Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ете баш тоа го прашувам, ама ако покажеш БГ пасош/лична карта, одма има проблем, а со МК лична карта како што кажа ти, неможе. Единствена опција останува да ја напуштиш МК со лична карта и од Белград или Тирана да леташ каде сакаш (Зошто сето ова тормозење кога може да те пуштат со БГ патна исправа без да ти бараат МК пасош?). А апсолутно сум сигурен дека нема да те пуштат да ја напуштиш МК само со БГ пасош/лична карта, пошто имам видено со мои очи како тормозат човек што проба да ја напушти МК со БГ лична карта, му го бараа пасошот, а човекот не беше ни сигурен дали го земал, го бараше, го најде во ранец, и тогаш не пуштија, заради ваква глупост тормозеа цел автобус. Може и ќе го пуштеа и без МК пасошот, ама може и не. Тоа се случи дента кога бев во Софија да го подигнам указот.Za vrakjanje ne e problem,ama za odenje ne mozes da odis za Germanija samo so LK. Ke treba da pokazis pasos.
Ne e taka, oni imaat odgovornost da proverat pred da zaminis za drugata drzava deka imas validen dokument.
Primer ako si odel nekogas za drzava kaj so ti treba viza ,vizata ti ja baraat vo drzavata od koja zaminuvas i vo drzavata vo koja pristignuvas. Isto i ova. Ako ne sakas da vadis MK pasos mozes so BG samo treba da bides prijaven vo policija kako gostin kaj tvoite.
Tie se pravilata nasite ne se krivi. Sekade e taka.
Edit:za da mozes so LK da patuvas kako vo Albanija itn, drzavite treba da imaat dogovor megjusebe deka toa e dozvoleno.
I kako ja zavrsi rabotataNotarski zavereni izjavi za lica sto se vo rodstvena vrska a se so razlicnl preziminja,dokazano so izjavi na dvajca svedoci,izjavite napisani na advokat i zavereni kaj notar kako dokaz deka stanuva zbor za isto lice ne gi smetale vo MPza validni jas toa go pravev i me kostase okolu 2500denari posrednikot prvo mi kaza deka moze no posle Lazar odBKK mi kaza deka ne biva,pa posle barav preku stranata na zena mi,a i vo maticno ne sakaa da mi dadat prepis bidejki stanuvase zbor za lice koe e veke pocinato,vikaat tia trebalo da go napravat mislam promenata dide ka bile zivi taka da na pocinati lica ne mozelo.
Gluposti ti kazal Lazar, bas pred mesec dena imase dvajca sto dobija ukaz i toa so razlicni preziminja i bez nikakva notarska izjava ili nesto, pa si dobija potpis. Tie gledaat vo imeto na tatkoto na pradedoto/dedoto, i ako se sovpaga so razlicnoto prezime ne pravat problemi.Notarski zavereni izjavi za lica sto se vo rodstvena vrska a se so razlicnl preziminja,dokazano so izjavi na dvajca svedoci,izjavite napisani na advokat i zavereni kaj notar kako dokaz deka stanuva zbor za isto lice ne gi smetale vo MPza validni jas toa go pravev i me kostase okolu 2500denari posrednikot prvo mi kaza deka moze no posle Lazar odBKK mi kaza deka ne biva,pa posle barav preku stranata na zena mi,a i vo maticno ne sakaa da mi dadat prepis bidejki stanuvase zbor za lice koe e veke pocinato,vikaat tia trebalo da go napravat mislam promenata dide ka bile zivi taka da na pocinati lica ne mozelo.
Samo neka izleze kako sto treba i da zememe site sto cekame pasosi a koj kako uspeal manje vise i ne e bitno.
a nie sto sme 2017 ke ne bide li ?Nije sne od 2016 intwrvju so da recime .ce si cekame drugo care nemame
Епа нели 2016 и 2017 била исчистена или јас сум грешка ?a nie sto sme 2017 ke ne bide li ?![]()
Mislam deka 90posto se iscisteni, ostana del od tie sto bea na dopolnitelna...Епа нели 2016 и 2017 била исчистена или јас сум грешка ?
Епа следна е 2018 логички веќе....Mislam deka 90posto se iscisteni, ostana del od tie sto bea na dopolnitelna...
jas sum 2017 uste nema nisto . nitu na dopolnitelna nitu nisto se odese ko sto trebaMislam deka 90posto se iscisteni, ostana del od tie sto bea na dopolnitelna...