- Член од
- 16 јануари 2020
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 5
Бл
Сега пред-Божиќно бевме и за Божик пак. Пред Божикот бевме прашани од страна на мајка ми што сака да ни приготват за ручек за . Реакцијата на жена ми беше "ама шо туку прашувате, шо сакаш готви, то шо се дава Божик! Колку сте додевни, шо прајте како да не знајте!" И тоа со неубав тон....
Мајка ми само ми се попули ме погледна мене и рече добро ако е така.
Ех сега после 7-8 месеци вакво понашање, мојте веќе не ми креваат на телефон кога ѓи барам. Сметам дека се навредени...
Благодарам. Ми се свиѓа вашиот одговор! Нејзините родители се ОК. И пред мене ја имаат советувано како да постапува. Ама таа често сфаќа како на мајтап. Ама чекањево има рок, ако не се поправи ќе следува "последици." До кога да трпи човек...Непочитта кон родителите на сопругот произлегува од лошото воспитување на нејзините родители. Почитта на свекорот/свекрвата произлегува од почитта која сопругата го има кон сопругот.
Автоматски споено мислење:
Не е воошто така. Живеам сам 10 години... Пред да ја земам. Со моите се гледаме еднаш на 2-3 неделиОд која причина невестата твоја би била љубоморна на мајка ти? Нон -сенсе...
Ти изгледа поврзан некој со мајка ти, тешко на таа што те зела...
Исто, во различни градови сме ние и моите....Бл
Благодарам. Ми се свиѓа вашиот одговор! Нејзините родители се ОК. И пред мене ја имаат советувано како да постапува. Ама таа често сфаќа како на мајтап. Ама чекањево има рок, ако не се поправи ќе следува "последици." До кога да трпи човек...
Не е воошто така. Живеам сам 10 години... Пред да ја земам. Со моите се гледаме еднаш на 2-3 недели
Живееме во различни градови, се гледаме еднаш на 2-3 недели. Ние одиме почесто, тие се постари. Стално сме пречекани со убав ручек кој мајка ми од срце го приготвува. Инаку таа има многу добри кулинарски квалитети, куќата и е стално чиста и средена. Кога стигнуваме нормално мајка ми ќе ме изгушка и избаци а исто и жена ми исто како нејзина ќерка. Кон невестата стално имаат посебно почит што му се јади/пие, имаат градина и дури првите плодови и ѓи подаруваат неа. На бегање ни ѓи полнат торбите за дома од се и сешто.Зошто невестата би била љубоморна на свекрвата? Многу чудесна реченица. Тргни од таму, да не посветуваш повеќе внимание на мајка си наместо на жената?
На почетокот на секоја нова заедница има големи очекувања и женското сака да ужива со мажот. Арно ама не секогаш младите имаат услови да бидат сами и тогаш сликата има дополнителна димензија.
Баланскот мора да го направи мажот, бидејќи најдобро ги познава сите учесници на конфликтот
Прво да размисли што е коренот на љубомората па потоа разбран муабет и со мајката и со жената.
Само со арно и смирено...
Сега пред-Божиќно бевме и за Божик пак. Пред Божикот бевме прашани од страна на мајка ми што сака да ни приготват за ручек за . Реакцијата на жена ми беше "ама шо туку прашувате, шо сакаш готви, то шо се дава Божик! Колку сте додевни, шо прајте како да не знајте!" И тоа со неубав тон....
Мајка ми само ми се попули ме погледна мене и рече добро ако е така.
Ех сега после 7-8 месеци вакво понашање, мојте веќе не ми креваат на телефон кога ѓи барам. Сметам дека се навредени...
Последно уредено: