Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
eve ke predlozam dva filma mnogu poucni vo pogled na toa kako doaga do razvod i ostanatoto ne go debatiram ke go svatite ako gi pogledate inaku toa e surova realnos , prviot e so RICARD GIR -NEVERSTVO ,a vtoriot DEMI MUR - NEPRISTOEN PREDLOG , snimeni i vo niv e otslikan realniot zivot i kako se rusi brak,dolgogodisna vrska , taa realnos go opfaka cel svet

Многу бе Амберов потрошувачка од 3000 и кусуро вати, па макар и на почетна од 12 степени.
Ако максималната температура на издув што ја имаат климиве е околу 60 степени излегува дека работи со цоп минус 2.
Многу ко за клима декларирана на А+++.

Здраво Друштво.
Ве молам за информација.
Имам две Gree Amber klimi - GWH12YD-S6DBA2A/I 3530/4200W
GWS6DBA2AH18YE-/I 5300/5570W

Ненормално влечат снага - помалата од 2600-2700W со пик на старт во 18 минута од вклучувањето до 3250W
- поголемата до маx 21A и не слегува под 3700 W

Дали јас нешто не разбирам како треба да функционираат или не се исправни. Овие вредности се измерени и траат во првиот 1,5 час од вклучување на климите, после тоа само ги исклучувам, каблите за струја се загреани. Мерењето го правам со подесување на греење на 23 степени и вентилатор на auto.

Ве молам за информација.

Благодарам.

Glavnoto prasanje na koe ne davas odgovor a samo od sebe se nametnuva vo tvojot post e dali uspevaat klimite da zagreat od 10C na 23C vo prostorijata??
Ako mozes da pozajmis ubavo bi bilo da stavis panelki ednata 5KW drugata 3KW ili priblizno kombo i da go povtoris istoto scenario so startna 10C vnatresna T so merenje i konstatiranje na potrosuvacka i postignata T posle 1.5h na primer. Dodatno ako 18kata ima L. R. A 30A sto e cudno da vlece 21A pri forsiranje?
Posledno, kablite moze da se great i poradi toa sto ne se soodvetni pa bi bilo ubavo da gi proveris posto gleam se razbiras od struja..

Многу бе Амберов потрошувачка од 3000 и кусуро вати, па макар и на почетна од 12 степени.
Ако максималната температура на издув што ја имаат климиве е околу 60 степени излегува дека работи со цоп минус 2.
Vika na greejne do 2.6 deka ke povleci jas od 2.3 ja nemam.videno povejke itoa e Max 5minuti... Potoa sleguva nadolu do nesto nad 1000-1200w ova e ako baras od klimata enormno brzo zatopluvajne i od 20°i auto fan ja stavis na 30°i fan 5.

Attachments

• Screenshot_20191214_133154_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20191214_133154_com.google.android.apps.docs.jpg
    321,5 KB · Прегледи: 51
Последно уредено:
Imam pisuvano odamna za Vehz koja e zubadan tehnologija (Flash Injection)citaj EVI tehnolgija ( Enhanced Vapor Injection), kade imame direktno vbrizguvanje na razladen gas vo samiot cilindar na kompresorot sto mu se ovozmozuva negovo ladenje na mnogu niski temperaturi taka da moze korektno da raboti na mnogu niski temperatruri, itn, itn, itn,.....

Za Amberot ne znam ama pretpostavuvam deka ne e EVI,

Vo sekoj slucaj mislam deka se koncepciski razliciti
Amberot e so dva EXV(pokazana e slika), two-stage kompresor i ima Interkuler pa sledi...EVI tehnologija e, ili nekoja verzija na toa, no sepak ima dvojna entalpija, a interkulerot go vrsi ladenjeto na kompresorot.
Slicna ili ista izvedba e i kaj UCrown samo sto freonot e drug.
Автоматски споено мислење:

COP ili energetska klasa se merat na usisna temperatura od 20c a ne u nenormalni uslovi usis 10c ili 12c i slab napon.
Vo ista situacija so 10 na usis ke mu trebaat barem 3 Tundri18 da stavi zasto ke se kilavat i 1kw da povlecat so usis od 10~12c.
Vo uslovi 12 vnatresna ni MitsuFH nema da drzi prosek nad 1kw...opis za takva situacija imas ovde. Zatoa e i prodadena.

Последно уредено:
Добра клима до 35.000?да загрева до 40 квадрати.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Тие што имате Грее Хансол дали на фан спеедот ви работи вака како да вергла и не може да забрза да дува?

Пријател купил Хансол па ме викна да видам шо е работава шо фуфка, како да вергла да сака да качи фан спеед ама не качува.
Погледнете го видеото и кажете дали е нормално?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тие што имате Грее Хансол дали на фан спеедот ви работи вака како да вергла и не може да забрза да дува?

Пријател купил Хансол па ме викна да видам шо е работава шо фуфка, како да вергла да сака да качи фан спеед ама не качува.

Проверете да не има фолија или слично внатре. Ова звучи како да се мачи да усиса воздух
Иначе не е нормално ова.

Daj uste nekoj detal....sega e montirana.?od koga e zvukot....otvorete kapak(svetnete vnatre) videte filteri...dane ima nesto usisano vnatre na turbina.....
Автоматски споено мислење:

Добра клима до 35.000?да загрева до 40 квадрати.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Slabo informacii imas daj uste nekoj detal...pada moze nesto dase pomogne.!

Osven sho e dosta buchna vnatreshnata vakov zvuk kaj mene nema.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom