Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
,,ТЕЛМА”: И Боки 13 од понеделник оди во домашен притвор?

.... Инаку, Јовановски, најдоцна в понеделник ќе биде пуштен од градската болница осми септември, велат од болницата, објави ТЕЛМА.

Тој ќе биде таму се додека не се комплетираат резултатите од испитувањата. Јовановски беше примен во оваа болница, со упат од доктор во затворот во Шутка. Од болницата 8-ми Септември велат дека е сместен во апартман на интензивна нега заради почитување на безбедносните протоколи, а не заради тежината на неговата здраствена состојба.

Во моментот е во добра општа состојба и здравствена кондиција.

Важно за Боки 13 24/7 има Итна Помош, а народ испоумре на паркинзи, немале возила, сами снајдете се...

Кој Безбедносни протоколи треба за Боки 13 :facepalm:
Толку ли е валкан газот на власта па се плашат од Боки ????
Kad je bal nek je maskenbal,ексик и дрзава и се

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Протекоа 500.000 евра, време е за тендерче за санирање на штетите.
Понеспособен народ од Северџган немало ниту ќе има на планетава.
Ne vikam deka toa ne e prichinata za protekuvanjeto, ama koj imal dukjan vo GTC kje znae deka protekuvanje e neshto kako dobro utro tamu.
Ovaa slika mozhesh da ja najdesh ama bukvalno sekoj den na treti kat. Osobeno okolu chitalnata i ex Elite Shopping.
Da ne zborime za toaleti, klima i ostali problemi...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.861
Поени од реакции
21.709
Ne vikam deka toa ne e prichinata za protekuvanjeto, ama koj imal dukjan vo GTC kje znae deka protekuvanje e neshto kako dobro utro tamu.
Ovaa slika mozhesh da ja najdesh ama bukvalno sekoj den na treti kat. Osobeno okolu chitalnata i ex Elite Shopping.
Da ne zborime za toaleti, klima i ostali problemi...
Значи заклучокот е дека наместо да фрлаат 500.000 евра на глупости, а за кои допрва ќе следи и тендерче, можеле едноставно да ги потрошат тие пари за санација на кровната конструкција на ГТЦ. Ама па така нема да можат да украдат пари, така да оправдано е!!!!

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Не ти текнува зошто ги нема парите на Груки и компанија или се правиш невешт и потајно се радуваш што Груки ја кидна а еден по еден се извлекуваат сите поголеми риби кои треба да одговараат и да враќаат пари? Еве зошто:
1. Форимирањето на СЈО и законот за него се донесени во преговори со Груки и компанија, законот е изгласан во собрание со мнозинство од дпмне. Има некој бидала кој ке донесе асален закон и ке формира силен орган кој ке го гони него? Нема таков будала. Секој кројач ке си го скрои капутот да одговара за неговиот грб.
2. Дали некој ке биде осуден и ке ги врати парите не зависи од Заев. Ако зависи од Заев или било кој друг што не е суд тогаш за каква правна држава ке зборуваме. Значи, не Заев, ами судот е тој што треба да некого осуди и му изрече мерка конфискација.... Судовите знаеме чии се, односно знаеме судиите од кое тефтерче се бирани. Судовите се буквално киднапирани од кадрите на Груки, основни судови, апелациони судови, врховен суд, судски совет а еве очигледно и уставен суд. Зошто Гоца брк сеуште не е во затвор? Има правосилна пресуда да оди во затвор уште од пролетта но уште е на слобода. Заев треба да ја собере и однесе во Идризово или тоа треба да го направи судот? Заев ги застарува предметите или тоа го прават судиите?
Заев направи грешка што веднаш не пристапи кон темелна реформа на судството, бркање се што е по теферот на Гоца. Само тогаш ке квичевте како Заев влијае и го присвојува судството, се меша во судската власт. Судството е таков монструм за кој ке требаат години ветинг за да застане на нозе. Со оглед на поставеноста на судот и процедурите за избор и разрешување на судии за две години неможеш ниту портирот во судот да го сменеш, треба време и сериозни зафати.....
Хм, Лазаре Лазаре зошто така?
Нема потреба од нервоза, имаме концептуални недоразбирања, додека јас говорам за принципи ти си настапуваш од аспект на твоите политички преференции. Нема проблем, велат дека во демоНкратијата секој има право да се фарба како сака, јас не се согласувам ама мнозинството одлучило така и јас немам моќ да го изменам тоа (знаеш веќе за ... кога 3 овчари го надгласуваат Платон и ... и кога тој вели дека во таква демоНкратија тој не е луд да верва, зошто да бидам луд јас па да верувам?), припази малку на тоа кривините.
Повторно не си одговорил на прашањето:
Каде се парите?
Сатисфакција за мене е ако некој украл пари тие да се вратат во торбичето, а не дали ќе оди во затвор и тоа заради тоа што купил меченце со кое сега се вози некој друг, таквите ниски страсти не ми се сатисфакција, значи каде се парите?
За парите прашувам затоа што се говореше за 5 милијарди евра, а тоа се многу пари, некој друг може да праша и за парите од рекет кои се само 20 милиони евра ама зошто да не се вратат и тие, каде се парите? (единствено задоволство ми е да ги т*там северџаните од сите бои, од тоа не можам да се откажам, премногу ми е добро)...

Тебе ти представува задоволство Гоца-брк да одела во затвор, мене не и ако ме прашуваш зошто не, па затоа што мерцедесот е тука се вози Црпе со него и зошто Гоца-брк да оди во затвор, нека им го даде мерцедесот на Гоцата и другите па нека одат во затвор, вака не би било праведно. Утре ќе дојде некој друг и ќе бара да оди Црпе во затвор затоа што се вози со мечето а не заради непочитување на референдумско изјаснување и не заради насилна промена на името и редефинирање на државата.... всушност ете ти како разумен член на форумов објасни кое е делото односно штетата што ја причинила Гоца-брк со купување на возило за потребите на државата... зела провизија или што?????
Ако не си знаел за Гоца-брк се бара да оди во затвор заради настаните од Куманово кога таа застанала на патот против редефенирањето на Македонија а не заради мерцедесот, само прашање е колку имаш капацитет тоа да го разбереш...

Их шо сум се распишал како да има некое фајде, ај поздрав Лазаре, цепај коа има овци стрижи ги шо да се праи!

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Значи заклучокот е дека наместо да фрлаат 500.000 евра на глупости, а за кои допрва ќе следи и тендерче, можеле едноставно да ги потрошат тие пари за санација на кровната конструкција на ГТЦ. Ама па така нема да можат да украдат пари, така да оправдано е!!!!
Drzhi voda toa shto go zborish, megjutoa tamu e druga prikazna.
GTC e dolzhen da gi sanira ovie raboti.
Site dukjandjii plakjaat odredena suma (zavisnost od kvadratura) za oddrzhuvanje ama ochigledno deka niv muva ne gi lazi.
Pola od dukjandjiite i dolzhat odredena suma, pa im gasat struja, pa plakjaat na rati...ednostavno, haos.
A za kradenje bace bez gajle....na kakvi se nachini ima da se ukrade, GTC e najmal problem. Ova Shilegov saka da dobiva poeni za ona veteno-storeno, da ima shto da lomoti pred sledni izbori.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.861
Поени од реакции
21.709
Drzhi voda toa shto go zborish, megjutoa tamu e druga prikazna.
GTC e dolzhen da gi sanira ovie raboti.
Site dukjandjii plakjaat odredena suma (zavisnost od kvadratura) za oddrzhuvanje ama ochigledno deka niv muva ne gi lazi.
Pola od dukjandjiite i dolzhat odredena suma, pa im gasat struja, pa plakjaat na rati...ednostavno, haos.
A za kradenje bace bez gajle....na kakvi se nachini ima da se ukrade, GTC e najmal problem. Ova Shilegov saka da dobiva poeni za ona veteno-storeno, da ima shto da lomoti pred sledni izbori.
И граѓаните на грчец и остали дупки се должни да плаќаат струја па ете државата им отпишува долгови од 100 милиони евра. Да сака државата може да им помогне на дуќанџиите, но нив им треба гласачко тело за купување а не за санирање на проблемите во државава !!! Ова со зелениот кров на гтц е жива глупости, на милион приоритетни проблеми ние решивме зелен кров на гтц да правиме. Ама па и тука го разбирам Шилегоф, мора да покаже у програма било каков реализиран проект покрај автобуската на гтц, дефинитивно ова му е втор.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Толку ли е валкан газот на власта па се плашат од Боки ????
Ако од кај Орцета заминуваат заедно со г-дин Луј Витоновски директ во Вљада подземје..
Шо мислиш колку им валкано газето?
Следи го патот на парите :toe:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Греота Сашо, за леб трпи откако му паднаа другарчињата од власт. :( Жал да ти падне и за него и за Муковци вакви онакви Камчевци...

Ќе си лежи!:tapp:На некоја плажа на Бахами!Ајде луѓенца на цел глас-Нема правда нема мир!

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
... се тргаат од самата помисла на тоа ....

од друга страна интересно е како левицата ги релативизира злоделата кои ги извршиле нивноте истомисленици прошлиот век... кои се неспоредливи со било кои злодела направени во историјата, имајќи во предвид дека и Хитлер е во конкуренцијата...
Во минатиот век и едните и другите односно сите овие тоталитарни идеологии направиле мулти-милионски покољ, масакар, касапаана, геноцид во светски рамки. Геноцид врз 6 милиони Евреи, геноцид врз Роми (непознати бројки?), геноцид врз некои Словенски народи како Србите на пр. во творевината НДХ (Анте Павелиќ) кои биле масовно екстерминирани од друг Словенски народ (Хрватите) поради религиозни причини, едните православни Словени (Србите), другите исто така јужни Словени ама римо-католици по религија, бројката на убиени Срби на територија на НДХ е непознат, се споменуваат бројки од 700 илјади убиени Срби, само во логорот Јасеновац се убиени повеќе од 200 илјади народ (Срби, Евреи, Роми...) што се навистина застрашувачки и поразителни бројки. Диктаторот Јон Антонеску кој бил лидер на фашистичка Романија за време на втората светска војна исто така ликвидирал повеќе од 500 илјади народ. Да не говориме за злосторствата и на Мусолини и генерал Франко...
А тек па злосторствата на Ленин, па на Сталин, злосторствата на Мао Це Тунг, Пол Пот и.т.н. и.т.н.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Еми шо бе па нормално дека и Боки Тредичи ќе го пуштат домче, кога ја пуштија Катица и оној Кичеецот, па и кога ги амнестираа Груевци, Гоца Брк, дон Мијале, Милето, Протуѓер, Латасовци, Ивони, Орциња и.т.н. ... пардон не ги амнестираа туку им застареа делата де !

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.649
Поени од реакции
88.402
Слушнете го Тарик на крај... поголем осет има за државава одколку оние Северxhани кои излегоа на референдумот пред една година.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.416
Поени од реакции
4.325
Во право си дека полицијата и судовите треба независно да работат и тие се оние кои треба да ги затворат криминалците од мината владат. Ама тоа овде не функционира така.

А ти сериозно мислиш дека Заев уште го интересира она правда и мир? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Се меша он во судство и сите органи во државава, ама не му е сега дојдено да ги затвара соперниците, зошто кога може бизнис да направи со нив, сега кога е во добра позиција.
Некои ги искористи за глас во собрание, со некои договори некој милион да поделат па да ги забошотат судските процеси. Заев по пари е тргнат, не по правда, како и секој на негово место досега.

Судовите и затворите се за обичниот граѓанин, не се за политичарите.
Судството е жива кал со која неможе да се справи никој. Еве и тебе да те стават премиер, колку и да имаш силна воља да се справиш со високиот криминал, нема да имаш никаква можност да направиш ништо во тој правец без силно да зарешеш во судството па нека пискаат сите како тоа се мешаш во судството кое е ,,независна власт,,.
Хм, Лазаре Лазаре зошто така?
Нема потреба од нервоза, имаме концептуални недоразбирања, додека јас говорам за принципи ти си настапуваш од аспект на твоите политички преференции. Нема проблем, велат дека во демоНкратијата секој има право да се фарба како сака, јас не се согласувам ама мнозинството одлучило така и јас немам моќ да го изменам тоа (знаеш веќе за ... кога 3 овчари го надгласуваат Платон и ... и кога тој вели дека во таква демоНкратија тој не е луд да верва, зошто да бидам луд јас па да верувам?), припази малку на тоа кривините.
Повторно не си одговорил на прашањето:
Каде се парите?
Сатисфакција за мене е ако некој украл пари тие да се вратат во торбичето, а не дали ќе оди во затвор и тоа заради тоа што купил меченце со кое сега се вози некој друг, таквите ниски страсти не ми се сатисфакција, значи каде се парите?
За парите прашувам затоа што се говореше за 5 милијарди евра, а тоа се многу пари, некој друг може да праша и за парите од рекет кои се само 20 милиони евра ама зошто да не се вратат и тие, каде се парите? (единствено задоволство ми е да ги т*там северџаните од сите бои, од тоа не можам да се откажам, премногу ми е добро)...

Тебе ти представува задоволство Гоца-брк да одела во затвор, мене не и ако ме прашуваш зошто не, па затоа што мерцедесот е тука се вози Црпе со него и зошто Гоца-брк да оди во затвор, нека им го даде мерцедесот на Гоцата и другите па нека одат во затвор, вака не би било праведно. Утре ќе дојде некој друг и ќе бара да оди Црпе во затвор затоа што се вози со мечето а не заради непочитување на референдумско изјаснување и не заради насилна промена на името и редефинирање на државата.... всушност ете ти како разумен член на форумов објасни кое е делото односно штетата што ја причинила Гоца-брк со купување на возило за потребите на државата... зела провизија или што?????
Ако не си знаел за Гоца-брк се бара да оди во затвор заради настаните од Куманово кога таа застанала на патот против редефенирањето на Македонија а не заради мерцедесот, само прашање е колку имаш капацитет тоа да го разбереш...

Их шо сум се распишал како да има некое фајде, ај поздрав Лазаре, цепај коа има овци стрижи ги шо да се праи!
Немаш основни познавања од правото. За да од некого конфискуваш имот, ги одземеш парите и ги ставиш во торбичето, најпрво треба да биде осуден, да има правосилна пресуда дека тој ги украл парите. Судот, со правосилна пресуда, а не ти или јас да кажеме дали парите ги украл и треба да ги врати. Мерката конфискација следува откако има осудителна пресуда. Тие муабети ,,парите во торбичето,, можеме да си ги правеме по киафани и чајџилници, а за се друго има суд (од тефтерчето на гоца) кој треба да реши и за тоа дали некој е виновен и за тоа дали и колку треба да врати тој виновниот. Знам дека ти е тешко за разбирање ама тоа е.
Автоматски споено мислење:

Еми шо бе па нормално дека и Боки Тредичи ќе го пуштат домче, кога ја пуштија Катица и оној Кичеецот, па и кога ги амнестираа Груевци, Гоца Брк, дон Мијале, Милето, Протуѓер, Латасовци, Ивони, Орциња и.т.н. ... пардон не ги амнестираа туку им застареа делата де !
Тоа е тоа. На крајот секогаш излегува дека Љубчо Георгиевски е секогаш во право, до сега нема промашено прогноза или анализа ниту еднаш. Ако се секаваш во врмето кога пукаа бомбите и беше натегањето околу избори, сјо, пржински влади... Љубчо многу убаво кажа дека најдобро ке биде да дпмне не се гонат кривично ами само да се договори да вратат дел од парите и да им се забрани на грујовци да учествуваат во политиката... дека најдобро е да им се даде отстапница оти ако се притиснат и немаат каде ке направат големи срања од што најмногу ке изгуби државата. На крај еве излезе пак неговото само што како држава изгубивме многу време и ресурси....

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.621
Поени од реакции
16.830
Судството е жива кал со која неможе да се справи никој. Еве и тебе да те стават премиер, колку и да имаш силна воља да се справиш со високиот криминал, нема да имаш никаква можност да направиш ништо во тој правец без силно да зарешеш во судството па нека пискаат сите како тоа се мешаш во судството кое е ,,независна власт,,.

Немаш основни познавања од правото. За да од некого конфискуваш имот, ги одземеш парите и ги ставиш во торбичето, најпрво треба да биде осуден, да има правосилна пресуда дека тој ги украл парите. Судот, со правосилна пресуда, а не ти или јас да кажеме дали парите ги украл и треба да ги врати. Мерката конфискација следува откако има осудителна пресуда. Тие муабети ,,парите во торбичето,, можеме да си ги правеме по киафани и чајџилници, а за се друго има суд (од тефтерчето на гоца) кој треба да реши и за тоа дали некој е виновен и за тоа дали и колку треба да врати тој виновниот. Знам дека ти е тешко за разбирање ама тоа е.
Има други основни познавања на правото, т.е. за Правосилно да осудиш некој треба :
1. Да има правен основ, т.е. делото за кое се покренува обвинение да е казниво по закон ... не значи дека ако е направена матерјална штета е казниво по закон... На пример ако се затвори фабрика која загадува, не само газдата, индиректно и државата има матерјална штета... ако се плати обештетување на правен субјект или граѓани од државна каса, државата има штета , ама не е виновен тој што потпишал да им се исплати, туку тој што придонел правниот субјект или граѓаните да бидат оштетени и да добијат обештетување
2. Да има квалитетни матерјални докази, не може да се донесе правосилна пресуда само на разговори, дури ни ПРИЗНАНИЈА без ДОКАЗИ не се валидни
Прислушкувани разговори НЕ СЕ ПРЕДМЕТ на судски расправии, нив ги користи Полицијата за да фати на дело криминалци или да обезбеди матерјални докази
3. Да има сеопфатно, неселективно обвинение ... т.е. НЕ МОЖЕ да го обвиниш само Јанко дека земал Мито од Трајко, а не го обвиниш и Трајко што дал мито..
Не само што и давањето Мито е казниво, туку ако митодавачот биде неказнет се отвара можност за ЗЛОУПОТРЕБА на правосудниот систем, посебно во политички цели.... истото и со лажни сведоци кој демек соработуваат и признаваат дека учествувале во делото па поминуваат со условни казни
4. Нема владеење на правото ако Обвинителство за иста работа гони селективно, само субјекти кој не се поврзани со власта... случај со автобускиот превоз на ученици во Битола... немаше цврсти докази, обвинението го темелеа дека превоз по ученик во Битола е поскап од Токио, ама бргу се дозна дека во прозаевските општини Струмица и Куманово превозот по ученик е УШТЕ поскап и од Битола...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom