Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Hmm, mozebi mozebi
Dupkata e pozadi klima a od nadvor mn ni e visoko za da ja zatvorime so akrilen silikon, togas na monterite im rekov dodeka ne bese mestena vnatresnata da stavat silikon mi rekoa deka mnogu tesno bilo dupkata so zor gi vadild kablite nadvor i nema sansa da pravi nekoj problem

Definitivno se slagam deka "nema da ima problem" ekspertite treba da gi fatite za ushi i preden panel vadenje i silikon stavanje ama toa sea sred zima ne biva. Momentalno resenie ako ima malce lufta ili moze da se povlece malku prednata plastika e da parce tenok karton (onoj od hulahopki beliot mi teknuva u momentov) go isecete u forma na polukrug (kolju sto se snopot na cevkite i kabelot otprilika) i go piknete do cevkite pozadi vnatresnata edinica da go eliminira direktnoto struenje na veterot. E sega mozda od prva nema idealno da ispadne ama ako se potrudi nekoj sto mu pofakjaat racete sugurno ke uspee so ovaa improvizacija. Sekako delot sto ke zirka pod klimata ke moze da go secnete so skalpel radi estetika.. Se nadevam me sfativte i deka ubavo objasniv, za pojasno napraviv i slika..
Sekako da se raboti poleka bez na sila nabutavanje i so usul..
IMG_20200205_203706.jpg

После Лук Пери, кој почина од срцев удар пред некое време, и Шенон Доерти е на пат да замине. Рак во четврти стадиум.

Колку беа популарни овие луѓе во време кога немаше интернет, не можете да замислите.
Не да нема враќање... Се надевам последните денови ќе има раат да си ги помине со најблиските.

И класичен фиромјанин на фб коментари под веста дека има карцином - lazii taa laza site ima lek ne go davat ima pari

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Po sto se super?
Lg kupue sindikalec zasto moze na 100 rati da ja otplakja, ama i kamata ima ;)
sonstiges-klimaanlage-lg-lg-dc12rqnsj-set-klimaanlage-deluxe-35-kw-r32-wandgerat-set.jpg

Iskren da bidam jas sakav bas ovoj model da go zemam na rati ama me izlazaa prodavacite deka ima greaci na kompresor i kondez i ne ja kupiv togas go zemav TST.

Здраво.
Ме интересира да ми каже некој дали ако ја заштитам надворешната единица со плексиглас (околу неа) или слично, би ја заштитил од почест дифроз.
Наместена е север-југ, перките се на јужна страна ако значи тоа нешто.
IMG_6880.JPG

Здраво.
Ме интересира да ми каже некој дали ако ја заштитам надворешната единица со плексиглас (околу неа) или слично, би ја заштитил од почест дифроз.
Прегледај го приврзокот 232438
Ни во сон немој да помислиш такво нешто!
Една стреа озгора максимум ако веќе запињаш да ја заштитиш и толку.

Imam dve nedeli nova U-Crown 5.5 vo kukja so izolacija i dobri PVC. Gream okolu 43 m2.
Imam problem okolu podesuvanje na temperaturata i vo kolku e standardno i klimata go koristi termostatot na vnatresnata edinica togas sekogas treba na dalecinskoto da mi bide namesteno za 5 stepeni povekje za da se dobie i odrzuva posakuvanata temperatura. Termostatot vo klimata sekogas detektira povisoka temperatura najverojatno zosto topliot vozduh se kacuva gore no 5C e mnogu.
Primer ako sakam temperatura od 22 togas treba da ja namestam na 27 za da ja odrzuva temperaturata od 22.
Ako ja namestam 22C togas ke odrzuva okolu 18C be razlika na koja brzina e ventilatorot.
Pretpostavuvam deka toj termostat detektira deka e dovolno toplo i ja isklucuva klimata iako razlikata vo realnata temperatura e skoro 5C.
Vo kolku ja koristam I Feel funkcijata (termostat na dalecinsko) togas go nemam toj problem i temperaturata se dvizi vo raspon od +/- 1C.
Ovoj problem mi e najgolem koga ja vklucuvam preku Wifi od druga lokacija. Togas nikogas neznam dali funkvijata I Feel e vklucena ili ne. Na aplikacijata Gree+ nema indikator i kopce za i Feel.

