но тоа е цената што ја плаќаат...

LitButterfly

Малечко
Член од
6 октомври 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Дали ова е вистина?

Жени?
Многу нормално дека има некои кои се такви. Јас искрено НИКОГАШ. Повеќе сум да живеам во колиба со тој што го сакам (нормално и тој мене) отколку така. Сепак кога сме кај цената, нормално е дека секој има своја цена. Мојата е да ми биде возвратена љубовта, нежност, внимание, романтика :)... а знам и да бидам посесивна, така да ако го прашуваш дечко ми- висока ми е цената, иако не ја плаќа материјално:)

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
ako kupuvanjeto cvekinja ili stavanje benzin za da izlezesh so devojka zena shto i da e go smetash za kupuvanje odnosno za cena ....
togash toj chovek e SITNA DUSHA!!!!

M

marsovka

Гостин
Дали ова е вистина?

Жени?
апсолутно точно
Се додека кешот доаѓа, она ќе опростува освен ако има друга опција во игра.(друг богат маж има свој личен доход доволно голем за да се издржува самата себе си итн)
Али паметна жена не би дозволила такво нешто ниту би го испуштила мажот од свои раце , али ако тргне накај таа страна(неверства итн) она знае како да му го спопика така да... :) (затоа и се вика паметна жена брат)
Паметна жена кога мажот ќе заглави на некаде на работа , таа ќе знае како да го потурне, како да го извади од лична криза , како да се справи со неговите мани , како да се справи и со тие кои лошо му влијаат а и се на дофат. А глупа само ќе кокодака :) (каде е тука грижа за здравјето на сите и исхраната) Паметна жена едноставно е вратот и без стрес и караници знае како да го натера мажот да направи тоа што она сака плус да го заштити него од самиот себе си .
Али тоа си има цена зошто некоја паметна жена би си губела нерви и време со некој неспособњак ?
Сериозно? со некој кој не знае и не може да заработи пари јеботе.
Јебеш ти романтика :pipi:

П.С: Во македонија затоа од времето на ное земале глупи жени јеботе, пошто знаат дека нема да можат да шврљаат на страна а паметни швалерки

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Дали ова е вистина?

Жени?

Дефинитивно НЕ !

Kajgana Shop

На врв Bottom