Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Еве како тоа се прави во нормални држави каде се гази по устав.
Пакистан и нормална држава во една реченица...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.397
Поени од реакции
24.107
pakistan ne e drzava tuku islamisticki shlajm na svetot.
oni se druga liga.
Vo sporedba so nas Pakistan e izmislen, nasa nedostizna zelba, vlazen son i velesila i..... Dodusa i e na nekoj nacin velesila i za ostanatite 170 i kusurot drzavi posto e edna od devet drzavi koi si imaat svoja nuklearna programa i svoi nuklearni boevi glavi baska drugoto i vo daden moment ako toa go nalaga situacijata moze da im reci na koj saka koj ve ebi, vie mene jas vas.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Vo sporedba so nas Pakistan e izmislen, nasa nedostizna zelba, vlazen son i velesila i..... Dodusa i e na nekoj nacin velesila i za ostanatite 170 i kusurot drzavi posto e edna od devet drzavi koi si imaat svoja nuklearna programa i svoi nuklearni boevi glavi baska drugoto i vo daden moment ako toa go nalaga situacijata moze da im reci na koj saka koj ve ebi, vie mene jas vas.
Мене ме интересира една работа

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260

Затоа што сите добро знаеме дека вистинскиот избор за кариера на младите е градежништво во Хамбург, дилање хероин во Лондон и убивање на една од неколкуте жени во Берн. Евентуално за тие што не сакаат да се селат во странство, има просперитет и во тепање каури во група од 5 луѓе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
У општина карпош се истепале,сакале згради да им креваат у Трнодол, а ги гласаа да сопрат со градење кај ке стигнат.Само џамии за граџаните на Карпош,тоа е лекот за нив
Автоматски споено мислење:

Еее ама го нема Стевче да се договори за 50 гласови да дигнат уште една џамија како онаа покрај партизанска у Нерези.
Праат уште една џамија на диво, кај последна 57-мица. Некакви бараки кои ги користат како џамија. Под притисок на населението таму, седницата у општина за легализирање и на тој објект не се одржа (ноември беше тоа).
Инаку џамијата во Долно Нерези беше изградена за време на првиот мандат на Стефче. За време на Андреј Петров кој дојде 2005-та на власт, решија да не ја рушат и ја легализираа истата 2005-та година у номеври, со некаков документ заведен на нотар со потпис на претседателот на одборот за градење на џамија Сали Бедри, дека нема да инсталираат звучници. Сега велат дека и покрај тоа почнале со звучници.
А овие денес што сакале да го тепаат тој советникот кој предлагал таков ДУП, баш и не ги обвинувам и имам целосно разбирање за нив.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.821
1576607959277.png

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Пакистан е невероватно утепана земја. Имаат нуклеарки, али на страна од тоа земјата е крш. Ние сме рај земски за нив. Владе и слични што трабуњаат да ги истовариш таму би се вратиле пешки одма.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.400
Поени од реакции
23.234
Нуклеарно оружје е технологија од педесетите години на минатиот век, не е ништо вау, факинг Северна Кореја има нуклеарки па што дека.

Имаше крикет репрезентација на Македонија до пред некое време и имаше тип од Пакистан, на секој граничен премин Македонциве немаат гајле ги пуштаат одма а Пакистанецов го соблекуваат гол пиштол. Ама битно нуклеарки имале.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Шта Би

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Нуклеарно оружје е технологија од педесетите години на минатиот век, не е ништо вау, факинг Северна Кореја има нуклеарки па што дека.
Таа технологија од пеести, што ја нарекуваш, сеуште е број еден гарант и ултимативно оружје во војна и дипломатија. Тоа е тоа. И е Вау. Многу е Вау. Што ќе беше со Северна Кореја до сега, да немаше такво нешто? А што со Кина? Индија? ...
и сите други, вклучувајќи го и Пакистан. Поновата историја на сите овие земји кои имаат таква "технологија од пеести" ќе беше сосема поинаква.

Тоа секако не го прави Пакистан ни приближно пристојно и нормално место за живеење, што и да рекол некој тука.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Праат уште една џамија на диво, кај последна 57-мица. Некакви бараки кои ги користат како џамија. Под притисок на населението таму, седницата у општина за легализирање и на тој објект не се одржа (ноември беше тоа).
Инаку џамијата во Долно Нерези беше изградена за време на првиот мандат на Стефче. За време на Андреј Петров кој дојде 2005-та на власт, решија да не ја рушат и ја легализираа истата 2005-та година у номеври, со некаков документ заведен на нотар со потпис на претседателот на одборот за градење на џамија Сали Бедри, дека нема да инсталираат звучници. Сега велат дека и покрај тоа почнале со звучници.
А овие денес што сакале да го тепаат тој советникот кој предлагал таков ДУП, баш и не ги обвинувам и имам целосно разбирање за нив.
Се договорија да им ја легализираат под услов да не урлаат,прашање на време е кога ке бидне пу пу не важи.Онаа од Крушопек,јас мислам дека нема погласна ни во најокорелите муслимански земји.Онаа багра у Ѓорче кои се праат не ја слушаат,а на тие пак што им ги ебат ќерките шконои,нормално не им пречело

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.400
Поени од реакции
23.234
Таа технологија од пеести, што ја нарекуваш, сеуште е број еден гарант и ултимативно оружје во војна и дипломатија. Тоа е тоа. И е Вау. Многу е Вау. Што ќе беше со Северна Кореја до сега, да немаше такво нешто? А што со Кина? Индија? ...
и сите други, вклучувајќи го и Пакистан. Поновата историја на сите овие земји кои имаат таква "технологија од пеести" ќе беше сосема поинаква.
И? Не разбирам што ти е филмот тука, сам си измисли аргумент и сам си го побиваш.

Тоа секако не го прави Пакистан ни приближно пристојно и нормално место за живеење, што и да рекол некој тука.
...Го кажуваш истото што го кажав и јас.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.670
Поени од реакции
16.877
Шта Би
само уведување визен режим со Блгарија... голема работа, блгарки што голтале за 25 евра, има молдавки за поефтино... овие само довааѓаат тука со фалц евра па и фалц 100 денарки ако може :mad:

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596

LoL
Koj ja pushtil rajava vnatre vo opshtina bre

Затоа што сите добро знаеме дека вистинскиот избор за кариера на младите е градежништво во Хамбург, дилање хероин во Лондон и убивање на една од неколкуте жени во Берн. Евентуално за тие што не сакаат да се селат во странство, има просперитет и во тепање каури во група од 5 луѓе.
Ne deka nie sme nesho kojznae shto, ali brakjata se grevovi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom