Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.743
- Поени од реакции
- 27.742
И сигурно нема да кажам поради тоа скарување дека „не вредело“.Другото понатака треба да ти биде јасно......сигурно си доживеал и ти да се скараш со некого
И сигурно нема да кажам поради тоа скарување дека „не вредело“.Другото понатака треба да ти биде јасно......сигурно си доживеал и ти да се скараш со некого
Испаѓа дека ја бранам нешто и глумам лудило.........нема врска, ама еве и општо да разговараме. Причината зошто сите врски скоро завршуваат со некоја омраза е заради губењето на времето. Тоа ти е исто како да почнеш домина да редиш и на пола пат да се заебе работата.И сигурно нема да кажам поради тоа скарување дека „не вредело“.
Типично, стандардно како од прирачник/скрипта ти си жртватаНе можеш да повредиш никој со шпекулации и лаги. Снимката беше со тој што не го вадиш од уста, човекот на кој му посветив добри 8 години од мојот живот, а не ги заслужи. Тоа се уште 4 години откако сум добила документи. Финансиска стабилност сум способна да си пружам сама, не ми треба ни маж, ни мама, ни тате. Не знаеш низ што сум минела и затоа културно те замолувам да ми се симнеш од врат и да престанеш да ме нарекуваш папируша, курва и што уште не, јасно?
Со женети и зафатени воопшто - никогаш, а уцени и blackmail не сум употребила досега.
Ај сега, откако ги разјаснивме работите продолжете со дискусија.
Напротив, баш е тоа темата. Не следиш добро изглеа.Ало, луѓе, темава не е за дисекција на приватниот живот на некој од тукашните дискутанти.
Види вака тоа е само твое мислење и на нго, не мора да значи дека тоа им била намерата. А каде е забрането да се споделуваат сексуални искуства ? Никогаш со другарите не си споделил информација или не си добил информација за некоја " лесна " женска ?Проблемот е што дискусијата, таква каква што била (со споделување на интимни фотки, телефонски броеви и информации од типот: „babus ovaa e kurva ja imam raboteno"), воопшто не требало да се случи. Тоа не беше место за дискутирање, туку за жигосување и уништување.
Да се разбереме: никој нема да се разгневи врз админи и учесници во дискусија за Nudes како оваа (па дури и кога некои од вас ги објективизираат девојките).
Е тоа не може, први против ќе рипнат овие од нго што сега ги бранат "жртвите" Ама за да се организираат курсеви како да се заштитите од сајбер булинг ( Чувства, Муства, Емоции, Се почувствував непријатно загрозено и вознемирено три дена не спиев од како го прочитав коментарот на статусот ) сигурно ќе има, и како безбедно да праќате нудс на вибер и месенџер, се разбира финансирано од владата а симпозиумите ќе го спроведуваат овие нго.Мислам дека треба во училиштата да се воведе настава за морално однесување, но предавањата да бидат одвоено, посебно за машки и посебно за женски....морал, културно однесување, културно облекување...
Исто мислам дека треба да се воведат и обавезителни униформи во основните и средните училишта....девојчињата со ролки до грклан и сукњи до
зглоб.
Доста е више од голотиња
Ех,да размислуваше вака кога имаше 20 години другачије ке се одвиваа работите.Сега кога неможете дечко да си фатите ради збеснетите тинејџерки,нормално е љубомора да ве обземаМислам дека треба во училиштата да се воведе настава за морално однесување, но предавањата да бидат одвоено, посебно за машки и посебно за женски....морал, културно однесување, културно облекување...
Исто мислам дека треба да се воведат и обавезителни униформи во основните и средните училишта....девојчињата со ролки до грклан и сукњи до
зглоб.
Доста е више од голотиња
Голем е заебот, снимала без знаење па сеа медаља затоа што не ги споделила у јавност снимките. Нормално е и нај морално да снимаш некого без негово знаење. Знаеш оноа у секоја соба секој има инсталирано камера и се снима со кого има секс.и што сега?
Се фалиш како не си ги дала снимките на некого?
Тоа е исто ко ја да зеам да се фалам наоколу, како не сум го клоцнал кучено улично, коа сум поминувал. Или да се фалам како не ги прскам пешаците на тротоар, кога на дожд, поминувам со кола крај нив.
Нормално е тоа да го направиш - да не ги споделиш тие снимки, дадени во доверба. Тие што не прават така се идиоти.
Каква љубомора душо, нема везе...јас имам носено униформа во училиште, па и во средно, зкопчани до грло, нокти не смеевме да имаме долги, шамар има попиено од професор на одмор кога ме фати со цигара во уста во училишниот двор....еееххх...дисциплина беше тоа....дечковци имавме, кокетиравме и тогаш, флертувавме, но сето тоа беше толку префинето, женствено....Ех,да размислуваше вака кога имаше 20 години другачије ке се одвиваа работите.Сега кога неможете дечко да си фатите ради збеснетите тинејџерки,нормално е љубомора да ве обзема
... џабе со ролката до грло и сукња до зглоб ќе прими порака на тоа смартфонот, скишно ќе погледне под клупата, ќе прочита... као те сакам, ми недостасуваш... и бам „главати“ фотка... ај сеа ти... таа пишува набрзина ..не можам на час сум... а тој ... можеш иди во веце... во моментот дига рака....наставниче може до тоалет?... ајде иди.... и таму ја дига сукњата која и е до зглобот и штрааак со смартфонот, ја дига ролката која и е до грло...штрак градите... и веднаш...сент сент... и се враќа назад на час! ај сеа...Мислам дека треба во училиштата да се воведе настава за морално однесување, но предавањата да бидат одвоено, посебно за машки и посебно за женски....морал, културно однесување, културно облекување...Исто мислам дека треба да се воведат и обавезителни униформи во основните и средните училишта....девојчињата со ролки до грклан и сукњи дозглоб.Доста е више од голотиња
Не е проблемот во телефонот, проблемот е во самото девојче, во нејзината глава..нема штрак, штрак... џабе со ролката до грло и сукња до зглоб ќе прими порака на тоа смартфонот, скишно ќе погледне под клупата, ќе прочита... као те сакам, ми недостасуваш... и бам „главати“ фотка... ај сеа ти... таа пишува набрзина ..не можам на час сум... а тој ... можеш иди во веце... во моментот дига рака....наставниче може до тоалет?... ајде иди.... и таму ја дига сукњата која и е до зглобот и штрааак со смартфонот, ја дига ролката која и е до грло...штрак градите... и веднаш...сент сент... и се враќа назад на час! ај сеа...
таков е сега векот
затоа само забрана... нема смартфон до 18 години забранет со закон и решен проблем!