- Член од
- 8 јануари 2020
- Мислења
- 806
- Поени од реакции
- 2.020
Очигледно си верник, дискусија е илузорна, се работи за поглед на свет.@BenDover moeto mislenje e deka e lesno da si vadis citatcinja od facebook i da gi postiras tuka, bez voopsto da procitas deka vo hristijanstvoto mazot i zenata imaat dolznost eden kon drug. Zenata ima dolznost da go usreki mazot isto kako sto mazot ima dolznost da ja usreki zenata.
Dali si se vencal vo crkva? I ako da, neli se sekjavas na zakletvata sto ja dade?
Автоматски споено мислење:
Pathetic.
Се венчав, воопшто не го запамтив заветот, небитен ми е тој, на сопругата и значеше па ја испочитував.
Доколку имаш сопруг и еден ден се дрзне да те ишамара, се надевам нема да си заќутиш и си кажеш дека така треба, пошто црквата вели така.
Покрај љубофф, хипи... гледам баг во поставените архетипови.... ниту жената може да е Дева Марија, ниту мажот Исус....
Не сакам да те провоцирам, но лично ќерќата нема да ја учам да го сваќа христијанството буквално, да му е поданичка на мажот.
А Исус многу го лајкам, само мислам дека некој допишал во приказната некои работи намерно.....