Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Што сторија се радување овие од властва дека ќе се одблокирал патот за почеток за преговори.
Море абадали ние не можеме ни да почниме преговори со вакво владеење на правото.

ЕК ја презентираше новата методологија – владеењето на правото клучно, ако нема напредок, суспензија на преговорите

Ova e jak prc solidno go izdriblaa Zokji. Postavuvas nova metodologija a klucen faktor e toj sektor, kade si ubedlivo najslab. Tolkav politicki amater kako Zokji odamna nemalo ni vo Severna.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Агим Красниќи у понеделникот не се појавил у затворот у Штип после слободен викенд,и официјално е во бегство.
Аkko Ne Wmro dagi vratemee

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Агим Красниќи у понеделникот не се појавил у затворот у Штип после слободен викенд,и официјално е во бегство.
Аkko Ne Wmro dagi vratemee
Може заборавил во кој затвор требало да се врати.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.786
Поени од реакции
17.012
Ova e jak prc solidno go izdriblaa Zokji. Postavuvas nova metodologija a klucen faktor e toj sektor, kade si ubedlivo najslab. Tolkav politicki amater kako Zokji odamna nemalo ni vo Severna.
најтешко поглавие...Хрватска влезе во гЕУ на финта, во владеачката партија ХДЗ се договорија, председателот Косор беше главна, да го притворат сопствениот премиер, Санадер ( иако и не беа спреми со валидни докази), го поминаа поглавието за правосудство и влегоа во ЕУ...
а Санадер со години се влечка по судови, дури основниот предмет за ИНА/МОЛ и Падна на ЕУ судови, ама хрватското ЈОЈО уште формално дома си го гони унгарскиот менаџер на МОЛ...
Кај нас ЈОЈО и СЈО се користат 99% исклучиво за изборнопартиски маркетинг... се извадија дузини и дузини случки, ама дузини и се во фиоки..
За какво правосудство ќе збориме кога се прикажуваат случаи за корупција со меѓународен тендер ама пријава има само против домашни лица ??
Имаше ЕДЕН случај против странски газда, мислам австријанецот, ДАДЕ МИТО, му го вратија пасошот и избега во Австрија а од таму се во медиуми објави... Се се замолча ама и случајот. За случка АКТОР да не потсетувам, се вмеша и СЈО а имаше и истрага на ОЛАФ од ЕУ кој испитуваше како се трошеле европски пари, се заврши со чочеци по тунелите... а гро од веб страните се избришани 404

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Ги нема некако загриженото граџанство и "слободните" медиуми да се расквичат како во старите добри времиња за јавниот долг и за масовниов поткуп на гласачи што го прави владава пред избори, со пари од позајмицата од пола милијарда евра.

Капитални инвестиции нула (автобуската постојка и тастерот за семафор не ги рачунаме), јавниот долг за околу две години зголемен за речиси 1 милијарда евра, масовен поткуп пред избори - граџанството мукла. И гомно да е, само од СДС да е.

Испадна дека цела драма и лелекање било за функција и работно место на државна цицка. И после се лутат ако ги наречеш куртон-револуционери. :D

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Овој рекетаров „Луј Витон“ има ли шанси да лаже за дијагнозата? Ова чисто информативно прашувам оти немам многу познавања од медицина. Веројатно освен биопсија тука има испитувања на МР, што ли уште не и цела документација треба да ја разгледа судот. Можно ли е да има платено доктор да му напише таков наод по извршена биопсија? Се извинувам ако е многу наивно прашањето.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
Овој рекетаров „Луј Витон“ има ли шанси да лаже за дијагнозата? Ова чисто информативно прашувам оти немам многу познавања од медицина. Веројатно освен биопсија тука има испитувања на МР, што ли уште не и цела документација треба да ја разгледа судот. Можно ли е да има платено доктор да му напише таков наод по извршена биопсија? Се извинувам ако е многу наивно прашањето.
може тој да лаже, но има вештаци, има комисија, има доктори кои утврдуваат состојба со снимање, маркери и слично. Лично не ми се верува дека би лажел за таква болест, што го знам.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Добро бе зар има толку глупави хакери да трошат време за да хакираат тоалетна хартија :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Еве ако некого го интересира, кои пратеници вчера не гласаа (или беа против), забраната за увоз на отпад како гориво.

M

Macedon1um

Гостин

Ременски бајги заинтересирана за случајот на Камчев и Панделевски, инаку вториов бил спремен на Боки да му даде највеќе 5 милиони евра :eek:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Не знам која партија е (ваљда СДСМ), али овој е најбољи, со вакви изјави.
Е сега, видете погоре дали гласал за забраната.

(edit: ok, си пишува на листата од кај е)

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.235

Не знам која партија е (ваљда СДСМ), али овој е најбољи, со вакви изјави.
Е сега, видете погоре дали гласал за забраната.
Од Сопиште е. И нормално нема гласано. Битно да се фали, бот невиден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom