- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.799
- Поени од реакции
- 3.887
Не бе друже народот го прифати овој муабет, не само профитерите од партија.На овој народ полесно му беше да прифати дека нешо партиски било убиството него дека локални Албанци за православен празник убиваат македонски деца.Да се самоцитирам...
Прегледај го приврзокот 232055
Прегледај го приврзокот 232056
Прегледај го приврзокот 232057
Прегледај го приврзокот 232058
Прегледај го приврзокот 232059
Прегледај го приврзокот 232060
За овие ќе има посебно место во пеколот. Ѓубриња профитерски
Што трипате бре, кој прифатил дека Трајко е убиец?Не бе друже народот го прифати овој муабет, не само профитерите од партија.На овој народ полесно му беше да прифати дека нешо партиски било убиството него дека локални Албанци за православен празник убиваат македонски деца.
Берик што стана со бомбите кои ни ги најавуваше од пред неколку години?Што трипате бре, кој прифатил дека Трајко е убиец?
Чекај бе, што пишуваш ти тука уште?Берик што стана со бомбите кои ни ги најавуваше од пред неколку години?
Нема потреба да бегаш од темата преку дефокусирање со вакви циркузантски реплики.Чекај бе, што пишуваш ти тука уште?
Нели рече дека си примил ислам и си на пат кон Сирија?
Имаш оваДа се самоцитирам...
Прегледај го приврзокот 232055
Прегледај го приврзокот 232056
Прегледај го приврзокот 232057
Прегледај го приврзокот 232058
Прегледај го приврзокот 232059
Прегледај го приврзокот 232060
За овие ќе има посебно место во пеколот. Ѓубриња профитерски
Има потреба.Нема потреба да бегаш од темата преку дефокусирање со вакви циркузантски реплики.
Пас реко пас одреко.Има потреба.
Можам и ја да си измислам сенешто за тебе и да ти поставувам прашања од типот - дали твоите дома знаат дека си педер?
За да не биде така, најди ми пост во кој јас сум најавувал некакви бомби, па ќе ти одговорам.
Има потреба.
Можам и ја да си измислам сенешто за тебе и да ти поставувам прашања од типот - дали твоите дома знаат дека си педер?
За да не биде така, најди ми пост во кој јас сум најавувал некакви бомби, па ќе ти одговорам.
Што е битно дали Трајко не бил, или Заев лажел, битно е дека ти на 12ти ќе заокружиш СДС !!!Има потреба.
Да. Едно опшесво за сите!Што е битно дали Трајко не бил, или Заев лажел, битно е дека ти на 12ти ќе заокружиш СДС !!!
Нека ги објават, па ќе збориме. Можеби ќе се гордеете со Груевски, а ја нема да сум бил у право.Случувања во Македонија (Генерална дискусија)
Промената на името на аеродромот е една од темите за разговор/условите шо ги има Грција. Јас сметам дека е во ред да се преименува аеродромот во чест на некој што има историска заслуга во постоењето на државава. Дадоа парички за уште еден "тиња" универзитет? Александар Македонски е историска...forum.kajgana.com
Што ќе ми одговориш?
Ова го кажувам и јас. Не излегувале на гласање за да ги казнат?! WTF глуп народу!?Тоа воопшто не е решение, напротив. Ќе му даде легитимитет на неспособните. Не треба консензус, ќе излези гласачкото тело на партиите, ќе победи една (вмро/сдс - исто срање), ќе формира влада со шошоните и сФе је исто само њега нема.
Баш напротив, треба цел изреволтиран народ да излези и масовно да гласа, но НЕ за сдс, вмро, дуи...
Истото се случи и со референдумот. Као демек ај бојкот ... и му дадоа на Зајко и на цела ЕУ сламка за спас. Си го прогласија за легитимен као демек мнозинството од излезените биле за нато и еу и смена на името... и си фураат.
Да излезеше народот и да си гласаше фино лепо ПРОТИВ немаше да имаат простор за фингерајќи пошто и онака ЗА гласови ќе беа околу пола милионче (сосе полнење кутии), а против ќе се собереа нешто повеќе.
Безизлезноста и немањето на „трета“ опција понекогаш сами треба да го креираме... т.е. да излезиме сами на прав пат. Најголем шамар за двете партии би било да освои некоја трета партија 200.000 гласови.
Тоа во пратеници не знам колку е, ама колку и да е би биле во парламент и во влада.
Таа бројка на гласови можеш да ја добиеш САМО ако ги земеш незадоволните членови во двете најголеми партии и ги однесиш на гласање, како и еден куп млади кои во последните 15 години се отселија. Неопределените гласачи на ова би биле шлаг на торта.
И со секоја влада следно.... и со секоја партија истото...
Не водиш политики како што треба.... ајт, на следни избори некој друг ќе седи на твоето место.
Само мислам дека како нација сме морони и полтрончиња па сето ова дури и да ни е пред нос нема да го оствариме.
Нит Трајко нит Грујо ги спомнав,само те прашав кога ќе ги објават снимките кои ни ги најави уште од 2017год.Да. Едно опшесво за сите!
Автоматски споено мислење:
Нека ги објават, па ќе збориме. Можеби ќе се гордеете со Груевски, а ја нема да сум бил у право.
она што го објавија до сега, беше смешно
Инаку, тоа што го реков, нема благе везе со глупоста дека Трајко стои зад убиствата. Не знам како си го поврзавте со тоа.
Абе ако не го дадеш својот глас за ВМРО и СДСМ, а си излегол и си поништил, а не си излегол, а си дал за трета опција, мање више, постигната е целта - да не се даде гласот на двете.Ова го кажувам и јас. Не излегувале на гласање за да ги казнат?! WTF глуп народу!?
Казна е ако излезиш на гласање и речиш НЕ за СДССМ и ДПМНЕ. Како што кажа, 10-15 пратеници од трета опција да влезат во парламент нештата ќе бидат малце поинакви. Полошо не може да биде!
Истото и за референдумот. Бојкотот беше намерно пуштен од Мицко и ДПМНЕ на кои им беше од корист да се смени името. Можда е нелогично и глупаво, но дефинитивно треба да се гледаат гласовите од оние кои излегле а не и на оние кои бојкотирале, за кој би рекол дека им било сеедно за името со таквиот потег.
Оние кои ќе бојкотираат, односно нема да излезат на избори за да кажат НЕ на СДСМ и ДПМНЕ немаат право да кукаат после зошто било вака, зошто онака.
Ах, сега те сфатив, ти си мислиш дека ја ги поседувам и објавувам. Не. Ја чекам исто ко тебе.Нит Трајко нит Грујо ги спомнав,само те прашав кога ќе ги објават снимките кои ни ги најави уште од 2017год.