Регардинг комуњарата...бев сведок, наместо ѓезме скара, чуда, на крај да испадне еден таков отров муабет. Мојата подобра половина хоби и е изучување јазици, посебно постари јазици вклучително нашиот, движење, преселби и изворни локации на народи и слични теми. Не сака да се вклучи на кајгана оти буквално ќе ги извади блгарето од петици, само ги чита као вицеви од точка.
Ама летоска кај соседи на скара не сме знаеле дека карши нас седи некојси со диплома за таквија науки (би рекол квазинаучник), кој стварно вреќа сол ќе изедеше. И све по ред, се докажуваат, се расправаат, се спорат итн...овој нормално ги брани тековните кои се умилкуваат на блгарето, да не кажам отворено застана зад нив во корист на собраќата од Бихачка, значи у старт негира многу од историјата и археологијата, ама книшката му е у мал мозак. Навиена плоча, пак исто, најмалку 90% намерно искриви податоци за археонаоѓалишта, факти, изворни зборови, народни обичаи и документи.
А комшијата, домаќинот, ко што го дал Госпо, седи и само слуша...едно време го прашуе добро бе... од кај сме ние, според вас "стручњаците", што сме, од Марс, од друга галаксија, индијанци, што сме и неколкупати едно исто го прашува. Книжурецот си ја подвитка опашката и лека полека прекина со небулозите, сфати никој не го есапи. Боже викам, ко да те платиле бугарите за пропаганда, од мене кон него толку. Оттогаш нит сум го видел нит сакам да го видам.
Не велам дека сите симпатизери на есдеесто се вакви, ваљда не се
, да ги *бам, од кај ги знам, меѓутоа повеќето кој за поени, кој за позиција, кој испран мозок...
Значи оној кој се чуди зашто вака или онака, ете зашто, има секакви говнари.
Извинете на текстот 3 метри долг и што прераскажав дел од лично искуство (иако немам обичај да делам дел од личен живот) ама да ви доловам реална ситуација од разговор со припадник на секта, оддел историја.
Слично нешто се дешаваше и пред неколку години само со чоек со книшка од сегашна опозиција, табиет хорор. Дур сега гледам увидел какви биле и оди лангзам кон трета опција.
Ботом лајн, 30 години успешно не спротивставија едни со други да се заколеме, како српско бугарските одреди. Албанците не, па видете што народ сме.
Фала, пријатно