Definitivno se slagam deka "nema da ima problem" ekspertite treba da gi fatite za ushi i preden panel vadenje i silikon stavanje ama toa sea sred zima ne biva. Momentalno resenie ako ima malce lufta ili moze da se povlece malku prednata plastika e da parce tenok karton (onoj od hulahopki beliot mi teknuva u momentov) go isecete u forma na polukrug (kolju sto se snopot na cevkite i kabelot otprilika) i go piknete do cevkite pozadi vnatresnata edinica da go eliminira direktnoto struenje na veterot. E sega mozda od prva nema idealno da ispadne ama ako se potrudi nekoj sto mu pofakjaat racete sugurno ke uspee so ovaa improvizacija. Sekako delot sto ke zirka pod klimata ke moze da go secnete so skalpel radi estetika.. Se nadevam me sfativte i deka ubavo objasniv, za pojasno napraviv i slika..
Sekako da se raboti poleka bez na sila nabutavanje i so usul..

Mnogu vi blagodaram za detalnoto objasnuvanje, ke se obidam da storam na ovoj nacin

Здраво.
Прегледај го приврзокот 232438

Nazalost Baki NE! Nisto znacajno nema da dobies so pokrivanje za da namalis broj na defrosti..
Neznam kakov e slucajot so slednive raboti kaj tebe ama moze da pomogne zadihtuvanje na vrati prozorci, negasenje na klima koga e poladno tuku koga ne si doma samo namaluvanje za 2-3 stepena.. Dodatno bi pomognalo pustanje na grealka panelka do 1kw da pomogne na klimata na vakvo defrost dushman vreme koga T e blizu do nulata a ima golema vlaznost.

Последно уредено:
Imam dve nedeli nova U-Crown 5.5 vo kukja so izolacija i dobri PVC. Gream okolu 43 m2.
Imam problem okolu podesuvanje na temperaturata i vo kolku e standardno i klimata go koristi termostatot na vnatresnata edinica togas sekogas treba na dalecinskoto da mi bide namesteno za 5 stepeni povekje za da se dobie i odrzuva posakuvanata temperatura. Termostatot vo klimata sekogas detektira povisoka temperatura najverojatno zosto topliot vozduh se kacuva gore no 5C e mnogu.
Primer ako sakam temperatura od 22 togas treba da ja namestam na 27 za da ja odrzuva temperaturata od 22.
Ako ja namestam 22C togas ke odrzuva okolu 18C be razlika na koja brzina e ventilatorot.
Pretpostavuvam deka toj termostat detektira deka e dovolno toplo i ja isklucuva klimata iako razlikata vo realnata temperatura e skoro 5C.
Vo kolku ja koristam I Feel funkcijata (termostat na dalecinsko) togas go nemam toj problem i temperaturata se dvizi vo raspon od +/- 1C.
Ovoj problem mi e najgolem koga ja vklucuvam preku Wifi od druga lokacija. Togas nikogas neznam dali funkvijata I Feel e vklucena ili ne. Na aplikacijata Gree+ nema indikator i kopce za i Feel.
Stavi slika od vnatresnata edinica sigurno ti e mnogu doblizena do plafon pa senzorot sondata za temperatura registrira pogolema temperatura odkolku sto e ova se javuva dokolku vnatresnata edinica e premnogu blisku do plafon
Po pravilo vnatresnata edinica treba da e odalecena od plafonot 15cm za da funkcionira normalno odnosno da ima dovolen protok na vozduh.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom