- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.891
- Поени од реакции
- 4.376
Docsis 3.0Optika ili bakar?
Mislam deka A1 ne nudi VDSL kako Neotel!
Docsis 3.0Optika ili bakar?
Mislam deka A1 ne nudi VDSL kako Neotel!
За upstream барем кај мене веќе неколку месеци се 4 достапни и од мизерните 3 кома нешто, се качи на 5Mbps за прикачување ко што и ми следуваше...A1 eks vip(blizoo) docsis3.0 od denes gledam promeni so + kanali za UpStream
bea do sega samo2 na 32qam od denes 4 na 64qam
a isto i /downstream pocnuvaja so channel id 29
sega se 97 nagore*
Имаш во некои градови нивни оптички пакети, но уште не се официјално објавени и не се достапни секаде... Треба да чепкаш у документи на сајтот за да видиш дека постојат ко такви пакетите...Дали нудат А1 оптика?
Da ide preku kabelot od kabelskata i ne e los......Се мислам да ставам комбо пакет од А1.
Битен ми е интернетот, пакетот е 50/3.
Што искуство имате?
Тој пакет иде преку жицата за кабловска?
До сега сум на Телекабел.
Дојди во Неотел тематаОвие а1 се НАЈТАПА интернет оператор во Македонија а и пошироко, 12 години сум со нив (уште од Cadis времето) се ребрендираа 5 пати ама од кога се а1 се ТАПАНАРИЈА тешка...буквално 6 месеци имам големи проблеми со нетот ( паѓа на секои 10 минути, навечер нема по неколку саати, пингот катастрофа ). Дојдоа 7-8 пати НИШТО не направија само пишуваат автоматизирани пораки "проблемите во вашиот реон се решени" и после 5 минути пак паѓа...на НИКОГО не му препорачувам да иде кај овие гомнари...не нудат услуга а бараат пари, исто вметнаа 500 ебани гига лимит на интернет сообраќај во 2019 од НИГДЕ НИКАДЕ клошарана...за 2 недели ми завршува договорот и НИКАД више со нив.
Гарант проблем имаш со некој кабел, филтер или сл. Јави им се нека дојдат, кај мене беа минатата недела имав проблем со еден тв апарат, ставија филтри некој нови и се подобри телевизијата и интернетот.Дали на некој му кочат HD каналите на Близу?
Веќе 10 дена е исто.
Филм на HBO HD не можам да изгледам на раат. Го исклучив-вклучив апаратот за Близу, го извадив кабелот од штекер, му направив апдејт на Андроидот на ТВ, ги намесфив каблите што одат до апаратот и пак исто.
Проблемот не се реши.