Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
Дечки имам проектна да правам за Интер. Ако сака некој да ми прати линкови за историја, сегашност, легендарни играчи и нешто такво. Фала
Ова ти е на македонски јазик, да не преведуваш...

Дополнително:

Амблем, бои и прекари
@Io Sono Interista

Во поголемиот дел од неговата 100 годишна историја, Интер носел дресови со црно-сини линии. Кога бил основан клубот во 1908, црната боја била одбрана да ја претставува ноќта, а сината да го претставува небото.
По спојувањето со Унионе Спортива Миланезе, Интер го променил името во Амброзиана СС Милано, а дресовите во бели со црвен крст, кој го претставувал знамето на градот.
После втората светска војна, клубот го вратил името и старите бои, што водело до прекарот „Нероазури“. Белиот дрес со знамето на Милано се користи одвреме - навреме како резервен (гостински) дрес.
Еден од прекарите на Интер е "I Biscione" што значи „големата тревна змија“. Одбран е затоа што во хералдиката на Милано змијата има големо значење. Се наоѓа на грбот на „Куќата на Сфорца“ која владеела со Италија од Милано, во текот на периодот на Ренесансата, на градскиот грб на Милано, грбот на „Војводството на Милано“ - 400 годишна држава настаната по Римската Империја и грбот на Инсурбија - географски регион во кој спаѓа Милано.
Уште еден прекар на клубот е „Ла Бенеамата“, или „Галеници“.

Source: fcinter.com.mk

Стари дресови на Интер:

Инаку ако сакаш англиски имаш колку и да сакаш.

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Disclaimer: Се што е преведено од ИоСоно да се користи на лична одговорност. Секоја реченица што содржи Жаба, Фрог, Фрогли и на ова слично да се земе со доза на неверување односно атеистички поглед.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Дефинитивно првиот гол не го поништија само затоа што е Златан и има некој авторитет, ме мрзи да барам ама мислам таков гол со глава му поништија на Лаутаро ради фаул...

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
На СК3 е, зашто немаше пенал во ситуацијата на Сенси, играчот на Наполи си ја сопра со рака а не беше набиена или јака топка?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.284
Odlicno prvo poluvreme, sodrzajno pred se, ispolneto so mnogu sansi no ete za nasa zal ne uspeavme da vidime golovi.

ABE SVE DA IM EBAM.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Уште три дена да играме вака нема да го помирисаме голот. Добро затвораат миџетите. Ова Сенси се изгуби како чорап во центрифуга по повредата. Конте нека го чува Ериксен на клупа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.111
Поени од реакции
46.054
uste edna utakmica vo niza so mnogu loso prvo poluvreme, odnosno so rezervirana igra i nenapaganje, ona sto go kazuvaat standard komentatorite kaj nas, odmeruvaa sili 45 minuti.
Ima nekoj patern tuka u ovaa godina, so isklucok na natprevarot so napoli, site utakmici sto gi izigraa vakvi bea vo prvo.

mislam deka 20 do 30 min max se dovolni za takvo tempo, ocekuvam u vtoro sosem poinakva slika, ako se vodime na natprevarite prethodno, odnosno kreiranje na sansi i ponapagacki fudbal.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.663
Поени од реакции
7.307
Sensi, dno dopira, ic ne nalikuva na onoj od pocetok na sezona. Sto kur mu e na Konte sto go igra Lukaku, mozese da pocne so Sances.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Знарв дека ќе биде спора утакмицава со оглед дека имавме исцрпувачко дерби а играме и со Лацио викендов.

Се е ОК тоа ама може да намалат со нафрлањата кон Мосес и да пробаат да го користат повеќе Сенси Барела за да дојдат до шеснаесетник.

Kajgana Shop

На врв Bottom