Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
А што пак мора да се комуницира со колегите од друга националност. Не мора ни добар ден да им се вика или како и да е на нивен јазик
Ова избега од секаква контрола. Се им се попушта на албанците, се им се дозволува. Да завршат со јазикот, следно и територија ќе барат. Ќе ја разделат Македонија.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.766
Поени од реакции
16.991
Ај на страна процесот што 99% беше политички воден, него што ќе прави со дивата градба која континуирано продолжува да ја гради ? Пак ли некој ќе му биде крив кога ќе го руши некоја идна гарнитура или па се надева на законот за легализација кој се носи само за да се легализира неговиот објект ? Мммм
Автоматски споено мислење:
Што се однесува до Космос, отпрвин разбрав дека СЈО отвори постапка поради набавката без тендер на експлозивот, а со кој е срушена дивоградбата, т.е. затоа и се вика случај Т.Н.Т., а не случај Космос... после почнаа да вртат..
Прво и основно и единствен ПРАВЕН ФАКТ е дали е или не е некој објект Дивоградба, се друго е политизирање... не само за Космос туку и за сите други објекти, било во Скопје било во Охрид...
Забораваат дека на ГП Бетон самиот инвеститор Џонсон Контрол му УРНА еден ѕид од огромната хала и го преправаше повторно, а се бидејќи одстапи пола метар или метар во ПЛУС, а што за наши услови е ништо за хала од 100-на метра, кај нас на зграда од 20-30 стана одстапуваат толку и се забошотува...
Иронијата е дека и ФОН,објект на Фиат, кој е завршен 2003 во време на владеење на СДСМ, не беше легализиран, пола објект беше дивоградба а Фиат не беше со СДСМ...
баш ме занима како е ситуацијата со ФОН сега, плати ли Фиат комуналии за плус изграденото, што не можеше да го легализира пред 16 години ?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.774
А што пак мора да се комуницира со колегите од друга националност. Не мора ни добар ден да им се вика или како и да е на нивен јазик
Ова избега од секаква контрола. Се им се попушта на албанците, се им се дозволува. Да завршат со јазикот, следно и територија ќе барат. Ќе ја разделат Македонија.
Веќе не сакаат да ја разделат, сега цела ја сакаат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.766
Поени од реакции
16.991
Прегледај го приврзокот 226322

да, е депресивно и тажно да се види вакво нешто, ама сепак да посочиме два интересни моменти/

1. Заевистите приморани да се пишуваат како шипци за парче леб, нешто што сигурно не го замслувале како малечки кога ги прашале каде се гледаат во иднина
2. Нус појавата од енотоопшсфо на кое шипците се залепија, а сега полека гледаат како заевите каури им го зимаат лебот.
ова е стара работа..
уште пред 20+ години, имаше уписни квоти на средномедицинско ... е сега на некој им текна и се декларираа со друга националност, па имаше караници и конфликти...
Ај разбирам да биде приемниот испит на јазикот на националноста, ама што праиме со тие националности што зборуваат српски а секој знаеше српски, башка во ехЈу и се учеше во школи с/х јазик..
Националната квоте е глупост останата уште од времето на Тито.. служев на морнаричка академија во Сплит и гледав како старешини срби се зае*аваат со еден србин колега што беше потемен во фаца... абе јас да сум како тебе одма ром се кажувам и станувам адмирал фрегате..
Автоматски споено мислење:

Веќе не сакаат да ја разделат, сега цела ја сакаат.
остај албански што ќе треба да се учи, ама машките ќе треба и су-нет да праат
...женските гајле немаат, депилација ( порано тасмосување) одамна е одомаќена и кај нашите, ако попот кажува дека се што е ново не е православен адет... ама и за сунетот ќе кажат, па и Исус бил обрежан :cool:

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.796
Што се однесува до Космос, отпрвин разбрав дека СЈО отвори постапка поради набавката без тендер на експлозивот, а со кој е срушена дивоградбата, т.е. затоа и се вика случај Т.Н.Т., а не случај Космос... после почнаа да вртат..
Прво и основно и единствен ПРАВЕН ФАКТ е дали е или не е некој објект Дивоградба, се друго е политизирање... не само за Космос туку и за сите други објекти, било во Скопје било во Охрид...
Забораваат дека на ГП Бетон самиот инвеститор Џонсон Контрол му УРНА еден ѕид од огромната хала и го преправаше повторно, а се бидејќи одстапи пола метар или метар во ПЛУС, а што за наши услови е ништо за хала од 100-на метра, кај нас на зграда од 20-30 стана одстапуваат толку и се забошотува...
Иронијата е дека и ФОН,објект на Фиат, кој е завршен 2003 во време на владеење на СДСМ, не беше легализиран, пола објект беше дивоградба а Фиат не беше со СДСМ...
баш ме занима како е ситуацијата со ФОН сега, плати ли Фиат комуналии за плус изграденото, што не можеше да го легализира пред 16 години ?
Законот за легализација е од 2011 така да немал можност да легализира пред тоа ( мислам дека е граден 2002-2003 во времето на коце ). После тоа влезе во конфликт со Грујо а другото го знаете.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Прегледај го приврзокот 226322

