Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
M

Macedon1um

Гостин
видиш ти си паметен дечко, затоа ја примаш на заев спермата со широко отворена уста, те фаќа страв од самата помисла дека може грујо ќе се врати и ќе ви ебе матер, пошто тоа и го заслужувате, мада и тоа е малце, за стока треба варница не рекет.
А ти толку ли си забеган па ти се крева курето што имало шанси да се врати дпмне на власт и да се осветува на неистомисленици ?

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
А ти толку ли си забеган па ти се крева курето што имало шанси да се врати дпмне на власт и да се осветува на неистомисленици ?
не, јас не сум забеган, ниту ми се крева курот на дпмне ама тенеќево го турка муабетот натака, за мене е најбитно да не го гледам повеќе копилево од муртино без разлика кој ќе биде на власт, дали тоа ке биде Мицко, Љупчо од интегра, Апасиев од левица, Амди Бајрам, Села, можеш и ти, ич кур не ме боли кој ќе биде, само копилено муртинско да не го гледам, толку јас сакам, ништо повеќе.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.874
Поени од реакции
21.782
Абе исти сте и СДСМ и ДПМНЕ, спрема тие што заговараат трета опција.

Меѓусебе не се џибате, ама ако некој ви ja наруши рамнотежата тогаш фрлај со дрвја и камења по него.
Мислам глупо е вака да глумиш незаинтересиран странка а дома на ѕид слика од заеф да ти виси. Е тука веќе не може ни стручно лице да ти помогне.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.343
Види подобро се корегирав, последните 2 ;)
Да, ама за која цел би се обединиле?

Ако е доаѓање на власт, амбициите на малите ќе бидат многу поголеми, од тоа што ВМРО-ДПМНЕ реално ќе им го даде. Зошто во битката за власт, тие не носат ништо крупно. Не се ни централизирани, откако ќе ја објават коалицијата, пола од нивните “поддржувачи“ нема да сакаат да гласаат за ВМРО-ДПМНЕ.

Ако е на идеолошка основа, идеолошкото “освежување“ што би го донесле тие две партии (подобро би било унија на индивидуи) во ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-ДПМНЕ нема да го прифати. Од едноставна причина што со прифаќање на такво нешто, ги губи можностите да стане власт во догледно време.

А ВМРО-ДПМНЕ помеѓу идеолошка битка и власт, избра власт како правец. Дали ќе ја добие, и дали постои можност да бидат извисени, е друг муабет. Ама стратегијата на партијата е таа. И во таа стратегија нема никаква потреба за останатите десни движења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.474
Поени од реакции
24.213
@мкд владе ова не е за табе ти си гласаш за ДУИ, од интерес :D
Ne mi vadi muabeti, rekov za najradikalnata albanska partija ili koalicija. Ima i drugi partii osven DUI ako ne znaese. I stvarno neznam koj del ne ti e jasen okolu interesot moj. Ne deka si nesto preterano bistar ama valjda ne si do tolku dojden za da ti crtam.
Автоматски споено мислење:

Абе не е интересно човек да ве заебава повеќе, стварно дури и жал малце ми падна.
Lele grev, toj stignal da zaebava nekoj. Odi be skrise ziti se. Mene ne mi e zal da te zaebavam ama mi e maka da ti vadam postovi vaka iskreno. Ne za drugoto , bescelno e.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.202
Поени од реакции
6.237
Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Прегледај го приврзокот 233950

Најголемиот гној во Македонската историјаОвај е пореметен случај кој си ги мрази своите претци исто како шо се мрази и себе си.интересно е шо овие од ДУИ ретко кога ја споменуваат притавката северна за разлика од ваквите.После власите или не знам кој ни биле криви.Абе од своите си патиме.Мизрахи ни одржа лекција ,не случајно Израел е моќна држава,таму нема вакви изроди како гореспоменатиов гној.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Прегледај го приврзокот 233950

Screenshot_20200216-103525.png

Една па пишала у коментари, јас останувам у Македонија ако доат 1 милион Африканци као демек ќе ја израдуваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom