Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
И кај останатите народи Словени ја има оваа појава(Бугарија,Србија)
И они исто или барем дел од нив глумат дека не се Словени,туку староседелци.
Pa imaat i dobra pricina.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.580
германски историчари ги најдоа србите за автохтони, хрватите се словенизирани илири, словенците венети, само ние сме дојденци, сме прелетале со чартер авион од Карпатите ..
Кои будалаштини, едно е слованска инвазија,100,000 војници, таа била до Коринт, но поентата е дека јазикот таму не се задржал туку јужно само до солунското поле..
Патем и античките македонци НЕ СЕ староседелци на грчка Македонија, тие се освојувачи од Аргос,Пелопонез; дошле и војнички покориле територија, па се асимилирале со староседелците... Првата престолнина на пајоните,кој имаа кралство уште за Тројанските војни, пред доваѓањето на античките македонци, се наоѓала меѓу Гевгелија и Поликастро, се уште не е истражена... по доаѓањето на античките македонци, пајоните се потиснати северно, и новата престолнина е Вила Зора...
Хрватска, Србија, Словенија и др., не ги прифатија како официјална државна политика тие идеи.
Словените не стигнале до Коринт, туку до Пелопонез. Езерци и Милинци се словенските племиња од Пелопонез.
Античките Македонци не дошле од Пелопонез туку од север, како и Грците, Илирите и другите.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ne e taka ednostavno ete Germancite i Avstricite 12 godini se identifikuvaa so svastika koja do togas ja nemase vo Germanija, Albancite, voglavno muslimanski narod, se identificira so hristijanski simbol. Itn. itn. Sekoja vtora drzava ima orel vo grb ili kako drzaven simbol pa nikoj ne dojde da ospori toa na druga nacija.
Автоматски споено мислење:

Ova e fejk njus. I onaka golem del od mladite zaminati se vekje, sto gledam vo posledno e semejstva okolu 50 g. vozrast so vekje golemi deca da se iseluvaat.
Мешаш баби и жаби, неме лично ми е шизофрено да се идентификувам со хеленски симбол а зборувам славјански јазик, додека свастика е идеолошки симбол како што беше и петокраката...

Прост пример, секаде каде одиме се препознаваме ради јазикот и кој е како наш или сличен на наш, така да идентификација првенствено преку јазик се препознава

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Мешаш баби и жаби, неме лично ми е шизофрено да се идентификувам со хеленски симбол а зборувам славјански јазик, додека свастика е идеолошки симбол како што беше и петокраката...

Прост пример, секаде каде одиме се препознаваме ради јазикот и кој е како наш или сличен на наш, така да идентификација првенствено преку јазик се препознава
Каков хеленски симбол квазишајкачо неписмена.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.839
Поени од реакции
12.342
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Зависи кој со што и како се самоидентификува ... Јас лично сметам дека е нон-сенс и ступидност е една Словенска нација до толку да забегува по некакви си антички идентитети кои припаѓаат на други народи (во случајов наши соседи). Шестнаесет кракото сонце од Вергина е стар хеленски/грчки симбол кој во средината ја претставува земјата (Геа) а тие краците ги претставуваат грчките антички богови и ај сега ќе се правиме со сила Грци ќе вееме старо-грчки симболи по спортски натпревари, слави, свадби, музички хепенинзи, христијански празници и.т.н. Убаво рече Љубчо Георгиевски пред некоја година во едно негово гостување на една тв емисија кога го спомна терминот т.н. антички Југословени !
Модерната Македонска нација е Словенска нација и нема ништо, никаков континуинет ниту генетски, ниту културен, ниту јазичен, со тие стари антички медитерански култури кои тука вирееле. Денеска целиот медитеран (Европски медитеран) говори или Латински/Романски јазици или Грчки јазик, па дури и во Албанскиот јазик 30-40% се Латински/Романски називи што не е случај кај Словенските јазици (Македонски, Бугарски, Српско-Хрватски, Словенечки и.т.н.) кои припаѓаат на сосема друга гранка јазици (Словенската/Славјанската). Незнам што е толку срамно во тоа да се биде Словен, Словените се повеќе од 300 милиони народ и да се отфрла вистинскиот идентитет (Словенскиот) а да се присвојува некаков си медитерански, античко-Македонски, Хеленски, старо-Грчки идентитет !

па кој вас доселениците од карпатите ве тера со сила да се идентификувате со некој антички идентити ? А и глупаво е некое племе од карапитите што не знае кој е и кој бил да се идентификува со некое грчко племе македонци кога може да бидете бургери.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.614
Поени од реакции
16.815
Античките Македонци не дошле од Пелопонез туку од север, како и Грците, Илирите и другите.
седи долу Берик, единица по хистори:confused:
Argos - Wikipedia

https://en.wikipedia.org › wiki › Argos

Argos is a city in Argolis, the Peloponnese, Greece and is one of the oldest continuously ... Argos is traditionally considered to be the origins of the ancient Macedonian royal Greek house of the Argead dynasty (Greek: Ἀργεάδαι, Argeádai).

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
шо прај бе оваа? Дан се спрема за стрит перформанс, баскерфест.
Абе се ќе напрат само она што им е задача не, ах бе.
за на шипка се спрема, и така освен проституција од властиве ништо друго не видовме.,

Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.580
седи долу Берик, единица по хистори:confused:
Argos - Wikipedia
https://en.wikipedia.org › wiki › Argos

Argos is a city in Argolis, the Peloponnese, Greece and is one of the oldest continuously ... Argos is traditionally considered to be the origins of the ancient Macedonian royal Greek house of the Argead dynasty (Greek: Ἀργεάδαι, Argeádai).
Македонците, како и другите индоевропејци (Илири, Тракијци, Грци) дошле од север. Па ти мисли си што сакаш.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Иритантен ко кратко ќебе, прост и необразован, битно знае да лиже мадиња кај ќе стигне - лика и прилика на просечниот северофиромјанин.
Изборов шо го напраи Муртино со кабинетот го сметам за негов личен напад врз мене и моето ментално здравје. Скоро секој жив тумор го вработи у влада. Васиљ, Маричиќ, Коста Петров, Забрчанец, Иванна...
Му фали уште Константин Кајшаров да го пикне таму. Тој долго време го нема да ме извади од кожа, го немам слушнато со тоа гласчето како и објаснува на водителка со проѕирен череп во утринска емисија нешто за магиска инфлуенца кај децата.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.921
Поени од реакции
40.895
Заев вели дека во Јануари ќе разговарал со Борисов за провокацијата со јазиците, а нему на 3 Јануари му завршува мандатот... :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Леле сељаков :pos:

Прегледај го приврзокот 225382
Значи ова е вистинската слика што ја опишува баграта на власт.
Никаков допир со реалноста, не знаат кај тераат, не знаат каде припаѓаат, глумат елита.
Видете ме сите, присуствувам на кошаркарски натпревар, ист сум како вас, следам НБА. Дресчево го најдов кај брат ми во плакар, па бидејќи е од некој Италијански фудбалски клуб си реков, спорт како спорт што има врска. Битно и овие бркаат топка. Хеххехехехехеххехехехех глуп Васиљ

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Изборов шо го напраи Муртино со кабинетот го сметам за негов личен напад врз мене и моето ментално здравје. Скоро секој жив тумор го вработи у влада. Васиљ, Маричиќ, Коста Петров, Забрчанец, Иванна...
Му фали уште Константин Кајшаров да го пикне таму. Тој долго време го нема да ме извади од кожа, го немам слушнато со тоа гласчето како и објаснува на водителка со проѕирен череп во утринска емисија нешто за магиска инфлуенца кај децата.
Kajшаров го немаш, ама затоа кај другата екипа го имаш некој негов следбеник Лазар или како да беше, професор некој правник со криви очи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.614
Поени од реакции
16.815
Македонците, како и другите индоевропејци (Илири, Тракијци, Грци) дошле од север. Па ти мисли си што сакаш.
вронг... тие што дошле од Карпатите се вратиле дома од зимски одмор, од Скијање, а не дека се од Карпоатите..
Инаку не ги потценувај Словените, тие се и постари од античките македонци, ја најдоа русите дрвената книга, најстара книга...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom