Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.920
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Што сторија се радување овие од властва дека ќе се одблокирал патот за почеток за преговори.
Море абадали ние не можеме ни да почниме преговори со вакво владеење на правото.

ЕК ја презентираше новата методологија – владеењето на правото клучно, ако нема напредок, суспензија на преговорите

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
Не, друго мислев,... јас се сеќавам добро кога железарци УПАДНАА во СОБРАНИЕ, го ДЕМОЛИРАА и после сите отидоа кој пензија кој надомест ДО пензија... имам комшија што речиси 20 години земаше надомест до пензија...
упаднаа заради лоповлукот кој го почнаа сегашните винари и бизнисмени, не заради пензиите. Ти збориш за период пред 30-35 години кога евиденција се водеше на картици (негде само на картончиња) и сега, кога се е компјутерски со евиденција на едно копче, кога мора прво да се платат придонеси пред плата. Разбуди се, не е 1989-1990та.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.786
Поени од реакции
17.012
упаднаа заради лоповлукот кој го почнаа сегашните винари и бизнисмени, не заради пензиите. Ти збориш за период пред 30-35 години кога евиденција се водеше на картици (негде само на картончиња) и сега, кога се е компјутерски со евиденција на едно копче, кога мора прво да се платат придонеси пред плата. Разбуди се, не е 1989-1990та.
Од тогаш го утепаа Фондот на Пиом..
Па еве, што се овие мерки за технолошки вишок и стечајците ?? Порано даваа само една година, сега наеднаш од кај излегоа пари ??

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.235
https://makedonskivesnik.com/zekiri-izbrishani-dolgovi/

Еее глупите славомакедонци нека црнчат цел живот, нека плаќаат сметки и даноци за од истите тие пари да им се плаќаат сметките на шипурките.
Граѓани не од втор, од трет ред, на дното. Единствена држава, единствен пример во историјата каде мнозинството е јавано од малцинство. Ништо не работат, ништо не плаќаат, никаков придонес кон државата и кон ова опшество, само штета и уништување и пак со нашите пари они раководат, си праат што сакаат.
Да се укинеме одма, не треба да постоиме веќе...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517

Еее глупите славомакедонци нека црнчат цел живот, нека плаќаат сметки и даноци за од истите тие пари да им се плаќаат сметките на шипурките.
Граѓани не од втор, од трет ред, на дното. Единствена држава, единствен пример во историјата каде мнозинството е јавано од малцинство. Ништо не работат, ништо не плаќаат, никаков придонес кон државата и кон ова опшество, само штета и уништување и пак со нашите пари они раководат, си праат што сакаат.
Еден куп македонци има со долгови кон јавните претпријатија.

Не можат да ги тужат затоа што се многу, во Прилеп имало 1500 (не ме држи за збор можи да беше и 5000) фамилии кои воопшто не плаќале за вода, затоа што ДПМНЕ им дозволувало да не плаќаат само за да гласаат за нив.

СДСМ да ги тужи ќе си пука во нога, затоа е оваа мерка, ем добри ќе испаднат.

Но, на нас што плаќаме цело време, ни опна и 15% данок како бонус. Така да со нас ја заебаа работата до дрт.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
Од тогаш го утепаа Фондот на Пиом..
Да, да, сигурно. Затоа 2006-2007 од буџетот се издвојувале 160-170 милиони, 2016-2017 430-460 милиони, скоро пола милијарда. Јес, sure. Фали уште тенковските делови да ги споменеш.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Да, да, сигурно. Затоа 2006-2007 од буџетот се издвојувале 160-170 милиони, 2016-2017 430-460 милиони, скоро пола милијарда. Јес, sure. Уште тенковските делови фалат.
Абе убо му го постирав видеото, во моментов да ги напаѓаш СДСМ, а при тоа да ги браниш ДПМНЕ и обратно, е безполезно, затоа што која тема и да ја начниш влечи корени уназад до владеењето на другата. Двете партии се исти.

Јас разбирам за овие што си имаат корист од ДПМНЕ или СДСМ да си гласаат за нив, и јас да имам од било кој ќе гласам за него, ама да ми објаснуваат дека ДПМНЕ биле сепак малце подобри од СДСМ, тоа се приказни за на друго место.

Извини да не си речиш дека ова се однесува за тебе :), ова е за овие бедни обиди на @Ireal, @ВардарскиМКД итн

Член од
12 март 2009
Мислења
20.786
Поени од реакции
17.012
Абе убо му го постирав видеото, во моментов да ги напаѓаш СДСМ, а при тоа да ги браниш ДПМНЕ и обратно, е безполезно, затоа што која тема и да ја начниш влечи корени уназад до владеењето на другата. Двете партии се исти.

Јас разбирам за овие што си имаат корист од ДПМНЕ или СДСМ да си гласаат за нив, и јас да имам од било кој ќе гласам за него, ама да ми објаснуваат дека ДПМНЕ биле сепак малце подобри од СДСМ, тоа се приказни за на друго место.
јас не мислам дека предходно добро работеле, јас наведувам дека има и глобален економско-финансиски проблем, а башка се популистичките работи кај нас и во слични режими.... како и да е задолжувањето расте рапидно, побргу од просечните плати и пензии... и не само кај нас, и во Регионот ама и во Еу, а УСА е најзадолжена во светот... оваа Превара е почната поодамна, Еден од ретките што се спротистави беше Генерал Де Гол, францускиот председател, кој бараше од УСА робна размена а не да го полнат со уса$...На него се извршени Рекорден број на Атентати, ама сите неуспешни...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
јас не мислам дека предходно добро работеле, јас наведувам дека има и глобален економско-финансиски проблем, а башка се популистичките работи кај нас и во слични режими.... како и да е задолжувањето расте рапидно, побргу од просечните плати и пензии... и не само кај нас, и во Регионот ама и во Еу, а УСА е најзадолжена во светот... оваа Превара е почната поодамна, Еден од ретките што се спротистави беше Генерал Де Гол, францускиот председател, кој бараше од УСА робна размена а не да го полнат со уса$...На него се извршени Рекорден број на Атентати, ама сите неуспешни...
Чек сега пробуваш мене да ми генерализираш за состојбата на пензиските фондови во светот :pos:

Абе ти зеде да пишуваш као кај биле овие досега со покачување на пензиите, и оти бил фондот презадолжен ?! Па откако @Lurtz ти објасни кој ја направи дупката во пензискиот фонд, па сега ќе ги оправдуваш претераното задолжување на претходните, со тоа што и САД биле презадолжени ?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
па 2 исти банди. Горе читам за те-то. Едните почнаа со Те-то чиј газда е надалеку "познат", другите завршија со истата фирма.
Како кажа Сергеј Трифуновиќ за состојбата овде-ЗЗ ја наследи и раководи со истата криминална структура со која раководеше НГ.
Ме тригна неговото писание за мирувањето на покачување на пензиите, што е глупост со оглед на состојбата во која е фондот. Па ради скандалот со неуплаќање последнава деценија се префрли на СФРЈ и железара...хаос :pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.786
Поени од реакции
17.012

ќе постојат македонци ама во Албанија.... таму дигаат и знаме од Кутлеш, а Албанија има и исковано овакви пари уште поодамна

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.235

Извини да не си речиш дека ова се однесува за тебе :), ова е за овие бедни обиди на @Ireal, @ВардарскиМКД итн
Кај виде дека некого бранам жити се?
Јас само кажав дека ние општо Македонците сме граѓани од втор и трет ред затоа што дозволуваме со парите од нашите даноци да се плаќаат сметки на Арачиново, Сарај, и останатите љоптарски села.
Ти беше тој што ги спомна ДПМНЕ и кажуваше за у Прилеп колку фамилии имало што не плаќале вода затоа што гласале за ВМРО.
Еден пост најди ми каде што ги бранам или викам дека биле подобри еден...
И можеш да си видиш само кои ти ги лајкнале постовите за да си сфатиш од кој штаб те подржуваат, кога веќе спомна партии.

Иначе кога сме веќе кај тие од Прилеп, доколку е така како што викаш, дека Македонци не плаќале за вода само затоа што гласале за ВМРО, а не рекла казала муабети, не зборам тука за социјални случаи ниту од Македонците ниту од Албанците. Зборам за работоспособно население, кое при здрав разум не плаќа сметки. Слободно нека ги затворат и цел имот нека им го земат ми е гајле. Затоа што ако можеш ти или јас или било кој друг што чесно заработува да плаќа даноци и сметки можат и тие.

И второ, да не испадне после дека некого бранам, ама да ги изедначиш сметките за струја и вода не иде. Еве земи го летниот период, каде што не се троши струја за греење, а се троши повеќе вода, па кажи ми го соодносот помеѓу тие две сметки, а да не збориме за зимски период каде што се греат на струја.

А во прилог можеш да си кликнеш на линкот од 2017 и да видиш за што зборам јас.
http://javno.mk/sdsm-arachinovo-albantsite-nema-da-plakaat-struja-protestite-prodolzhuvaat/?fbclid=IwAR2SGy7v6d2um4u3HTrHN8hi-ax-gmqQnsrF9yl8M5P3YrscPByQSJEdrPE

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom