Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Промената на името на аеродромот е една од темите за разговор/условите шо ги има Грција. Јас сметам дека е во ред да се преименува аеродромот во чест на некој што има историска заслуга во постоењето на државава.[DOUBLEPOST=1510330201][/DOUBLEPOST]
Дадоа парички за уште еден "тиња" универзитет?
Александар Македонски е историска фигура од овој регион, не гледам зошто да не остане.
Киро со минатото во комунистичката партија на СФРЈ е проблематичен. Неговите изјави за "славомакедонците" не помагаат.

Ако јас се прашувам Пулевски со неговата работа за Македонија уште од 1850 многу повеќе допринел.
https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Ѓорѓија_Пулевски

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.852
Поени од реакции
25.316
Тогаш зашто тука му го пушиш нон-стоп на предавник како Груевски, кој жртвуваше осум полицајци, амнестираше воени злосторства извршени врз Македонци и ред други пиздарии, само за да остане на власт?

ti go glasase taka da ti mu go pusis. jas sum jasen od dvete opcii sto gi birate taa ja smetam posposobna.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
А треба да ти дојде таткото на детето што е убиено на Смилковско, а кои дечки ти на форумот ги посочи дека се починители на кривично дело и да ти ја одера таа брада срање
Колку само ќе се усерете кога ќе ги објават снимките за Смилковско. Харакири масовно има да напрајте сите до еден. Ќе викате - ја сам био у подрум коа Груевски владеел.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Колку само ќе се усерете кога ќе ги објават снимките за Смилковско. Харакири масовно има да напрајте сите до еден.
Еве што претпоставуваш дека може да има во тие снимки? Пресудите пак беа направени по преслушување на класифицираните снимки..

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.724
Поени од реакции
31.820
Ја силуваше тој земјава десет години. Само затоа што е овде све утепано.
Не може да се затворат очи пред таква грандиозна несреќа. Освен ако се имаат некакви лични интереси.
,,,Berik vaka sega,,
,,,celo vreme zboruvash za eden period od desetina godini nanazad,,,shto e tvoe pravo i pravo na tvoe mislenje i sogleduvanje na rabotite,,,
,,,imajki go vo predvid periodot za koj zboruvash i nishto drugo ne spomnuvash znachi ne znaesh ili nesakash da znaesh za rabotite shto se sluchuvale vo tvojata mladost i ne te interesirale,,,
,,,vo pravo si koga velish deka zemjava e siluvana i toa kolku mnogu ne si ni svesen i deka e utapana no utepana ushte id predi neshto poveke od dvaeset i pet godini,,,normalno ovoa ti ne go znaesh,,,
,,,i za toa deka nesmee da se zatvaraat ichi pred grandiozni nesrekji e tochno,,,no ete i za toa narodov zamizha i do den denes ne e progledan,,,
,,,vtoriot del od bitisuvanjevo ni na drzhavava e samo logichen prodolzhetok na prethodnite sluchuvanja,,,i da vo pravo si ,,,krivi se,,,
,,,,trerava garnitura za koja ti tolku zdushno se zalagash i ja branish e ostavena od prethidnite dve da ja doraznebiti drzhavava,,,
,,,zarem e tolku teshko ovie raboti da se povrzat,,,,
,,,i ne za drugo,,,tuku lichno za tvoe dobro daj soberi si gi mislite i pishuvankite barem malku oladi,,,celava ovaa rabota te jade odvnatre na tvoja shteta,,,a Bogami pochnuvash da biduvash za potsmev na cel forum shto navistina ne e dobro za tebe,,,
,,,najdobronamerno preispitaj se i malku razmisli za shto i kako pishuvash,,,
,,,pozzzz,,,

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Еве што претпоставуваш дека може да има во тие снимки? Пресудите пак беа направени по преслушување на класифицираните снимки..
Груевски не пристана на компромис ни коа му ги објавуваа шамарите, мерцедесот, брцањето во вреќи, Мартин... До толку беше надмен. Али коа дојде време за Смилковско да се пуштат бомбите, пристана на компромис со услов да прекине објавувањето на бомби. Тоа барање беше дел од Пржино. Зашто така кога нели он е скроз чист во врска со Смилковско?

Да речеме дека некој ми го руши угледот, ме обвинува дека сум му влегол у двор да му крадам и дека ме има снимено како тоа го правам, па продолжува да ме уценува со тие снимки и понатаму.
Јас ако стварно никад не сум влегол кај него и немам благе везе со глупостите кои ги тропа за мене, одма ќе му кажам да ги објави тие снимки. Нема да му речам - аман не ги објавувај. Зарем ќе дозволам цело време наоколу да збори како имал снимки за мене кај што крадам, а ја знам дека не е така, дека нема такви снимки.

Да беше Груевски чист во врска со Смилковско до сега на нос снимките на Заев ќе му извадеше и на секоја прес конференција ќе го набедуваше дека лаже и ќе бараше да ги пушти. Немаше да заташкува увек кога ќе се споменат.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Вие само сметате дека сте го евангелизирале Стариот свет и трите континенти.Таа слава на Римското Царство бесправно ја присвојувате.Протестантите направија бум за два века,тоа што вие со католиците не сте биле способни за илјада и петсто години.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
,,,Berik vaka sega,,
,,,celo vreme zboruvash za eden period od desetina godini nanazad,,,shto e tvoe pravo i pravo na tvoe mislenje i sogleduvanje na rabotite,,,
,,,imajki go vo predvid periodot za koj zboruvash i nishto drugo ne spomnuvash znachi ne znaesh ili nesakash da znaesh za rabotite shto se sluchuvale vo tvojata mladost i ne te interesirale,,,
,,,vo pravo si koga velish deka zemjava e siluvana i toa kolku mnogu ne si ni svesen i deka e utapana no utepana ushte id predi neshto poveke od dvaeset i pet godini,,,normalno ovoa ti ne go znaesh,,,
,,,i za toa deka nesmee da se zatvaraat ichi pred grandiozni nesrekji e tochno,,,no ete i za toa narodov zamizha i do den denes ne e progledan,,,
,,,vtoriot del od bitisuvanjevo ni na drzhavava e samo logichen prodolzhetok na prethodnite sluchuvanja,,,i da vo pravo si ,,,krivi se,,,
,,,,trerava garnitura za koja ti tolku zdushno se zalagash i ja branish e ostavena od prethidnite dve da ja doraznebiti drzhavava,,,
,,,zarem e tolku teshko ovie raboti da se povrzat,,,,
,,,i ne za drugo,,,tuku lichno za tvoe dobro daj soberi si gi mislite i pishuvankite barem malku oladi,,,celava ovaa rabota te jade odvnatre na tvoja shteta,,,a Bogami pochnuvash da biduvash za potsmev na cel forum shto navistina ne e dobro za tebe,,,
,,,najdobronamerno preispitaj se i malku razmisli za shto i kako pishuvash,,,
,,,pozzzz,,,
Кажи и на bijons латиничниов ѕид у кирилица да ти го претвори и врати се. Ќе го прочитам. Ветувам.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Александар Македонски е историска фигура од овој регион, не гледам зошто да не остане.
Киро со минатото во комунистичката партија на СФРЈ е проблематичен. Неговите изјави за "славомакедонците" не помагаат.

Ако јас се прашувам Пулевски со неговата работа за Македонија уште од 1850 многу повеќе допринел.
Ако сме спремни да разговараме за темата "Преименување на аеродромот", тогаш ќе прогледаш. Не е некоја комплицирана филозофија.

Што се однесува до можното име, ако бараме лик на кој за ништо не може да му се замери, најарно да остане без име. Од друга страна пак во ред е да му се даде почит на некој кој бил вкучен во создавањето на државава. Дали ќе биде Киро, Ченто, Апостолски, е прашање на политички консезус.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Ако сме спремни да разговараме за темата "Преименување на аеродромот", тогаш ќе прогледаш. Не е некоја комплицирана филозофија.

Што се однесува до можното име, ако бараме лик на кој за ништо не може да му се замери, најарно да остане без име. Од друга страна пак во ред е да му се даде почит на некој кој бил вкучен во создавањето на државава. Дали ќе биде Киро, Ченто, Апостолски, е прашање на политички консезус.
Ако веќе се менува зошто да не е лик што работел за Македонија уште од 1800 како Пулевски?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Јас па не гледам зошто името на грчки херој да стои со толкави букви. Исто како што не гледам зошто истиот тој да стои на сред плоштад. Треба конечно да се расчисти градот и сите тие бугари и грци од Центар да се преместат каде што им е место или да се стопат.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Јас па не гледам зошто името на грчки херој да стои со толкави букви. Исто како што не гледам зошто истиот тој да стои на сред плоштад. Треба конечно да се расчисти градот и сите тие бугари и грци од Центар да се преместат каде што им е место или да се стопат.
*Херој од античкиот хеленски период, не грчки херој.
Античкта историјата е заедничка не може да се монополизира во денешни национални граници.
Александар потекнува од ова поднебје.
Регионот и Државата го носи името на неговата династија...
Прилично големи причини...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.724
Поени од реакции
31.820
Кажи и на bijons латиничниов ѕид у кирилица да ти го претвори и врати се. Ќе го прочитам. Ветувам.
,,,,pochni da uchish latinica,,,kako gi vodat rabitive tvoive bidi siguren deka ke ti treba,,,
,,,i pak crvot vo tebe raboti,,,,vaka ko shto prodolzhuvash ni na neznam kolku ti vetuvanja ke bidesh ko nekoj,,,reche odreche,,,
,,,,bidi siguren deka koga ke se vratam ke ja nauchish latinicata,,,
,,,ajt pozzz,,,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom