- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.358
- Поени од реакции
- 84.580
Ги брцале вчера каурите у Бутел.
Да бе, Муртино-репрезент црпнат од нива е соодветен за политика, а еден од најобразованите луѓе во Македонија не е....Апасиев не е за премиер, нема он врска со политика, нити организирање/координирање, ама затоа, за еден главен јавен обвинител е совршен. Навидум некорумпиран, високо интелегентен и суетен - ух кога би почнел процеси за велепредавство а камо ли поситни работи, има да се тресат од страв клептокративе - што е и причина зошто никогаш и нема да биде на таква позиција.
Многу несоодветно се изразуваш за човек на таа возраст.Ги брцале вчера каурите у Бутел.
??што е работава ? циркузот продолжува, некој нови снимки по интернетов
нови снимки кај што камчев бара средба со заеви да се смири топката за да не се пролева крв, ќе била ш.птарската
Прочитај повторно што сум напишал... Разликата се создава на 100 години.Ако Јулијанскиот нема престапна година, разликата ќе се ствара на секоја 4 година.... Ама како што гледаш нема разлика...
Ова се однесува на Грегоријанскиот календар, додека кај Јулијанскиот секоја четврта година е престапна, без исклучок.Сите престапни години се деливи со бројот 4, освен оние кои се делливи и со 100, на кои што се додаваат годините делливи со 400. Тоа значи дека годините 1800, 1900 и 2100 не се престапни, додека годините 1600, 2000, и 2400 се престапни.
Што има бе Коко, проблематично или невистинито у постот?Многу несоодветно се изразуваш за човек на таа возраст.
И ако мислиш дека си саркастичен или ироничен да знаеш дека ич не си.
Шилегов како и сите други пред него се неспособни бескорисни суштества шо гледаат само лични интереси. Немаат и никогаш немале капацитет нешто салам да напра. Скопје е најголемата депонија на целиот балкан. Градот не е естетски убав. Архитектурата е катастрофа и намерно има масовно населување во градот. Со гарант се кладам дека има од 90000 до 100000 лујџе. Бројката отприлика тука оди. Додека другите градој станаја Ghost Towns.ама ќе се замајава народ 1 недела. Потоа иде С Никола, Н Година и така од денес до утре. Инаку за верските празници имаше порано од ихаха време, иницијатива да речам од бизнис заедницата, посебно оние кои тргуваат со западните земји или ИТ фирмите и фриленсерите. Оти тие имаат проблем со овие календари. Меѓутоа, МПЦ не беше за менување и така остана.
Шилегов наместо верски празници, има еден куп работи освен кантите, што не ги ни дирнал. Уличните кучиња, неосветлените улици, дупките и калта на сервисните негде и на главни улици, дуповите против секое човечко поимање, кои тој као опозиција ги критикуваше, подземната траса низ градот, еколошките автобуси и зголемен број линии и автобуси...и уште милион страни речи и изрази кои не ги ни допре, камоли да ги исполни.
Не знам ако не се срамат со вакви изјави и неисполнување на обврските да искачаат воопшто на тв да даваат изјави.
Знајме дека младите не се криви кога неспособни раководат со образовниот систем и општа со цела земја. Ѝ се смеевме на една Албанија заради то шо ја имаше најголемата неписменост на целиот балкан. Сега види ги кај се тие, а ние кај сме. Нѐ излажаја дека Албанија била најнеписмената земја на балканов, во 20-от век, а всушност сме биле ние тие најнеписмени и до ден денеска сме.ПИСА: Уште еден лет во место
Професорката Елизабета Секирарска смета дека нашите ученици се заглавени во систем на таксативно образование без квалитет, фактографско учење кое не им креира поглед на нештата кои од тие факти треба да произлезат и кои за нив ќе значат дека знаат зошто ги учеле и каде може да ги применатwww.fakulteti.mk
и главните причини за нивото на образование и култура на сегашните и идни млади генерации
Со мала корекција. Највише што направил за скопските улици (на страна дуповите, то е мафија, со неа никој не може) беше Коце. Теодосиј, бул Илинденска, Словенечка, Поврзувањето на бутел 1 со клучката кај поранешниот отпад и понатаму со скопските села и обиколницата, кружни крстосници и слично. Колку толку. И нормално е да добива провизија у ваков систем. Другиве не ми се ни коментираат. Ем провизии ем топки.Шилегов како и сите други пред него се неспособни бескорисни суштества шо гледаат само лични интереси.
е како не е. Гледаш како е елоквентен, какви манири, ...Да бе, Муртино-репрезент црпнат од нива е соодветен за политика, а еден од најобразованите луѓе во Македонија не е....
Несакајќи, се сопнало некое дете и паднало на грб у некој нож.Ги брцале вчера каурите у Бутел.
ОК тоа пак незначи дека треба неможе да се додаде истото правило на Јулијанскиот календар... Поентата е друга, празниците што ги славиме ние по Јулијански календар се сржта на нашето постоење. Еве на пример со Илинден, не само што го славиме свети Илија, туку ги славиме и основите на постојбата на модерната Македонска држава.... Ако го смениме православниот календар, ќе имаме два илиндени, едниот на 20 Јули едниот... нема да биде Илинден уствари... Во културата на народот е врежан тој календар и тој го слават.Прочитај повторно што сум напишал... Разликата се создава на 100 години.
Извадок од Википедија:Ова се однесува на Грегоријанскиот календар, додека кај Јулијанскиот секоја четврта година е престапна, без исклучок.
Se perat od muabetite deka Zajko i Orce napravile dil....da se spasi murtinecot„Ако треба крв, и крв. Имаш деца, имаш машко дете. Ќерка му е што ме боли к…т. И да не нема тоа е, ама нема да дозволам да ми го газат достоинството. Јас со Сашо Мијалков се расчистив“.
"Јас ќе отидам во Бугарија и што тогаш, ќе пуштам како Ким Јонг, па тепајте се во Македонија и ќе отиде се во пи*** материну. И ќе дојде Мицкоски, и што правиме после? Треба крв до колена? Не се научија дека во 30 години најпаметните беа Љубчо и Бранко, седнаа се договорија"
„Никој не знеме кој што има од тоа време. Јас што имам, значи сакам да ги рушам Заеви. Значи јас, сега видов, јас ќе бев во затвор, тоа нема да се деси. Што треба да претендирам да станам премиер да го добијам тоа, не ме интересира, остајте ме, не барам ништо, не барајте ништо“
„Шефе, ако не се смири топката, дај да пробаме да направиме некакво смирување и нешто со ВМРО-ДПМНЕ, они двајца со некакви двајца медијатори наши, странски, да се закопаат секирите сите, привидно да се глуми кавга, они ќе изгубат, кај и да е ВМРО ќе си дојде“.
Се е кажано..„Ако треба крв, и крв. Имаш деца, имаш машко дете. Ќерка му е што ме боли к…т. И да не нема тоа е, ама нема да дозволам да ми го газат достоинството. Јас со Сашо Мијалков се расчистив“.
"Јас ќе отидам во Бугарија и што тогаш, ќе пуштам како Ким Јонг, па тепајте се во Македонија и ќе отиде се во пи*** материну. И ќе дојде Мицкоски, и што правиме после? Треба крв до колена? Не се научија дека во 30 години најпаметните беа Љубчо и Бранко, седнаа се договорија"
„Никој не знеме кој што има од тоа време. Јас што имам, значи сакам да ги рушам Заеви. Значи јас, сега видов, јас ќе бев во затвор, тоа нема да се деси. Што треба да претендирам да станам премиер да го добијам тоа, не ме интересира, остајте ме, не барам ништо, не барајте ништо“
„Шефе, ако не се смири топката, дај да пробаме да направиме некакво смирување и нешто со ВМРО-ДПМНЕ, они двајца со некакви двајца медијатори наши, странски, да се закопаат секирите сите, привидно да се глуми кавга, они ќе изгубат, кај и да е ВМРО ќе си дојде“.