да, е депресивно и тажно да се види вакво нешто, ама сепак да посочиме два интересни моменти/

1. Заевистите приморани да се пишуваат како шипци за парче леб, нешто што сигурно не го замслувале како малечки кога ги прашале каде се гледаат во иднина
2. Нус појавата од енотоопшсфо на кое шипците се залепија, а сега полека гледаат како заевите каури им го зимаат лебот.
Нема печат ни потпис, така да слабо релевенатно

Член од
12 март 2009
Мислења
20.766
Поени од реакции
16.991
ова го искуцал некој што разбрал како се изјасниле...
а мануелот е супер, има повеќејазични основни работи за комуницирање :cool:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Замисли дедо ти го тепале во некоја нива после го рмбале, пред него ја силувале и баба ти и тој со крв во уста ги проколнува тие Бугари и се заколнаува дека секогаш ќе им биде смртен непријател... и после ти бозо ни еден како нивен внук одиш и ги пишуваш горди Бугари, да ти се мочам на достоинството.
Одлично сценарио. Се е запазено во текстов. Има акција, крвопролевање, има табу теми како силување, окултни ствари како проклетство, па генерациско предавство. Не знаеш кој е кој, добрите стануат лоши, лошите - полоши...рингишпил од емоции за читателите. :place:

Абе, ти беше тој сам шо ја бранеше осма сезона на GoT? Ти беше, нели? Затоа го утињаш импактот шо го имаат вакви televisa presenta прикаски, мислиш сите се како тебе и нема лоша помија. :D

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не знам за ова дали е точно ама пред година дена во Штип,некаде овој период имаше прослава(ваљда предновогодишна) на сите членови на ДУИ од источна Македонија(околу 50-тина луѓе).
Човекот кој свирел на прославата е татко на мој другар,се свиреле исклучително македонски песни но биле поставени сите три знамиња,на ДУИ,нашето и нивното.

Па не би ме чудело и ова да е вистина.

Знам луѓе кои до ден денес се во заведени како Власи иако немаат ништо влашко во себе,но го направиле тоа после рамковниот договор само за да се вработат.
Неколку примери сум имал со професори во средно.

Така да ова не е ништо ново.

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Одлично сценарио. Се е запазено во текстов. Има акција, крвопролевање, има табу теми како силување, окултни ствари како проклетство, па генерациско предавство. Не знаеш кој е кој, добрите стануат лоши, лошите - полоши...рингишпил од емоции за читателите. :place:

Абе, ти беше тој сам шо ја бранеше осма сезона на GoT? Ти беше, нели? Затоа го утињаш импактот шо го имаат вакви televisa presenta прикаски, мислиш сите се како тебе и нема лоша помија. :D
Бреј овој вистината го погодила директно во пасош. And who DA FUK are you?:pos:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Lurtz,

штом Севердонија влезе во ОТАН, како ќе се изменат нештата наведени во болдуваниот текст?

Биди конкретен, пишуј за „нашата земја„. Небитно ми е што има на „Интернет„, небитно ми е како Литванија ја подобрила својата состојба со влезот во ОТАН.

Пишувај за влезот на „нашата земја„ во ОТАН и сите убајни кои ќе ни следат...Литванија не ме засега на никаков начин.

Еве, Кина не е дел од ОТАН па има двоцифрен економски раст.
Ако не те интересираат вакви анализи, не знам што трошиш време да прашуваш...ако не те интересира. Башка со -биди конкретен, -пишувај за влезот и таквимитија нареѓења не ќе да си на линија со она што го проповедаше во религија, ем во пости. Башка, како не ги поставуваше истиве прашања пред 7-8 години, хм.
како ќе се изменат нештата наведени во болдуваниот текст?
ти реков, нетот е огромен, потребно е само да пребараш. Или да ги прочиташ линковите, за промена.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Lurtz,

штом Севердонија влезе во ОТАН, како ќе се изменат нештата наведени во болдуваниот текст?

Биди конкретен, пишуј за „нашата земја„. Небитно ми е што има на „Интернет„, небитно ми е како Литванија ја подобрила својата состојба со влезот во ОТАН.

Пишувај за влезот на „нашата земја„ во ОТАН и сите убајни кои ќе ни следат...Литванија не ме засега на никаков начин.

Еве, Кина не е дел од ОТАН па има двоцифрен економски раст.
:pos: ти навистина очекуваш одговор... :pos:
...па имаш нет там сам ќе си најдеш, се знае интернет трпи се па одговор кој ти одговара за “вашата земја“.

Колку што ми е мене познато првата инвестиција на ОТАН е околу 700 милиони и 1 милијарда долари!
Да да, знам дека не верваш ама велат дека за толку Рада-Аризона нарачала расходувано оружје и возила од САД-ето (по двострука цена од ново), и велат дека тоа било доволно за влез во ОТАН. Ако очекуваше ОТАН земјите да инвестираат во Северџистан ќе се начекаш, кога се говори за инвестиции се мисли на тоа членки како Северџистан инвестираат во воената индустрија на САД-Британија-Франција-Германија.
Еве инвестираа во Бугаристан и сега има нешто помалку од 7 милиони жители, другите 2 се инвестиција во ...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom