- Член од
- 28 јуни 2008
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 57
za 2000 i jasЗа 2000 преписки и јас сум на ред

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
za 2000 i jasЗа 2000 преписки и јас сум на ред
Epa da de taa sum,hahahha,mene mi potpisaa ukaz ,izgleda ne si videlГа пратив една преписка 323/2018 по конзуларни пат, и гледам вклучена е во указ 5/2020 а името е Пале Крстич исто како @palekrstic
Укаааааааааз јупиииииии!!!!!!!!!
04.12.2017 - интервју амбасада
11.01.2018 - образувана преписка
30.04.2019 - положително
07.02.2020 - УКАЗ 5/2020
Документи само со потврда од БККС преку прадедо роден 1912.
Додека бев на финална однесени дополнително оригинл изводи и умреници од мајка, баба и прадедо, и нотарска изјава з разлика во име н баба ми, бидејќи при интервју носев извод од мене и оригинал потврда.
Ете и вашата Пале дочека државјанство!!!!!!!
Незнаете колку е убаво чуството, дај боже сите да си дочекате што побрзо![]()
Епа ај постирај линк на кој проверуваш и преку кој интернет провајдер?Мене ми цел ден работи
de kazi so sto dokumenti bese ?Здраво,
честитки до сите кои добија указ. Големо фала за блогот со опишаните процедури, доста од помош е. Јас добив со указ 5 а бев на положителна од Април 2019. Имам неколку прашања во врска со процедурата за подигнување на указ и вадење на документите:
1. од тоа што прочитав при подигнување на Указ треба да се наведе постојана адреса и тогаш може да се наведе да биде службена адреса. Какво писмо се носи во општината во Софија за регистрација за службената адреса и од каде се добива тоа писмо? Дали тоа е во МП при подигање на указот и дали веднаш то го даваат? или ова ако нема врска, која е процедурата за регистрација на адреса по службен пат?
(http://sredec-sofia.org/bg/topic/24/chesto-zadavani-vyprosi )
2. Која е постапката за издавање на ЕГН истиот ден? колку чини и каде се плаќа?
3. знам дека ова може звучи глупаво, ама дали плаќањата за такси за издавање на ЕГН, лична карта и пасош ги прават во кеш, со картичка или преку уплатници на банка? знам дека за указот оди преку банка
4. Дали може да се плати за указот од банка во Македонија, дали прифаќаат потврда за уплата од странство?
Фала многу
Здраво,
честитки до сите кои добија указ. Големо фала за блогот со опишаните процедури, доста од помош е. Јас добив со указ 5 а бев на положителна од Април 2019. Имам неколку прашања во врска со процедурата за подигнување на указ и вадење на документите:
1. од тоа што прочитав при подигнување на Указ треба да се наведе постојана адреса и тогаш може да се наведе да биде службена адреса. Какво писмо се носи во општината во Софија за регистрација за службената адреса и од каде се добива тоа писмо? Дали тоа е во МП при подигање на указот и дали веднаш то го даваат? или ова ако нема врска, која е процедурата за регистрација на адреса по службен пат?
(http://sredec-sofia.org/bg/topic/24/chesto-zadavani-vyprosi )
2. Која е постапката за издавање на ЕГН истиот ден? колку чини и каде се плаќа?
3. знам дека ова може звучи глупаво, ама дали плаќањата за такси за издавање на ЕГН, лична карта и пасош ги прават во кеш, со картичка или преку уплатници на банка? знам дека за указот оди преку банка
4. Дали може да се плати за указот од банка во Македонија, дали прифаќаат потврда за уплата од странство?
Фала многу
Воена книшкаde kazi so sto dokumenti bese ?
I jas sum osmi mart ne preskoknaja nema redOnaaa jotovaa ima li nekoja nameraa da gi pocne 2016 od mart glavam na toj eba* ukazz kuckaaaaaa
I tie se kako nas nit red se znae nit nisto samo pasosot gi vadiI jas sum osmi mart ne preskoknaja nema red
Seuste ne se otvara sajtot za proverka na statusi,problemov go imame poveketo od nas ili samo mal del?
[/Ne raboti I kaj mene ,od vcera ima nekoj problem ...mozno e da e do operator ..Nas...
Ima problem vo zavisnost od operatorot... So eden otvara so dr neSeuste ne se otvara sajtot za proverka na statusi,problemov go imame poveketo od nas ili samo mal del?
da bev edna godina na dopolnitelna, znaci koga gi odnesov dopolnitelno dokumentite, tocno posle godina i dve nedeli mi se smeni vo polozitelno, i eve sega napraviv 11 meseci i 7 dena od polozitelno i uste nisto.