- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.655
- Поени од реакции
- 7.504
Два грејача за такви ко тебе и триОвие грејачиве ги има и кај нас, баш ќе прашам еден пријател има наместено на цевката за довод на вода. Мислам дека ова ќе биде токму тоа што треба.
Два грејача за такви ко тебе и триОвие грејачиве ги има и кај нас, баш ќе прашам еден пријател има наместено на цевката за довод на вода. Мислам дека ова ќе биде токму тоа што треба.
Ако ставаш Мултисплит најубава верзија ти е да ставиш една 5.5KW јака клима инвертер самостојна во дневниот престој. А мултисплит за собите по 2.5KW парапетни единици.Mala pomos, se mislam pomegu toplinska pumpa 14kW ili 3 klimi 5.5kW za nova kukja od okolu 150m2. Nekoja preporaka ili info za toplinskive pumpi? Daikin, Integra, Gree i slicno?
Да една надворешна со повеќе внатрешни. Шансите да се расипе се околу1%, нема место за страв.Multisplit mislis na edna nadvoresna a nekolku vnatresni taka? ili site posebni? I me koci za toplinskata pumpa, sto dokolku otkaze nadvoresnata edinica, nema da imam nikakvo greenje ladenje?
Да, има такви греачи! Јас сум проектирал за во олуци и на кровови, во скијачки центри за да не се прават мразулци.Овие грејачиве ги има и кај нас, баш ќе прашам еден пријател има наместено на цевката за довод на вода. Мислам дека ова ќе биде токму тоа што треба.
И мултисплитот е топлотна пумпа, разликата е во медиумот кој се користи за предавање на топлината. Кај нас е вообичаено да се користи изразот топлотна пумпа за систем воздух-вода каде надворешната ефиница акумулира топлина од воздухот, потоа ја предава преку течан медиум до резервоар со вода или антифриз кој понатаму го користш како загревач на цврсто тело, како подно или радијаторско греење!Aha, i sto bi bila razlikata megu ovaa nadvoresna edinica i toplotnata pumpa? Koe e poveke isplatlivo? kako e so oddrzuvanje ponatamu?
Точно. Затоа се става една убава голема самостојна единица со 1 внатрешна за дневниот простор.Multisplit mislis na edna nadvoresna a nekolku vnatresni taka? ili site posebni? I me koci za toplinskata pumpa, sto dokolku otkaze nadvoresnata edinica, nema da imam nikakvo greenje ladenje?
Мислиш на топлотна пумпа воздух-воздух?seuste sum vo mislenje, planirav podno greenje vo dnevnata, zaedno so 2 fenkojlera, i po 1 fenkojler vo ostanatite sobi, seto toa na toplotna pumpa, za nekoja suma od 11.000e.
Megutoa se mislam dali taka, ili 4 kvalitetni klimi od po 1.000e, u slucaj da se rasipe edinicata, lesna i brza zamena.
Neznam toplotnata pumpa kako e so oddrzuvanje na dolg period. da ne ima nekoi skrieni trosoci
Подно ако си планирал, да си ставиш. Ако мислиш на топловодно, можеш и на електричен котел од 4KW да го ставиш со тајмер само од 22-07 и 14-16ч да се вклучува.seuste sum vo mislenje, planirav podno greenje vo dnevnata, zaedno so 2 fenkojlera, i po 1 fenkojler vo ostanatite sobi, seto toa na toplotna pumpa, za nekoja suma od 11.000e.
Megutoa se mislam dali taka, ili 4 kvalitetni klimi od po 1.000e, u slucaj da se rasipe edinicata, lesna i brza zamena.
Neznam toplotnata pumpa kako e so oddrzuvanje na dolg period. da ne ima nekoi skrieni trosoci
Kako lazni sliki koga ovie sliki gi ima na oficijalnata gree web stranaLazni sliki
Druze eve sliki od dalecinskoto na tadiran klimi isto kako na GreeA tadrian znaeme..koj.gi proizveduva ..??znaeme.deka se od izrael ali dal im gi pravi nekoj gree/midea/aux/tcl.....i ostanato....??
TST 12ka i TST 18ka nema ima samo TST 24ka potroseni se zalihite inaku tocno za taa cena TST e odlicna inverter klima nema konkurencija za taa cena.Треба да се види само дали е поефтино од ТСТ или не модел за модел.
Зошто моментално ТСТ12ка води со најдобра цена.
Кога даваш 11.000 / 12.000 евра за греење не се советуваш со форум туку со стручни лица.za nekoja suma od 11.000e.