- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.786
- Поени од реакции
- 12.261
Сертификатот ништо не ти вреди кога се работи за патогени. Дури и ХАЦЦП кој е дел од Кодек Алиментариус не значи нешто многу затоа што сирова храна може да се контаминира со патогени во било која алка од ланецот (од производство, транспорт, складирање, продажба до домашна употреба). Сашнос, самата храна животинска или растителна, повеќе животинска, содржи безброј микроорганизми од кои некои прилично злочести. So raw diet е најдобар начин да се складира некој лош микроб. Домашен фрижидер не помага многу.затоа месо и месни производи, млеко и млечни производи, и особено риба и субпродукти не се купуваат од било каде на пазар.Секој продукт што пристапува на кујна мора да е сертифициран од производителот,да има сертификат на потекло,сертификат од ветеринар.Тоа се основни работи кој мора да се знаат и почитуваат ко оче наш.
Овде збориме за услови на продажба бетер од копаните што ги продаваа на картонски кутии на битпазар.
А збориме во држава каде..да не должам, има тема -дали знаеме што јадеме.
Последно уредено: