Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2020
Мислења
12
Поени од реакции
25
Uverenie od maticno pobarav taka mi kaza posrednikot i mi dadoa i nanego pisese deka stanuva zbor za isto lice posto kaj babami go pise edno milevski a vo posmrtnicata jovevski i napisaa vo uverenie deka vo maticnite knigi toj covek se srekava so dve preziminja... Ali za prepis od opstina prvpat slusam
Pa Sega ke te leazam li ...sramota ....vo prepisot pisuva na primer trajko trjalovski roden taa I taa Godina od maka ta I taa I tatko toj I toj ...vo taa I taa Godina go I'ma smeneto prezimeto od trajko trajkovski vo trajko petkovski ....I vadis I do drugot covek isto prepis I Prema roditeli dolazuvas deka se braca...imase uste nesto pisuvase be se secavam dobro
Автоматски споено мислење:

Pa Sega ke te leazam li ...sramota ....vo prepisot pisuva na primer trajko trjalovski roden taa I taa Godina od maka ta I taa I tatko toj I toj ...vo taa I taa Godina go I'ma smeneto prezimeto od trajko trajkovski vo trajko petkovski ....I vadis I do drugot covek isto prepis I Prema roditeli dolazuvas deka se braca...imase uste nesto pisuvase be se secavam dobro
Jas taka napraviv I ete zdravje na 17.02 .2020 God podigam ukazz..pa Sega sto da to kazam Ako sakas veruj Ako skas me Mora's pozdrav tolku of mene...slusaj sekakvi neka te opravaat

Jas taka napraviv I ete zdravje na 17.02 .2020 God podigam ukazz..pa Sega sto da to kazam Ako sakas veruj Ako skas me Mora's pozdrav tolku of mene...slusaj sekakvi neka te opravaat
Sega mi tekna deka u prepisot pisuvase koja Godina se ozenil so babami I koja Godina pocinal..seto toa ibavo stoi u prepisot..I jas edvaj go izvadiv prepisot cekav desetina Dena bidejci nikoj od vrabotenite be znaese sto e toa se dodeka ne najdov vrski da otide da I'm objasnu I da mi kopiraat Edna strana od arhivot da mi udrat pecat deka e original copija izdadena of arhivot...

Последно уредено:
Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958

Sega mi tekna deka u prepisot pisuvase koja Godina se ozenil so babami I koja Godina pocinal..seto toa ibavo stoi u prepisot..I jas edvaj go izvadiv prepisot cekav desetina Dena bidejci nikoj od vrabotenite be znaese sto e toa se dodeka ne najdov vrski da otide da I'm objasnu I da mi kopiraat Edna strana od arhivot da mi udrat pecat deka e original copija izdadena of arhivot...
Ne rekov deka lazis tuku vikam deka nemam slusnato do sea takvo nesto kako i da e bitno da zavrsivrabota .. mene posrednikot mi kaza za uverenieto vo maticno

Член од
14 јануари 2020
Мислења
12
Поени од реакции
25
Ne rekov deka lazis tuku vikam deka nemam slusnato do sea takvo nesto kako i da e bitno da zavrsivrabota .. mene posrednikot mi kaza za uverenieto vo maticno
ne ne sve ok ama Sakam da objasnam da si znaat site da ne gi odbivaat za gluposti...toa e procedurata I najsiguren dokaz veruvaj... A toj prepis koshta 50 den za Eden I 50 denari za drugiot...

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Од што си рачунаш 2 години?
Од кога си положително и да чекаш подпис за указ?
Немој да немаш надеж,за скоро ќе имаш пасош:aplauz:

Мало инфо
Средиле со привремена лична карта да го осигураат во БГ фирма а да вози Германија или Шведска за таа фирма ама се на три месеци само и плус мислам работна виза му треба од амбасадата.
Епа од интервјуто 2 години... Положително сум од 04.12.2019.... Амин :angel:

Член од
20 ноември 2019
Мислења
66
Поени од реакции
63
Имали некој 2018 уствари што му потп
Не знам дали има некој што бил на интервју 2018 да му се имаат подпишано.
Иначе исто 07.02.2020 две години од интервју сум и јас а положително Мај 2019,така да кај и да е и колку да е бавно треба да биде за скоро.
Сите препреки ги фатив од 2015 год имам поднесено за пасош,тогаш поднесов документи а за интервју дата чекав една година :shok2:.
Така да не губи надеж...

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Не знам дали има некој што бил на интервју 2018 да му се имаат подпишано.
Иначе исто 07.02.2020 две години од интервју сум и јас а положително Мај 2019,така да кај и да е и колку да е бавно треба да биде за скоро.
Сите препреки ги фатив од 2015 год имам поднесено за пасош,тогаш поднесов документи а за интервју дата чекав една година :shok2:.
Така да не губи надеж...
А јас ако го читаше мојот прв пост овде, од 2012 хахахаха... Туку ајде, се надевам дека на сите ќе ни се скратат маките

Член од
20 ноември 2019
Мислења
66
Поени од реакции
63
А јас ако го читаше мојот прв пост овде, од 2012 хахахаха... Туку ајде, се надевам дека на сите ќе ни се скратат маките
Не го читав,зошто не сум го употребувала форумов баш баш освен последниве месеци вака да пишам...
Навистина не мислев дека толку одамна си почнал/а па кога до сега се чекало кај и да е за месеци кога е прашање немаш ич гајле јас верувам дека ќе биде:angel:

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Не го читав,зошто не сум го употребувала форумов баш баш освен последниве месеци вака да пишам...
Навистина не мислев дека толку одамна си почнал/а па кога до сега се чекало кај и да е за месеци кога е прашање немаш ич гајле јас верувам дека ќе биде:angel:
Е да, ама знаеш се разочарав кога прочитав дека некој чекаат година време за потпис за указ....

Член од
18 декември 2019
Мислења
4
Поени од реакции
1
Greetings, how are you ...
I gave the interview in December 2018 and the status has not changed yet .. Does anyone know when there is hope of being issued a passport as the whole process seems to have been frozen ..

Член од
26 март 2019
Мислења
196
Поени од реакции
218
Една молба дали може некој што знае, ми треба како и од каде треба да извадам потврда во случај кога имаш разлика во презиме кај предок. Ако некој има правено, ако може и да ми испрати како изгледа. Ви благодарам
Samo od drzavna institucija gi vazat dokumentite , vo tvojot slucaj od maticno treba da imas uverenie

Член од
13 март 2019
Мислења
93
Поени од реакции
148
Обично не проверувам преписки по конзулски пат, последните два-три укази проверив и сите беа со украински имиња и презимиња, провери си сам. Не знам зошто сметаш дека сум негативен, значи според тебе луѓево на форумов треба да пишуваат само кога има потписи за македонци или кога слушнале нешто рекла казала мед и млеко од посредници. Поздрав
Bronhitis bi te zamolil za ne sirenje na lazni vesti.
Posledniot 190 Ukaz jas bev vo nego i potpisano mene mi bese drzavjanstvoto a nemam nikakvi bugarski ukrainski ili sto znam iminja i preziminja.
Ubav den.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Сигурно нема да споделувам статистики од податоци со кои не располагам.
Еве ти еден пример кој е преку амбасада,каде што секој може да провери дали е така 3706/2018 преписка, и е потпишан во Указ 197 а не е споделен овде на форумов ,бидејќи во указите од 191 до 201 нема ниту еден Македонец ниту Србин,странци се ......
Образувана преписка N:3706/2018/13.03.2018 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 197 от 2019 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

Прегледај го приврзокот 230389
Drugari i drugarki, sakam da prasam dali tocno znaete sto kako e so ukazite, t.e dali se objaveno site ukazi od 2019 oti mislam deka imase nekoi sto nebea objaveni, i dali znae nekoj dali ima ukazi od 2020, dali se dvizi rabotata?
Како што кажав претходно,со указите од 2019 е завршено,дури издаден е указ бр.5 од 2020 но со само една преписка и тоа за преписка 2238/2019 ,која е странец,но не е преку амбасада за да можете да видите.
Значи сега чекаме укази -од 2020 год ,дај боже овие денови.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Greetings, how are you ...
I gave the interview in December 2018 and the status has not changed yet .. Does anyone know when there is hope of being issued a passport as the whole process seems to have been frozen ..
Maybe if you are very very lucky you will have your passport beginning of 2022 year,probably you will wait even longer.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom