Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
После овие закани на Данета, кај и да е ќе се јави и Димитров звани Бемка „Непријателите на нашиот најголем сојузник, се и наши непријатели“. (покажуваме лојалност)
Тој ми е омилен.Он е познат по тоа да си го става гзот кај што се мерат к.рови и навикнат да завршат во него...

Последно уредено:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гарант си помисли сега ќе почне јамајка :)
не ми беше целта за дедо и на Ганка, сакав да прикажам дека ПР шаманиве врска немаат што зборат и го вртат муабетот како што им одговара. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве, готово.

Влезов во НАТО само придонесе да станеме глобално меме, сите да ни ја видат простотијата. Сега ќе видите кога ќе почнат да не илустрираат како ќенефи, како Бугарија.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.859
Поени од реакции
17.095
имало нешто, ама не ми се верува во тој обем, 1200 луѓе ???... а на интернет не само да има пишување туку има и Бришење на постари незгодни работи..
Излезе пред некоја година на хрватски медиуми за валканита Британски воени акции во Грција против ЕАМ и ЕЛАС, еве сега некако успев пак да ги исчепкам, посебно е интересно варварското Британското бомбардирање на работничкиот кварт во ослободената Атина1944
... . а јас начув дека имало и бомбардирањето на НОВ од страна на британска авијација 1944, во северна Грција, а каде НОВ(ЈА) дејствувала против Вермахт кој се повлекувал јужно со возови... таканаречен пријателски оган :D , но и за ова се
молчело во ФНРЈ, ништо писмено нема

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
имало нешто, ама не ми се верува во тој обем, 1200 луѓе ???... а на интернет не само да има пишување туку има и Бришење на постари незгодни работи..
Излезе пред некоја година на хрватски медиуми за валканита Британски воени акции во Грција против ЕАМ и ЕЛАС, еве сега некако успев пак да ги исчепкам, посебно е интересно варварското Британското бомбардирање на работничкиот кварт во ослободената Атина1944
... . а јас начув дека имало и бомбардирањето на ЈНА од страна на британска авијација 1944, во северна Грција, а каде ЈНА дејствувала против Вермахт кој се повлекувал јужно со возови... таканаречен пријателски оган :D , но и за ова се
молчело во ФНРЈ, ништо писмено нема
ЈНА во Северна Грција во 1944?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.859
Поени од реакции
17.095
ЈНА во Северна Грција во 1944?
ок, не била ЈНА тогаш, туку НОВ/ЈА, а не знам и точно датумот, ми кажуваше еден пријател што работеше во АРМ...

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
ок, не била ЈНА тогаш, туку НОВ/ЈА, а не знам и точно датумот, ми кажуваше еден пријател што работеше во АРМ...
Немало Југословенски трупи никаде блиску до Македонија во 1944, само Македонски партизани..

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Срп и чекан :pos::pos: Каква патологија, неверојатно...

И кога чоек ќе помисли дека не може да биди полудо,одма демант.И сеа кој се комуњари а кој бугарофили???:confused:Се е мрднато,ни нема спас!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.859
Поени од реакции
17.095
Немало Југословенски трупи никаде блиску до Македонија во 1944, само Македонски партизани..
И јас не верувам, овој од АРМ што ми го тврдеше ова, сакаше да каже дека повеќе изгинале што тргнале по Вермахт накај Солун, одколку тие што се наводно на Кале ликвидирани..
а имало инцидент, го имаше на интернет до пред 4-5 години, грчка војска упадна во ФНРЈ, ама тоа беше за време на граѓанската војна, кога и ФНРЈ уфрлуваше доброволци во Грција ... но по жалбата на Грција во ООН, на граница се пратени посматрачи од ООН, а егејците што беа во Битола ги испратија северно најмалку до Скопје а и во Војводина... дури ФНРЈ им дозволи на британските тенкови преку наша територија да ги заобиколат трупите на ДАГ кој беа на планината ВИЧ...
Подоцна Тито отиде во посета во Грција и дури мислам некој балкански сојуз се напраи...

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Трамп незнај глата ка ј муе од воња или не овај Мицотакис го дави со договоро од Преспа

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Трамп незнај глата ка ј муе од воња или не овај Мицотакис го дави со договоро од Преспа
Затоа беше нервозен на говорот Трамп, одвај дишеше.. И затоа не им врати на Иранциве.. Клучната земја уште не е влезена во НАТО, да ги сподели искуствата со освојувањето на Персија.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.159
Немам сомнеж дека штетата која ја нанесе ментално заостанатиот муртинец е непоправлива. Затоа и немам некој оптимистички поглед за нова влада, толку усра Црпко шо ни Ататурк, Џорџ Вашингтон и Наполеон заедно да дојдат нема да можат да ја оправат државава.

Ама со нетрпение чекам СДС да падне на избори за да ни се врати Лет3

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom