Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Kancelarija e, 12m2, znaci mala... Klimata e Samsung 3.5kw inverter, 45000 ja zedoa, ova pred 6-7 godini, a muabetot e od togas, prasvav ko za mene posto nekako mojava Gree klima ne mi zadovoluva 30 m2 a e po specifikacija za do 40m2...ne postignuva poveke od 21C pa so saka neka bidi...Toplo e samo koga duva direktno vo tebe... Mrdni se 50 cm polevo ili podesno se oseka ladno odma... Nozete kamen.
Kukata ima PVC prozori, novi vnatresni medijapanski vrati koi dihtuvaat, podot e parket, nad nego laminat 8mm, tavanot spusten so knauf tabli, nad niv e trska.. Zidovite se 30cm debelina so polna tula.. Mislam deka e ok izolacija, ama ete klimata ne mi zadovoluva... Trebase da zemam 5,5-ka, no site sugestii bea deka nema potreba.. Sega sum pisman..
Mala kancelarija koja NE SE TOPLI 12saata e GOLEMA kancelarija, 5.5ka treba tuka najmalce, i sekako los izbor e Samsung, tie sto kaj nas gi nosat samo za ladenje se dobri ne deka Samsung nema dobri modeli i za greenje, ama ova ne se telefoni pa Samsung....
A za kaj tebe sto ne ti zadovoluva? Pusti ja na 30C na Fan 5 kako monterot sto vi kazal na rabota ima da ti zadovoli i visak ke imas
Автоматски споено мислење:

Nema u Setok nekoj dobar procistuvac ? Barem dobra cistacka da ni ponudese :)

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
а пропо препораката за клима погоре,мој фаворит сеуште е Панасоник Z35-tke.Упола поефтин од LN-от ,а исто така добар(ако не и подобар).
Затоа и му дадов 5+ :D

Дали прочистувачите им се со греач?

Sent from my MI 9 using Tapatalk
Ма има и два ПМ грејачи за @Најубавиот...арно ду*ење имаше за вакви лепотани у 90тите
ЗА @kostovdean.посебно ке биде порачан моделот со 3 PM греача и вградена скара... и гас маска бесплатна :)

Последно уредено:
Е сега успат научив и дека за моја квадратура ќе ми требаат минимум два,или еден од 800++€! Настрана цена на филтри и се премислив.
ЗА која квадратура ? 150м2 ? Рекуператори измислиле за таа намена, со вентилациски канали, неостварлливо на оваа GPS Lokacija со тавани 2.6м....ни еден клиатизер у 3 соби непостигнува не па прочистувач....што тој од 800евра има со цената и вентилација канали за сите соби па кошта толку?
Едно време мислев си умно дете ама некако IQтио надоле ти иде
Што е разликата меѓу Рекуператор и прочистувач ? Рекуператорот со колку м3/h дува? Дали можеш да му ставиш филтер ? Но дали за сите соби да ги филтрирљ му требаат канали....а ти тоа ке го решиш со еден прочистувач што ак окштал 800евра и на комшиите ке има чисти...свашта муабети
Тоа рекуператорот како единица е 3пати поефтин од тие 800евра за Панасоникот 0д 80 како прво со што решава една соба...секој со паметот, земи си 3 такви по 800и супер, 3 соби ке покриеш, за 2400евра живо џабе....некој има и му прелија, не сме сите исти со џепот

Последно уредено:
ЗА која квадратура ? 150м2 ? Рекуператори измислиле за таа намена, со вентилациски канали, неостварлливо на оваа GPS Lokacija со тавани 2.6м....ни еден клиатизер у 3 соби непостигнува не па прочистувач....што тој од 800евра има со цената и вентилација канали за сите соби па кошта толку?
Едно време мислев си умно дете ама некако IQтио надоле ти иде
Што е разликата меѓу Рекуператор и прочистувач ? Рекуператорот со колку м3/h дува? Дали можеш да му ставиш филтер ? Но дали за сите соби да ги филтрирљ му требаат канали....а ти тоа ке го решиш со еден прочистувач што ак окштал 800евра и на комшиите ке има чисти...свашта муабети
Тоа рекуператорот како единица е 3пати поефтин од тие 800евра за Панасоникот 0д 80 како прво со што решава една соба...секој со паметот, земи си 3 такви по 800и супер, 3 соби ке покриеш, за 2400евра живо џабе
Кај отиде со муабетот?! Измеша и прочистувачи(мојот муабет со русрус),и рекуператори,и клими и баби и жаби.
Да имавме стандард(како на запад) сега немаше да правиме муабет за Шаоми ни пак Грее ќе продаваше како што продава тука.

П.С.за ова правев муабет
Точно за 80м2 ми треба,и ни канали ни ништо! Ама цена на филтри огин!

Последно уредено:
Кај отиде со муабетот?! Измеша и прочистувачи(мојот муабет со русрус),и рекуператори,и клими и баби и жаби.
Да имавме стандард(како на запад) сега немаше да правиме муабет за Шаоми ни пак Грее ќе продаваше како што продава тука.
Немешам баби и жаби ако цените ми се познати, вам не ви се познати цените а ни изведбите...затоа и мешате
Не зборам за мене тебе и 80%, зборам за оние 20% што градат кукји за ефтино а плафонот го прават на 2,6 и после сакаат и канали и рекуперација и сл.
Ама отпосле нема каење нели....
Прочистувач околу 12к е доволен за 40м2, навечер ке го приближи до спалната и што е проблем (преку ден 40м2, преку ноќ 20м2 ете ти ги 60m2), толку ни е стандардот, Ти спомна прочистувачи од 800евра ama m2 nespomna...у секоја соба имаш ваков од 800евра?
Ако имаш за прочистувач од 800еу вероватно имаш и многу м2....за у 30м2 да ги фукнеш 800еу е снобизам
Ама снобизам е и 3 да ги ставиш у 90м32...за тие пари имаш рекуператор, капиш ? Еден филтер ке му ставиш на влез и ке биде и прочистувач :D
Автоматски споено мислење:

Муабето за Xiaomi Прочистувачите е овој, незнам дали сите модели ама поефтините немаат дисплеј и не се за постари лица, сите сетирања се менуваат само преку WiFi или телефон односно нема ништо мануелно, нема дисплеј нема ништо. На Грее прочистувачот има и дисплеј кој покажува и Pm 2.5 може што сакаш да смениш на Touch ДИСПЛЕЈОТ-КОНТРОЛЕРОТ а истото го има има и преку WiFi...или да сумитрам ГРЕЕ има 2 во едно, а за исте паре ни 2 * нема нигде

Последно уредено:
Немешам баби и жаби ако цените ми се познати, вам не ви се познати цените а ни изведбите...затоа и мешате
Не зборам за мене тебе и 80%, зборам за оние 20% што градат кукји за ефтино а плафонот го прават на 2,6 и после сакаат и канали и рекуперација и сл.
Ама отпосле нема каење нели....
Прочистувач околу 12к е доволен за 40м2, навечер ке го приближи до спалната и што е проблем (преку ден 40м2, преку ноќ 20м2 ете ти ги 60m2), толку ни е стандардот, Ти спомна прочистувачи од 800евра ama m2 nespomna...у секоја соба имаш ваков од 800евра?
Ако имаш за прочистувач од 800еу вероватно имаш и многу м2....за у 30м2 да ги фукнеш 800еу е снобизам
Ама снобизам е и 3 да ги ставиш у 90м32...за тие пари имаш рекуператор, капиш ? Еден филтер ке му ставиш на влез и ке биде и прочистувач :D
Значи ако читаше внимателно,ќе прочиташе дека се откажав од идејата баш од финансиски причини.
И не само јас,туку и повеќето тука на форумот доаѓаат за совет,мислење,искуство како и дали може со помалку пари да се направи "нешто".
Ако можам на некој да му помогнам и да му кажам дека "ефтин" прочистувач е "пишање уз вјетар" мило ќе ми биде.Да не беше така јас ќе купев еден од 200€ и ќе си го решев проблемот.(ова зборувам за поголема квадратура.За само една соба океј е... ама што е поентата да пречистуваш една соба?!?)
Веќе спомнатиот Шаоми и тоа тестиран од кинези неможе да прочисти ~10% ПМ честички и тоа во херметички затворена соба!

A sega experti zaebete gree mree neznam sto. Za nas makedoncite so prosecna plata kako maksimum da go iskoriatime economic mode. Sekoj pat koga prtisnuvam na nego gledqm stedi Kw. Prasanjto e koga da go upotrebime? Preku den koga temperaturite so 5-10 ili navecer da go koristime koga ja namaluvame temeraturata na primer 21 navecer, preku denot se razbira koristime 23-24.Koga mozeme i koga i e najkorisno da go upotrebime vo tekot na denot vo prosek koga 17-01 h sme doma a drugiot den od denot nema nikoj. Inaku se gledq deka zasteduva jas sakam da go koristam amada ne ja zaebucam klimata akogo koristAm nob stop

Стави ја на еко цело време нека стои. Ако ти застуди тогаш само исклучи го.

Panasonicot 35tke, kolku kvadrati odlicno izoliran prostor bi pokriel spored vas?
Зависи колку одлично!
Одлично изолиран простор, во климатска зона како нашата, можеш да рачунаш на 28 до 30 м2. Да не ја силуваш климата и да не ти треба бекап, освен ако дрмне пак - 30 како полани. Ама и да има такво нешто кај нас кратко трае.
Јас греам 20 м2 ама дуќан, јужна диспозиција, со висок таван и предна страна излог. Ја вклучувам во 8 ја исклучувам во 15, на зададени 25 на 1.5 метри е 22 до 23 степени.
Оваа квадратура е еквивалент на некои 30 м2 станбен простор, со нормална висина од 2.8 м

Za tvoe info, kontejner se zapalil vo KAM.
Sreka sto klimata e top kvalitet pa ne eksplodirala.
Veke naracaa nova GREE klima.
Za proverka, vlezi vo KAM i prasaj sto se slucilo.
Многу високо го качиле контејнеров [emoji16]

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom