Не го дупчам, навистина ме интересира што било како било како се одвивало.Не го дупчи чоекот![]()
Тоа што овој глуми којзнае каква жртва и сака да ги тужи, е за дупчење.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не го дупчам, навистина ме интересира што било како било како се одвивало.Не го дупчи чоекот![]()
Kaко беше жртва, тебе ли непосредно те ограбија?Здраво. Може ли некој да ме упати каде да се обратам која постапка и слично за да ги тужам тутунска за претрпен стрес и животна опасност затоа што бев жртва за време на грабежот вчера во населба хром?
Во Закон за облигациони односи постои надомест за нематеријална штета меѓу кои е и претрпен страв, душевна болка и слично. За критериумите и доказите (должина и интензитет, доказ од вешти лица...) ќе треба да се консултираш со адвокат пошто како што читам постојат разни ситуации (времетраење, последици во животот, докажување со вешти лица итн итн).Здраво. Може ли некој да ме упати каде да се обратам која постапка и слично за да ги тужам тутунска за претрпен стрес и животна опасност затоа што бев жртва за време на грабежот вчера во населба хром?
Не не но кога влезе со пушка тој не легна на земја. Среќа што немаше жртви тоа само можам да кажам но сакам да ги тужам за претрпен стрес и бевме сите во животна опасност. Од кај да знаеш секунда фали да земеше тука да пукаше. Ќе изгиневме недолжни луѓе сите. А немаше никакво обезбедување. Полиција дојде после 15 минути.Kaко беше жртва, тебе ли непосредно те ограбија?![]()
Ти за мене ова збориш глумам жртва? Мрсул еден оди преживеј го тоа што јас го преживеав и сите други 20 души таму па јади гомна. Седнал на компјутер и ми мрчи тука Мрсул еден.Не го дупчам, навистина ме интересира што било како било како се одвивало.
Тоа што овој глуми којзнае каква жртва и сака да ги тужи, е за дупчење.
Фала за информацијата многу.Во Закон за облигациони односи постои надомест за нематеријална штета меѓу кои е и претрпен страв, душевна болка и слично. За критериумите и доказите (должина и интензитет, доказ од вешти лица...) ќе треба да се консултираш со адвокат пошто како што читам постојат разни ситуации (времетраење, последици во животот, докажување со вешти лица итн итн).
НЛБ не можеш да ги тужиш, ќе треба да ги тужиш разбојниците, а зошто они сега се непознати, фактички сеа за сеа не можеш да тужиш.Не не но кога влезе со пушка тој не легна на земја. Среќа што немаше жртви тоа само можам да кажам но сакам да ги тужам за претрпен стрес и бевме сите во животна опасност. Од кај да знаеш секунда фали да земеше тука да пукаше. Ќе изгиневме недолжни луѓе сите. А немаше никакво обезбедување. Полиција дојде после 15 минути.
Автоматски споено мислење:
Ти за мене ова збориш глумам жртва? Мрсул еден оди преживеј го тоа што јас го преживеав и сите други 20 души таму па јади гомна. Седнал на компјутер и ми мрчи тука Мрсул еден.
Пфф само еден бил а вие 20 и ништо не напраивте?со пушка тој
Дададада секако, обично кај нас кога се дешаваат грабеживе секогаш пука некој и има жртви xDОд кај да знаеш секунда фали да земеше тука да пукаше. Ќе изгиневме недолжни луѓе сите.
Кутрото ти.Ти за мене ова збориш глумам жртва? Мрсул еден оди преживеј го тоа што јас го преживеав и сите други 20 души таму па јади гомна. Седнал на компјутер и ми мрчи тука Мрсул еден.
Ова е чудно. Секогаш има обезбедување кај оваа експозитура, барем јас кога сум одел, а тоа е често пошо сум у близина.А немаше никакво обезбедување.
кога влезе со пушка тој не легна на земја.
oh, you sweet summer childПфф само еден бил а вие 20 и ништо не напраивте?
GGWP.
Па реално треба почесто да има херои во вакви ситуации, може ќе им текне на разбојнициве да не вршат разбојништво.oh, you sweet summer child
Не им го пери мозокот, некој навистина ќе се најде во оваа ситуација и со глупирање и глумење херој ќе заврши под земја.Па реално треба почесто да има херои во вакви ситуации, може ќе им текне на разбојнициве да не вршат разбојништво.
Демек има пушка и готово веќе никој не смее ништо да се обиде да преземе.
Да, лесно е вака да пишувам и кажувам кога не сум искусил, знам како е сите се посрани во гаќи и пулс 150 но сепак... треба да има повеќе херои
Особено вака кога само еден е разбојникот, што сака нека има од оружје.
Значи по ова што го трескаш тука ми се потврдува дека ти си херојот во гаќи од дома што пишува и ми се прави саркастичен и паметен тука. Немој тие финти молим те знам кој тип на човек си. Ајде да ти одговорам полека на сите твои прашања.Пфф само еден бил а вие 20 и ништо не напраивте?
GGWP.
Дададада секако, обично кај нас кога се дешаваат грабеживе секогаш пука некој и има жртви xD
Кутрото ти.
Патем, по која твоја логика тука НЛБ се криви?
Ова е чудно. Секогаш има обезбедување кај оваа експозитура, барем јас кога сум одел, а тоа е често пошо сум у близина.
Фала ти, ќе видам со адвокат што како. Не ми е за никаква добивка веруј едноставно сакам да бидат казнети нлб за нивната неспособност да си организираат обезбедување. Или нека не постојат како банка.НЛБ не можеш да ги тужиш, ќе треба да ги тужиш разбојниците, а зошто они сега се непознати, фактички сеа за сеа не можеш да тужиш.
Консултирај се со адвокат, не знам дали можеш кога ќе те викнат во обвинителство да дадеш изјава како сведок, дали тогаш можеш да пријавиш оштетно побарување или понатаму во кривичната постапка.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
И да имаат обезбедување исто би било, шо мислиш некој шо зема 200-250 евра плата ќе застане да ја брани банката.Фала ти, ќе видам со адвокат што како. Не ми е за никаква добивка веруј едноставно сакам да бидат казнети нлб за нивната неспособност да си организираат обезбедување. Или нека не постојат како банка.
Ти кој по ред легна?Ќути, ти си од оние типови што прв како пичка ќе легнеше доле затоа шшшшш.
Колку беа погодени?Лани во чаир во нлб имаше.
Не, уживај, банката е криваЈас сигурно сум крив што тој влезе сред бел ден во 11 така со пушката а?
А ти фраеру во пижами
Реши се сега, во гаѓи сум или во пижами? Кога веќе пројавуваме интерес за аутфит, дали ти носеше гаќи и дали ги смени по случкава?ти си херојот во гаќи
За стрес веројатно стварно си претрпел стрес, но еве јас да те прашам што е крива во овој случај банката?Здраво. Може ли некој да ме упати каде да се обратам која постапка и слично за да ги тужам тутунска за претрпен стрес и животна опасност затоа што бев жртва за време на грабежот вчера во населба хром?
Од каде се вади потврда за казнена евиденција и потврда за кривична евиденција, и која е разликата?
Дали мора во градот каде што сум роден и каде што ми е личната карта или може и во друг град? И дали мора лично или може друг да го извади место мене?