Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Иако и јас бев повеќе за тој од двата што јас ги пишав го елиминираа зашто на жената повеќе и се допаѓал ноте 8
Јас знам само за ледиком дека имаат хиаоми, а и доаѓаме до проблемот каде што мобилариве не примаат картички а луѓево не планираат да го платат во ќеш

Јас знам само за ледиком дека имаат хиаоми, а и доаѓаме до проблемот каде што мобилариве не примаат картички а луѓево не планираат да го платат во ќеш
Нема пишано на каков начин сака да го плати. Note 8 pro и на реклама на фб го имаше во вип за 9000

Aj nekoj neka spodeli iskustva za Redmi Note 8t ako go koristi/koristel, ili Redmi Note 8 pro.

Последно уредено:
Нема пишано на каков начин сака да го плати. Note 8 pro и на реклама на фб го имаше во вип за 9000
Да во право си не пишав како сакаат да го плаќаат, ама и мене ми се пожалија на тоа у последен момент. На крај искочи да го земат од телеком ноте 8т моделот (да не беше воопшто во план од таму или таква комбинација ама имале мн поени и телефонот им излегол 0 денари)

Redmi Note 8T или Mi A3...?
Note 8T има NFC и подобра резолуција, Mi A3 Амолед и чист Андроид.
Која сток камера е подобра, и дали има за Note 8T GCam...?
Батерија...?

Батерија...?
Ja bev u ovaa dilema, se odluciv za mi a3, profi kamera, 720p ekran DA ama uopste ne se primetuva radi toa sho super boi ima. Baterijata e okej, so intenzivno rabotenje cel den tera bez frka, fingerprintot on screen e isto okej,za igranje ne postuem mnogu mobile gaming, ali igrav nekoi igri ne zagreva. Suma sumarum tel e profi za cenata nema muabet, ali i 8t veruem e super. Samo za 8t ima muabet ne pasuva na telekom so zadnjiov update rasprasaj se ubavo. A spored recenzii shto gleav mi a3 vadi bolje kamera i od 8 proto.

Xiaomi mi play. Bet365 можам да отворам кога сум конектиран на wifi а на интернето од а1 не ми отвора, пробав и со хром и мозила итн.

Attachments

• Screenshot_2020-02-03-14-38-17-707_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-02-03-14-38-17-707_com.android.chrome.jpg
    263,8 KB · Прегледи: 22
Батерија...?
Mi A3.
OneUI and STOCK is what i like to ROCK!!! :roker: :roker: :roker:

Здраво. Дали може да се избришат некои фајлови од телефонот ? Конкретно app - app data и other files
Во app data немам 6 гига, туку само пола гига. Не знам од каде 6 гига
84332802_2154725051297221_4559596405953396736_n.png

Здраво. Дали може да се избришат некои фајлови од телефонот ? Конкретно app - app files и other files
Во app files немам 6 гига, туку само пола гига. Не знам од каде 6 гига
Прегледај го приврзокот 232077

не можеш, освен ако не е рутиран, све што е фабричко не можеш да го мениш

Mi 10 pro

xiaomiMI-10-Pro-1024x768.jpg

- Snapdragon 865
- USB 3.0 Storage
- 120Hz OLED Display
- 16GB LPDDR5 RAM
- 108MP with 8K Cinema Video Support
- 50X Zoom
- ''Balanced'' Stereo Speakers
- 5,250mAh Battery
- 66W Fast Charging

Ja bev u ovaa dilema, se odluciv za mi a3, profi kamera, 720p ekran DA ama uopste ne se primetuva radi toa sho super boi ima. Baterijata e okej, so intenzivno rabotenje cel den tera bez frka, fingerprintot on screen e isto okej,za igranje ne postuem mnogu mobile gaming, ali igrav nekoi igri ne zagreva. Suma sumarum tel e profi za cenata nema muabet, ali i 8t veruem e super. Samo za 8t ima muabet ne pasuva na telekom so zadnjiov update rasprasaj se ubavo. A spored recenzii shto gleav mi a3 vadi bolje kamera i od 8 proto.
Го прочепкав А3 не знам како не се приметува. На изглед како оние евтините модели со мала резолуција и пиксели се познаваат. За брзина и батерија немам коментар, ене го А1 скоро две години вади 6 часа сот, а верувам и во А3, ама дисплејот....

Сакам да останам на Андроид Оне и ќе чекам Mi A4 со Фул ХД.

Mi 10 pro

Прегледај го приврзокот 233550

- Snapdragon 865
- USB 3.0 Storage
- 120Hz OLED Display
- 16GB LPDDR5 RAM
- 108MP with 8K Cinema Video Support
- 50X Zoom
- ''Balanced'' Stereo Speakers
- 5,250mAh Battery
- 66W Fast Charging

Го прочепкав А3 не знам како не се приметува. На изглед како оние евтините модели со мала резолуција и пиксели се познаваат. За брзина и батерија немам коментар, ене го А1 скоро две години вади 6 часа сот, а верувам и во А3, ама дисплејот....

Сакам да останам на Андроид Оне и ќе чекам Mi A4 со Фул ХД.
Јас не глеам филмови или јутјуб видеа на телефон така да многу не ми игра улога, али кога и да иам гледано реално не се приметува вероватно е ствар на перцепција.

ако користиш фхд и се пребациш на хд се приметува, ама не е толку страшно... се чита порака? да. ме боли кур ако се познавале коцки.
си има и предности, побрз е, помалце го оптеретува хардверот, помалце батериај троши, све што е под сд 712 треба да биде хд

Јас не глеам филмови или јутјуб видеа на телефон така да многу не ми игра улога, али кога и да иам гледано реално не се приметува вероватно е ствар на перцепција.
Лошо е и за читање, не само за гледање видеа.
Се приметува и тоа како.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ако користиш фхд и се пребациш на хд се приметува, ама не е толку страшно... се чита порака? да. ме боли кур ако се познавале коцки.
си има и предности, побрз е, помалце го оптеретува хардверот, помалце батериај троши, све што е под сд 712 треба да биде хд
Ако ти е само за читање порака купи си Нокиа 3310

Во секој случај ептен утнат модел и ептен боде во очи тоа.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom