D
Deleted member 12196
Гостин
Не сум грешка срце! Во двете ќе ставам по пет, па едната кеса ќе ја ставам во другата...
Со пити бурек може ќе ја решевмеГрешка си душо, имаш само 10 а не 15 џамлии
Не сум грешка срце! Во двете ќе ставам по пет, па едната кеса ќе ја ставам во другата...
...ами пиши да видиме, барем едно решение, а не па имало две решенија! значи во секој ред менуваш каде сакаш само едно ќибритче!...ете се потсетив на некои денови, дали ќе пречи ако постирам и јас една лесна математичка задача, додуше не е мистерија да со едно поместување на едно кибритче се постигне точен резултат?
Прегледај го приврзокот 227870
вертикалното од операцијата за да стане минус и тоа го ставаш косо за еднакво да стане нееднакво...ами пиши да видиме, барем едно решение, а не па имало две решенија! значи во секој ред менуваш каде сакаш само едно ќибритче!
1. 9+9=18...ами пиши да видиме, барем едно решение, а не па имало две решенија! значи во секој ред менуваш каде сакаш само едно ќибритче!
1. 9+9=18
2. 5+8=13
2. 6+9=15
3. 5+7=12
27%?Во три кутии има по 10 топчиња со броевите од 0 до 9. Од сите три извлекуваме по едно топче. Колкава е веројатноста (во проценти) БАРЕМ едно топче да биде со бројот 7?
30%?Колкава е веројатноста ако извлечеме три топчиња од (само) една кутија да го извлечеме бројот 7?
Кај мене разултатот е 27,1% и 30%.27%?
30%?
Да ама сепак влечеш одеднаш 3 топчињаКога дојдов до првиот резултат (27,1%) очекував вториот да биде помал. Па само од една кутија извлекуваме, имаме една шанса наместо три. Ама ете резултатот демантира.
∞ e remaining time?Прегледај го приврзокот 234675
Колку гигабајти е содржината на торентот што го симнува @budaletinka_r ако претпоставиме дека брзината била константна како на скриншотот?
Точно. Бидејќи претпоставката не ни е точна, @budaletinka_r не удостои со реалноста∞ e remaining time?
2.825GB