Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Која е оддалеченоста на ударот?
2. Рацете ги повлекува кон тело.
3. Како само против Јувентус овие не се пенал?
4. Играчот не е во офсајд? Рабиот кој е...?
Rekov samo od gifov be citaj malce.

Отворам резултати гледам 3-0 за Јувентус..отворам голојте кој ги дал и гледам два од пенал:pos:....класика Јувентус :D..уште покласична Јувентус победа ќе беше да победеа 1-0 со гол во 85 :D

Кој офсајд бе, ова е удар кон голот од страна на Пјаниќ. Офсајд :pos::pos::pos:

31UTS.jpg

Rekov samo od gifov be citaj malce.
Па само од гифот се гледа дека Рабиот е во офсајд и дека играчот ги повлекува рацете во тело а не накај топка што укажува дека нема пенал, не се гледа само од која далечина е ударот
Кој офсајд бе, ова е удар кон голот од страна на Пјаниќ. Офсајд :pos::pos::pos:

31UTS.jpg
Рабиот е на патот на топката, маркира голман, и од тука се гледа дека ударот е од преблиску. 0 од пенал, срамен пенал...

Ова е помош од судии?

_a3cdc684ef569878633fc55f950d9f61.gif
Значи овде се гледа дека Рабиот е на патот на топката, ако беше гол, ќе мораа да го поништат ради офсајд, ударот на Пјаниќ е силен и од блиску, играчот евидентно ги повлекува рацете и ги лепи за тело а не ги носи кон топка. Ова е срамен пенал а не Анти Јувентус....

Првиот пенал е чист, и треба да се суди, тоа што таквите слични пенали не се судат контра Јувентус е друга тема на дискусија.

Но дискутабилно е што имаше пасивен офсајд, и тоа требаше да се гледа со ВАР.

Вториот немаше ни П од Пенал, Бентакур почна да паѓа предвреме.

Уште појак старт сличен на овој за Јанг(Интер) не судеше ништо судијата, класика Јуве, немам зборови.

Но што кур никој не ни очекува промена на курсот на судиите оваа сезона, ќе судат како им е наредено до крај, од другата страна ќе почнат обструкции кон конкурентите.

Очекувајте вечерва пенал за Удинезе.

Мора ајдуциве да имаат барем 6 бода разлика, минимално.

predsednik Fiorentine posle utakmice sa Juventusom.

Commisso: "Kazete da snizim ton, govorite o interpretacijama, o pravilima koja kazu i ne kazu, ali mi profesionalci znamo da Andrea Agnelli ima veze sa italijanskim udruzenjem sudija. Apsurdno. To je apsurdno, to ima samo u Italiji. Moram da zastitim svoj tim i italijanski fudbal. Sudije ne mogu odlucivati utakmice. Utakmice se dobijaju na terenu. Juventusu nije potrebna sudijsak pomoc. Ovako se fudbal ne predstavlja u svetu".

Commisso: "Kazete da snizim ton, govorite o interpretacijama, o pravilima koja kazu i ne kazu, ali mi profesionalci znamo da Andrea Agnelli ima veze sa italijanskim udruzenjem sudija. Apsurdno. To je apsurdno, to ima samo u Italiji. Moram da zastitim svoj tim i italijanski fudbal. Sudije ne mogu odlucivati utakmice. Utakmice se dobijaju na terenu. Juventusu nije potrebna sudijsak pomoc. Ovako se fudbal ne predstavlja u svetu".
Wannabe De Laurentis :pos:

Ако на нешто се восхитуваме...на Интер...ние неутралните фанови на Сериа А, (што навиваме за Јуве) тоа е голманот Самир Хандановиќ а пошто после 100 год. вечер нема да брани страхотно ќе биде....

P.S.Не играше денес Јуве со Каљари па толку да се филмаме.

Па еве Лино(ракомет) уште плаче дека победата му ја одзеле судиите....хехе...

Ако на нешто се восхитуваме...на Интер...ние неутралните фанови на Сериа А, (што навиваме за Јуве) тоа е голманот Самир Хандановиќ а пошто после 100 год. вечер нема да брани страхотно ќе биде....

P.S.Не играше денес Јуве со Каљари па толку да се филмаме.

Па еве Лино(ракомет) уште плаче дека победата му ја одзеле судиите....хехе...
Епа друаров сака со Винченцо Монтела и Џусепе Јакини, заедно со Пулгар и некоја дечурлана што до вчера играла во ФК Три Чешми да дојде во Торино и бодови да носи, тешко тоа оди јбг, преквалитетен е Јувентус со ростер за оваа лига затоа и има вакви глупи коментари од останатите. Едните живеат во денешницата другите се 20 години наназад, тоа е разликата измеѓу Јувентус и останатите 19 тима за жал. Секогаш некој друг ќе е крив, неможе самите да се криви.

Епа друаров сака со Винченцо Монтела и Џусепе Јакини, заедно со Пулгар и некоја дечурлана што до вчера играла во ФК Три Чешми да дојде во Торино и бодови да носи, тешко тоа оди јбг, преквалитетен е Јувентус со ростер за оваа лига затоа и има вакви глупи коментари од останатите. Едните живеат во денешницата другите се 20 години наназад, тоа е разликата измеѓу Јувентус и останатите 19 тима за жал. Секогаш некој друг ќе е крив, неможе самите да се криви.
Да пукнаа 3 чисти гола да, ама вака со 2 смешни измислени пенали на моќниот Јувентус... Блам, ЛШ Блам...

Едвај три бода се побегнати, и тоа дека Лацио има натпревар помалку, кога ќе ја шлакнат Верона во четврток едвај на +2 се, и доминирале, мама онаделе во лигата :pos:

Кај е сладоледот, ми недостига...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom