Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Албанците не се во сопствена држава?
Ма свите нека ве убутаа на државна цицка, да има со што да им се перчите на Македонците успут цели села немој да плаќате струја и не забраајте да брцате деца со ножеви.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Пропорционално пак вие сте позастапени по министерства и воопшто по адмнинистрација. Да не зборам за временската рамка од самостојувањето до денес.
За цицање од државата вие сте генијалци, а ние првачиња.
Инаку и јас сум во приватен сектор и знам како е, сме биле во приватниот сектор и кога вие сте земале по 1000 марки плата по конфекции и општо по државни работи.
Види вие може работите у ваш измислен приватен сектор кој работи стриктно на црно, не плаќа даноци, односно било какви давачки према државата. Затоа секој втор кај вас вози ауди а5 со затемнети стакла, пошто од нормална работа се заработуваат по 50.000 евра за возило за курчење ... можда ако шверцаш дрога, оружје и бело робје.
Автоматски споено мислење:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Да се осеќаа и мислеа така, немаше овој муабет да го правиме. Кога ќе извадат македонски знамиња за празник за да слават државност, ќе правиме муабет.
WTF e важно знамето?

Види вие може работите у ваш измислен приватен сектор кој работи стриктно на црно, не плаќа даноци, односно било какви давачки према државата. Затоа секој втор кај вас вози ауди а5 со затемнети стакла, пошто од нормална работа се заработуваат по 50.000 евра за возило за курчење ... можда ако шверцаш дрога, оружје и бело робје.
Изгледа јас сум првиот.
Можеби живееме во паралелен универзум па само форумов не спојува. Друго објаснение не можам да замислам од каде ви е подлогата на толкавава стереотипизирањево.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
WTF e важно знамето?
Ako ne e vazno sto go prcite toj orelot iskuban vo site mozni priliki. Sum bil vo vukojebini kade zitelite siptаri nemaat najosnovni uslovi za normalen civiliziran zivot ama toa strackata na cela fasada nacrtan, na sekoja bandera znameto na siptаrija taka da stvarno sto e fintata posto neli ne e vazno.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ма свите нека ве убутаа на државна цицка, да има со што да им се перчите на Македонците успут цели села немој да плаќате струја и не забраајте да брцате деца со ножеви.
Еве уште еден пример, па кажете ми кај не се плаќа струја да одам и јас.

Ako ne e vazno sto go prcite toj orelot iskuban vo site mozni priliki. Sum bil vo vukojebini kade zitelite siptаri nemaat najosnovni uslovi za normalen civiliziran zivot ama toa strackata na cela fasada nacrtan, na sekoja bandera znameto na siptаrija taka da stvarno sto e fintata posto neli ne e vazno.
Лично него го прашував.
Иначе ако ме прашуваш лично мене, знамето е симбол, толку, култно значење кај албанците ( надвор од албанија) доби затоа што беше забрането.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
Лично него го прашував.
Иначе ако ме прашуваш лично мене, знамето е симбол, толку, култно значење кај албанците ( надвор од албанија) доби затоа што беше забрането.
Ajde be, toa bilo rabotata. Ne be Puno toa e nacionalen simbol na albanskata drzava, vasata maticna drzava koja po nekoja slucajnost e drzava kade Albancite se drzavotvoren narod. Velis nadvor od Albanija posto neli bilo zabraneto. I vo Albanija bese zabraneto sto go veat na sekoj kjos, ili ti slabo odis natamu. Dodusa i sto baras natamu, ne deka imas rodnini nesto. Site ti se Kosovo.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ajde be, toa bilo rabotata. Ne be Puno toa e nacionalen simbol na albanskata drzava, vasata maticna drzava koja po nekoja slucajnost e drzava kade Albancite se drzavotvoren narod. Velis nadvor od Albanija posto neli bilo zabraneto. I vo Albanija bese zabraneto sto go veat na sekoj kjos, ili ti slabo odis natamu. Dodusa i sto baras natamu, ne deka imas rodnini nesto. Site ti se Kosovo.
Одам на одмор во Албанија, повеќе има завеани македонски знамиња тука, отколку албански во Албанија. Албанците од Албанија се најмалку националсти, тоа е факт.
Ни во Косово немам роднини, туку Србија, поточно Јужна Србија.

Бујрум у Селце или Ларце.
Убавезно треба да се посети местово, у која општина се наоѓа?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
Одам на одмор во Албанија, повеќе има завеани македонски знамиња тука, отколку албански во Албанија. Албанците од Албанија се најмалку националсти, тоа е факт.

Puno dobro be sto mislis nikoj od doma nema izlezeno, site mastilo pieme. Takva mi e rabotata, znaci ova sto ti go kazuvam e fakt. Na 100 siptаrski znaminja i fasadi ke najdis edno severnomakedonsko ili eventualno od kutles.
A za Albanija aman ne mi kazuvaj. Mozis za Kosovo posto uste vo toj rezervat nemam odeno. Juzna Srbija spored vas e isto Kosovo ili ajde siptаrska teritorija koja treba da se pripoi kon maticnata zemja.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.906
Официјалното знаме на република Албанија се вее на државни институции од 2011, кога со закон беше овозможено тоа. Законот за знамиња. Донесен од најпатриотскиот владетел што некогаш владеел тука, после Александар Македонски.
После тоа, нема што ти и остала куртонијада да плачете зашто Љутви го вее пред куќа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
Официјалното знаме на република Албанија се вее на државни институции од 2011, кога со закон беше овозможено тоа. Законот за знамиња. Донесен од најпатриотскиот владетел што некогаш владеел тука, после Александар Македонски.
После тоа, нема што ти и остала куртонијада да плачете зашто Љутви го вее пред куќа.
Bugar aj be ne mi jadi kurot, ostaj da si pram muabet so civiliziran narod vo sporedba so vas. A i veke ako mi se pravi muabet so original bugari ete go fmi, nemam potreba so bugari od aliekspres da se zamaram.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428

Ќаил не плаќа струја, го исклучуваат и го крши пунктот на ЕВН во Бутел.

Стојче плаќа редовно струја, му стигнува некоја застарена измислена сметка од 2009 од 1000 денари, Стојче ја плаќа без проблем, благодарен што не е повеќе од 1000 денари.
Ехее, колку Стојчиња се имаат приклучувано пред саат со домашно парно или други големи потрошувачи за греење. Мислиш македонците се чесни, албанците нечесни? Не е баш се црно бело, има и такви и такви, се спротивставуваат оти се компактни. Не дека е тоа во ред ама не има секакви.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.906
Bugar aj be ne mi jadi kurot.
Види Владе, твоите ад хоминем, малициозни селски досетки, за жал нема никако да го сменат фактот дека господинот Груевски го донесе тој закон, по кој е сосема легално знамето на република Албанија да се вее пред државни институции.
Така да, тие плачења за тоа како Љутви у некоја селендра го веел, другде испорачај ги. У штаб, пред селска кооперација и секаде кај што дркате здружно на типови ко Ердо илли Грујо.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807

Што да ти причам кад све знаш ... у општини како Арачинова Чаири и остало дно ... на годишно ниво статисика вика дека се издаваат по 5 одобренија за градба годишно а се градат х 100 пати поовеќе од општини каде се издаваат по 1000 одобренија за градба. Знаеш зашто ? Зашто се гради на државно земјиште, се присвојуваат територии и така натака, за истите не се плаќаат никакви давачки а после ќе го палим со бензин кога ве гасат масовно од струја. Какви услови за мене такви и за тебе, не се придржуваш по закон, гитла !!!! Во чаир се градат цели станбени комплекси нема нит план нит бутур, па после ти тука улетуваш со твоите тиња проекти ала детска градинка и поднесуваш барање за дозвола за градба на државно земјиште ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom