D
... ја не би се сложила, единица не се пишува така, недостасува косо уште едно кибритче за да биде единица, тогаш која е логиката шеската да има горно хризонтално кибритче?
...кога игравме ние вака весела математика, не знам воопшто што правевте вие тогаш! баш ме интересира, нека го даде вистинскиот линк на ова да видам дека така треба да е резултатот со три кибритчиња така исправени!Господе Боже помилуј не нас, грешните.
Се согласувам. И нулата се пишува кружно, а не коцкаста.... ја не би се сложила, единица не се пишува така, недостасува косо уште едно кибритче за да биде единица, тогаш која е логиката шеската да има горно хризонтално кибритче?
Прегледај го приврзокот 227859 Прегледај го приврзокот 227861
види, знам дека ова онака саркастично, нашиот наставник тогаш така не учеше, не треба да имам јас мое мислење, а вие да ме побиете некако онака со паметни примери освен вакви однесувања или и тебе ти пречи мојата појава на форумов?Се согласувам. И нулата се пишува кружно, а не коцкаста.
Така што задачава е грешно поставена и нема поента да одговараме.
Втората задача е со две решенија!...ете се потсетив на некои денови, дали ќе пречи ако постирам и јас една лесна математичка задача, додуше не е мистерија да со едно поместување на едно кибритче се постигне точен резултат?
Право на приговор имаше само @zxcv затоа што пред единицта останува празно место. Но и тој резултат не е најголемиот, туку 6701.... ја не би се сложила, единица не се пишува така, недостасува косо уште едно кибритче за да биде единица, тогаш која е логиката шеската да има горно хризонтално кибритче?
Не знам дали Бијонсе може да го направи тоа.Ајде умни глави, погодете ...
Бијонсе има десет џамлии и две кеси, а треба да ги распореди така што во едното кесе да има дупло повеќе џамлии!?
Грешка си душо, имаш само 10 а не 15 џамлииНе знам дали Бијонсе може да го направи тоа.
Јас во едната кеса ќе ставам 5, во другата 10 и го добив решението.