- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.786
- Поени од реакции
- 5.565
Ова со сигурност само визаир може да ти одговори тешко некој од нас, ама чим прашуваш за рачен багаж искрено се сомневам дека ќе го спакуваш во нивните димензии 40х25х20 или како и да им беа
Ова со сигурност само визаир може да ти одговори тешко некој од нас, ама чим прашуваш за рачен багаж искрено се сомневам дека ќе го спакуваш во нивните димензии 40х25х20 или како и да им беа
32x60x23 е оваОва со сигурност само визаир може да ти одговори тешко некој од нас, ама чим прашуваш за рачен багаж искрено се сомневам дека ќе го спакуваш во нивните димензии 40х25х20 или како и да им беа
Брат девојче мош ќе прелажеш за 20цм и ќе ти поверува нема да премери, ама од виз има одма метро ќе ти извадат ќе увидат дека лажеш за 20те цм и белевче ќе ти дадат колку да си доплатиш32x60x23 е ова
Не викам дека сакам да прелажам, тоа се димензиите на ова и каде што го купив ми кажаа, дека може да се носи и во авион по што е и рачен багаж, ама пак да си прашам.Брат девојче мош ќе прелажеш за 20цм и ќе ти поверува нема да премери, ама од виз има одма метро ќе ти извадат ќе увидат дека лажеш за 20те цм и белевче ќе ти дадат колку да си доплатиш
(Пак ќе кажам мое мислење само не мора да е точно)
Треба да ги контактираш визаир и би требало да те рефундираат, само ништо не е 100% сигурно. Ако си стигнал со задоцнување поголемо од 3 часа во Германија (пример на картата што ја купи вика дека ќе стигнеш во 13:30, а ти си стигнал после 16:31 треба да ти ја надоместат штетата.Здраво дечки, минатиот вторник ни беше откажан летот за Дортмунд преку Охрид поради магла. Најдов алтернатива лет преку "apologize email-от" пратен веднаш после официјалното откажување на првичниот лет без никаква доплата , така да успешно стигнав во Германија.
Е сега, дури траеше целиот хаос на аеродромот вработените ги смируваа останатите патници, и им кажуваа дека секој дополнителен трошок направен (одењето од Охрид до Скопје или Приштина), како и пропаднатите карти за возови и слично што унапред биле букирани, а пропаднаа поради откажувањето на летот можат да бидат рефундирани. Ме интересира дали некој од вас имал слична ситуација (и доколку да, колку успешно била решена) и на кој начин сте го направиле тоа?
Во нормални услови не би го напрајл то заради то шо не е нивна кривица, али една од картите шо ми пропадна за воз ме кошташе доста солено па да пробам барем нејзиниот износ да го рефундирам , нормално доколку имат процедура за истото.
Фала ви однапред![]()
Има мн куферчиња што ги продаваат и тоа големи брендови Самсоните, американ експрес па и помали карписа или некои но нејм што им вика дека се сертифицирани како рачен багаж. И да истите се ама во нормални авио компании, додека визаир, Рајанаир и останатите нискобуџетни нив ги даваат со доплата.Не викам дека сакам да прелажам, тоа се димензиите на ова и каде што го купив ми кажаа, дека може да се носи и во авион по што е и рачен багаж, ама пак да си прашам.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
40x30x20 бесплатно kako ранец ...ако ова го збират во рачниот багаж е ок ....и да не тежит повеќе од 10кг...зависит кој ќе се погодит да контролират.
Хмм не знам, ама 1 евро е со Фликсбус од Братислава до Виена ако си резервираш 7 дена унапред на нет, така да, посекако си опремен до Виена. Не верувам да се менува лет, дур полета пак, тој е веќе стигнат во Виена, а тоа со бус можда, ама и вака и така за смешки цена се наоѓаат карти.Што е финтава со опцијава Скопје - Виена ама кога ја бираш после ти дава "до аеродромот во Братислава"? Демек лет со прекачување е? Или поверојатната опција - уствари е лет до Братислава па ти нудат бус опција до Виена?
До скоро имаше само Охрид - Виена колку што знам и Приштина- Виена, од Скопје кога пуштиле лет за Виена?Што е финтава со опцијава Скопје - Виена ама кога ја бираш после ти дава "до аеродромот во Братислава"? Демек лет со прекачување е? Или поверојатната опција - уствари е лет до Братислава па ти нудат бус опција до Виена?
Pozsony (морав вака смешни ми се маџарите како ја викаат) до Виена е 60-70км, најблиски главни градови во свет се. Милион % нема авионска линија меѓу нив, тоа ти е како Скопје-Велес да леташ со полетување и слетување у ПетровецШто е финтава со опцијава Скопје - Виена ама кога ја бираш после ти дава "до аеродромот во Братислава"? Демек лет со прекачување е? Или поверојатната опција - уствари е лет до Братислава па ти нудат бус опција до Виена?
Скипје - Виена јас како што знам нема линија...Што е финтава со опцијава Скопје - Виена ама кога ја бираш после ти дава "до аеродромот во Братислава"? Демек лет со прекачување е? Или поверојатната опција - уствари е лет до Братислава па ти нудат бус опција до Виена?