Бате кратко инфо за тст климата. Дали цело време дува, или гаси кога ќе постигне температура и после ќути па чека да ти падне некој степен два па да уклучи? За ходник и скали би ја користел на макс 19 ил и 20 ц.
Ех одлично, одамна барам некој со таква клима. Може ли да ми кажеш дали си ја видел некогаш на 200-250-300W климата на греење? И на ладење на колку си ја видел најмалку 100-150-200W?
Јас сакав да ја ставам на скалите и летно време да е ставена на 28ц да лади на аутофен, а зимно време да грее на 18ц. Со други зборови цело време би се барало да работи на апсолутен минимум од неа затоа прашувам.
Автоматски споено мислење:
Odrzuvanjeto na poniska T vo hodnik (zadihtuvan i prosecno ili dobro izoliran) od 18-19C so kontinuirana modulacija, bez pali gasi e najzahtevnata rabota za inverterot zasto so prosecnive nasi nadvoresni zimski T taa niska zadadena brzo se postignuva i da se ocekuva od eftina kapilara toa da go ovozmozi e preoptimisticno.. Ova go zboram logicno no i od licno iskustvo so 9ka Toyotomi Hiro (Gree Cozy) mn slicna na Lomo Eco. . E sega ako prostorot skali hodnik ne e zadihtuvan, izoliran i ima zagubi togas sigurno ke raboti kontinuirano ama sekako min ke i bide do 400W i nema sa spusta pod toa..