Колко године имаш? Дали некад си добија пендрак у главу? Дали знаеш што значи бранење на идентитет у овој општество? Дали си видеја протести? Што ти збориш уопште ми изгледа на симпатизер на мкд кој мисли дека ако вика повише е победија у "битку" за бодрење на репрезентацију? У различан свет живиш, не те окривују само ти посочују да се размислиш.
Има на форум момци кои живив навијачки фазон на живот и од тој нема искачање! Е исти тија много повише ги боли што у овј случај ке дојдев некои си фанови од измислену државу и ке пљукав по Македонију, Македонију нашу, Александарову. Исти тија ги болеше и кд Срби извадисва Грчко знаме ама болеше ги и кд Македонски албанци ги провоцирасва срби сс што дадесва на знаење дека су туј и се представисва како домаќини. Е тија исти Македонци ги боли што политика ги уништи њини клубови, репресија од плави им ги ослабна групе, што им беше скратено основно граѓанско право а тој е право на движење. Видиш.. у едн србски филм (име: Ивкова Слава) глумац Никола Којо вика: "има цигани, цигани и цигани.. а он није од наши" а куде нас има Македонци, и македонци. Е исто е ама не е исто.
Јас сум дел од првите,Македонци а не македонци.
Иако живеам во источна Македонија и не сум ги осетил репресиите како останатие Македонци од севернозападниот дел секогаш сум сочуствувал со нив.
Познати ми се многу работи за кои голем дел од тие вторите македонци ниту слушнале ниту некогаш ги интересирало.
Сум сочуствувал со сите настани до Смилковско,со Ангел од Ѓорче,со секој посериозен напад на македонски деца од Стајковци,Бутел итн.
Сум изразувал револт во настаните на Кале,протестите против Талат,со убиството на Саздо и секој избоден Македонец од страна на племето.
Од стрикно навивачки аспект сум изразувал револт и секогаш сум се трудел вистината да се прикаже со настаните за Турчин,со нападот и на твојата група кој се случи на финалето со МЗТ.
Јасно ми е што сакаш да кажеш и те разбирам и ти камав погоре секогаш сум бил против тие работи,но на 26 Март ништо од тоа нема да е важно зошто оние ид спротивната страна имаат само една работа за цел,а мислам дека тоа ти е јасно и на тебе.
Иако политичарите ги предадоа Комитите на Кале,иако политичарите ги предадоа Кумани за некои настани во Куманово кои Кумани ги организираа од патриотски причини и одбрана на македонско Куманово,не смееме да дозволиме да подклекнеме тој ден а истото нема да се случи ако сега се обединиме,најправо навивачките групи,за останатиот народ не знам,како што кажа и ти има Македоници и македонци.
Тој натпревар за мене има значење како никој до сега,јас ќе дојдам да го гледам иако не живеам во Македонија,и повеќе од натпревар е,за мене е тоа класична одбрана на македонштината која сум ја бранел секогаш низ цел мој живот и пред секого без разлика дали се работи за кажан збор или направено дело.
Биде поздравен и се надевам дека на 26 Март ќе бидеме на иста трибина и иако нема да знаеме,заедно ќе ја пееме Абре Македонче и Македонија на Македонците.