Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Секој со своето, некој задоволен некој незадоволен
Еве друго искуство, изваден Panasonik
jhbx8Hq.jpg

А на негово место иде Aмбер :)
MYhOaDs.jpg
VSRl0hKm.jpg
Ме збунува монтажата. Дали е добро вака во агол? Колку се спазени прописите за минимално растојание?

Smetka - podesuvanje na klimite denski 23 stepeni navecer 20-21stepen non stop pusteni
Maglata ja nakrena malce smetkata
20200205_071714.jpg

Последно уредено:
A Termalnava kamera za sto ja zema, sto meris so nea ?
da si bil zadovolen ic ne ti trebalo da zimas termalna kamera :)
Sinovo znaci ladno ? :)
Shukjur lusterot e toplol :)
img-3093c71153ddc150474f774f8fef4fb9-v-jpg.232304

Ocekuvav deka ke me prasas. Termalnata e pozajmena od moj drugar, pravev obikolka niz stanot da vidam kako drzi izolacijata i da napravam nekoi korekcii vo idnina.
@Acinjo na kolku ti e podesena fan i temp, kolku odrzava i modulira nisko ili pravi mnogu pali gasi? Izduv mozebi si merel? Fala
Vo momentov e podesena na 22c. auto brzina, so econavi opcija. Nadvoresna t. e 4c. Vnatresna temperatura e 20c. termometarot e 5m oddalecenost, dijagonalno na 1m visina. Kako sto gledam duva vo treta brzina fan. I izduvot e 30c. Pali gasi pravese samo predhodnive denovi koga bese mnogu toplo.

Zdravo, da ve prasam klimata e postavena na 23 c i fen 1 i denes koga stanavme sobnata temperatura postignata e 30c, ja namalivam pak ne isklucuva ili namaluva

vo pocetokot na januari koga bese ladno klimata ne se odnesuvase vaka, zatoa se obrativ da ve prasam dali ova e normalno

Zdravo, da ve prasam klimata e postavena na 23 c i fen 1 i denes koga stanavme sobnata temperatura postignata e 30c, ja namalivam pak ne isklucuva ili namaluva

vo pocetokot na januari koga bese ladno klimata ne se odnesuvase vaka, zatoa se obrativ da ve prasam dali ova e normalno
Moze daljinskoto da go sliknete da vidam kako e podeseno?

Изгледа мислиш на првата во потписот. Како и да е, мислам дека не е многу со оглед на тоа што во сметката се вклучени шпорет, фен, болјер..

Мене ми пристигна идентична сметка за 3 клими (две Vivax AERI и една FH50) + останато (шпорети, болјери...)
24/7 работат

Последно уредено:
Изгледа мислиш на првата во потписот. Како и да е, мислам дека не е многу со оглед на тоа што во сметката се вклучени шпорет, фен, болјер..

Мене ми пристигна идентична сметка за 3 клими (две Vivax AERI и една VH50) + останато (шпорети, болјери...)
24/7 работат
Maglata ja krena smetkata - podobro vo tie momenti covek panelce Da si zapali.

@Acinjo si probal 24 da odrzava? Moze da postigne?
Da da sum probal. Glavnata prostorija kaj sto e klimata, vo tie 35m2 moze da oddrzi 24 c. bez problem. Samo mene toa mi e pretoplo. Licno 21-22 c. preferiram sobna temperatura. Vo momentov mi e otvoreno predsobjeto so spalnata, vo dnevna mi e 21c. imam zadadeno 24c. na auto fan, si duva 3 ta brzina so izduv 33c. i nadvoresna tempetatura 3 c.

Zdravo , dali nekoj ima iskustvo so ovaa klima na hisense https://klimi.mk/product.php?id=344 , ili kako vi izgleda spored specifikacii ? Gledam 19db vnatresnata bi trebalo da e tivka, koristam gree 3.5 LCLH i fairy imam ama ne se bas tivki vnatresnite inace zadovolen sum, sega treba da zemam dve 3.5 ki ama neznam koj,budzet za dvete do kaj 1000 evra .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom