Кој ги изградил пирамидите и зошто?

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
stiv jas pisam sto sum slusal i gledal niz decenii nanazad ako se gluposti za tebe i nekoj za mene ne se ne sme site isti neli ti spomna pat na mesecinata laga e za mene site velat kako go pominale van helenov pojas okolu piramidite da nebegam od temava giza platoto e so 4 veka so podobar kvalitet trite piramidi izgradeni od ostanatite do sega pronajdeni 197 nekoj si vojskovodec probal da ja rusi sto srusil edna linija so cel napor i se otkazal nemoj sega negiranje kako deka nema kameni blokovi od 1000 tona i toa vneseni niz 10 na 10 metri pozzzzz

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Ја веќе ти објаснив зошто и како тлото, а ти ме игнорираш на ќоро. Зошто мислиш дека на твоите искршени реченици вреди да се укаже внимание?

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
stev ti imas svoe viduvanje jas svoe kako site nemora da veruvas toj sto ne veruva i na oci da gleda ke veli ne jas isto taka imam svoe viduvanje okolu toa koj gi izgradil i zosto moj stav ........ IZGRADENI SE TRI GOLEMI PIRAMIDI OD NEPOZNATA COVECKA CIVILIZACIJA BEZ TRAG OSTATOTO E PLAGIJAT NA EGIPKANITE ne se trite najgolemi so ista staros nese grobnici spored mene tuku se za prenesuvanje na energija POZZZZZZZZZ

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
3тата најамалата од нив, е помала од искривената пирамида(онаа што ти пишав претходно).
Затоа не ТРЕСИ!

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
kako i da e postari se i pokvalitetni od drugite 197 i uste gi naogaat finish najlubezno pozzzzz

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Искривената е постара од 3ти големи, за цели 20 година...

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
stev posledno ti pisam trite golemi kolku se postari od pomalite koj e so podobar kvalitet vo koj ima sliki i grobnici vo trite ???? ili spored mene vo plagijatite

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Таа што ја заебале(искривената, лош агол, лошо тло) е постара
А еве ти слики. Не гледам вонземски глупости тука.

Attachments

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.668
Поени од реакции
17.559
Сега брзо имаше емисија заборавив на која странска ТВ во кој беа собрани топ научници од разни држави. Во емисијата докажаа ред работи, како на пример дека манипулирале со течението на Нил - имаше и остаток од тие стари канали за да ги носат блоковите за пирамидите, дека имало 2 поголеми рудници на 2 различни страни со цел да не застане градењето, исто така на едно место имаше и стуб за мерило на Нил и како кога тоа е над тој просек знаеле дека можат да го користат каналот и да пренасочуваат вода со цел на транспорт.

Бродовите со кои ги носеле блоковите беа направени од некаков вид на дрво но спојувани со јаже кое беше ептен лесно ама цврсто. Обработувани беа на одреден начин со дупки на точни места. За проба направија таков брод и ставија не знам колкава тежина и бродот не потона.

За обработката платија околу 20тина луѓе од Египет со реплика алатки од тоа време и ги сечеа блоковите баш од тие места од каде што набавувале во минатото и успешно го направија и ова само со алати и беа ептен прецизно сечени и се беше чиста физика - математика во сечењето. Ова и имањето поќе рудници овозможило да толку брзо се градат пирамидите. Така што го побија фактот дека се градени од вонземјани и слично...

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
se e vistina sto napisa pogledaj go i ova video jas isto gledav za stoun hendz na 5 km najdoa nekoja vrsta na drvo koja mu se lupi korata i plete konop so toa vlecele .NO ZOSTO nese znae koja civilizacija gi izgradila ,zosto ne ostavila trag pozadi niv kako i zosto se gradeni tuku isceznala

D

Deleted member 12196

Гостин
Сега брзо имаше емисија заборавив на која странска ТВ во кој беа собрани топ научници од разни држави. Во емисијата докажаа ред работи, како на пример дека манипулирале со течението на Нил - имаше и остаток од тие стари канали за да ги носат блоковите за пирамидите, дека имало 2 поголеми рудници на 2 различни страни со цел да не застане градењето, исто така на едно место имаше и стуб за мерило на Нил и како кога тоа е над тој просек знаеле дека можат да го користат каналот и да пренасочуваат вода со цел на транспорт.

Бродовите со кои ги носеле блоковите беа направени од некаков вид на дрво но спојувани со јаже кое беше ептен лесно ама цврсто. Обработувани беа на одреден начин со дупки на точни места. За проба направија таков брод и ставија не знам колкава тежина и бродот не потона.

За обработката платија околу 20тина луѓе од Египет со реплика алатки од тоа време и ги сечеа блоковите баш од тие места од каде што набавувале во минатото и успешно го направија и ова само со алати и беа ептен прецизно сечени и се беше чиста физика - математика во сечењето. Ова и имањето поќе рудници овозможило да толку брзо се градат пирамидите. Така што го побија фактот дека се градени од вонземјани и слично...
Не, со ова не е побиен фактот дека пирамидите се градени од вонземјани. Со ова само се потврдува фактот дека во тоа време овоземјаните биле способни да изградат таква градба. Се разбира, ако фактите во емисијата не се фризирани.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Оставивла папируси и натписи насекаде, како поѓаволите исчезнала..
Имааат записи од цела династрија пред кеопс...
Првиот фараон, што го има обединето еѓипет, е убиен од нилски коњ. До толку даледку иде. Едно 700 години пред пирамидите.
Тоа што вие тврдите нема врска со вонземјани.
Ако сакале нешто да градат, можеле
-да го џитна од орбита
-да го телепортираат
-3д принтање
-модуларна градба
-бетон, полимер, лава итн
-нанотехнологија и роботика
-малтер и цигли.
Имаа иљада по практични и по брзи начини да се прави тоа, него да се тераат куп мужи да го влечкат карпи.
Доста ги третирате вонземјаните како идиоти.
Ако стигнале од пизду матер(во оваа галаксија или друга), гарант се попаметни од тоа. Гарант се попаметни од мене и од тебе.
Ресурсите и знааењето да се прави телепорт или FTL е поголемо него тоа што го имаме на земјата.
А у случај да прашувате, имаме напревено пирамида во лас вегас пред нешто 30 години, 30тина метра пониска од големата. СО БЕТОН И ЧЕЛИК. И тоа за мање од 2 години.
Вонземјани тоа би направиле. А не 20 години инфраструктура да се управува за да наредиш куп камења...
Со тоа автоматски ви паѓаат во вода вонземјаните и супер напредни антички цивилизации.
Едноставно не сфаќате вонземјани и напредни цивилизации како концепт и поле на теорија!

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
А кој може да докаже дека пирамидите ги граделе куп мажи со влечење карпи?
Можеби вонземјаните ги телепортирале или џитнале од вселената.
Сè се базира на претпоставки, па секој може да верува во она што му се допаѓа.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Пробале и напривиле. Нашле алат. Нашле рудник. Нашле запис. Тоа е докажано...
Од другата страна, уфолозите и окулстистите.....
Автоматски споено мислење:

Па, да кажеме едноставно дека секој пат нешо паранормално се дешава е сликано со најкатастрофа камера...
И често се докажува дека е местенка....
Автоматски споено мислење:

Разликата измеѓу теорија и факт е дека за фактот треба да имаш докази, што во овој случај се најдени доста.
Меѓу другото и делови од брод/чамец...
Од другата страна се што имаме се
1581831683039.png

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
pa da na nekoj zapisi se spomnuva i faraon skorpija prv faraon ,nikoj ne veli vonzemjani ,a okolu nivnata namena zosto se zapustile i zatrupani pa sega gi otkopuvaat ,koj toa zaboravil na niv ?

Kajgana Shop

На врв Bottom