Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Е како си пишувал во 2014 година, кога си член само половина година (и неколку дена)???
Што збориш, како ова си ме цитираш, ја ни сум го напишал тоа ни пак е тоа мој стил. Линкот од цитатот води кој мојот пост погоре, што нема врска со тоа во твојот цитат.

едит:
сега гледам дека ти место мене Таксист си го цитирал, ама нешто ти се побркало па мојот јузер е на цитатот

D

Deleted member 12196

Гостин
Што збориш, како ова си ме цитираш, ја ни сум го напишал тоа ни пак е тоа мој стил. Линкот од цитатот води кој мојот пост погоре, што нема врска со тоа во твојот цитат.

едит:
сега гледам дека ти место мене Таксист си го цитирал, ама нешто ти се побркало па мојот јузер е на цитатот
Не знам што се случило... Се извинувам (всушност не е моја грешка - или можеби е?)
За секој случај ќе го повторам цитатот.
Уште во 2014 пишував-пренесов анализа дека целта е поделба на Македонија помеѓу Арбанистан и Бугаристан, дека е тоа процес кој ќе се одвива во повеќе фази и ќе се настапува чекор по чекор, и тогаш и денес моите написи и коментари се бришани-цензурирани од слободното новинарство и другите слободни мислители...
Е како си пишувал во 2014 година, кога си член само половина година (и неколку дена)???

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
постот му беше полн со навреди, речник и компарации какви што не му доликуваат на еден професор што активно предава на факултет.

На целата оваа апашаана најголем проблем испадна тарифата на Апасиев(y)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Интересното е што Апасиеф ептен се запали на постот у кој овој го споменува него. Во принцип не сум го видел и прочитал тој пост но, реакцијата на Димче беше ептен. Тоа значи дека добро го пецнале кога му извадија дека и он зимал пари односно е на листата на сите што бутале пари од СЈО. Добро е, му нафрлија само една ствар, опомена, да не писка многу пошо и него му е прљав гзот. Очигледно е дека ептен го заболело ова што го пишале, затоа што постот му беше полн со навреди, речник и компарации какви што не му доликуваат на еден професор што активно предава на факултет.

И зел се напнал, го кани овој да одат на дуел да му објаснел да го згазел со аргументи. Ја да сум сеа као Манулач за инат не му искачам на дуел само преку фб ке му враќам уше поише да се нервира :tvg:
Ништо ново не му извадиле, уште пред неколку години излезе информацијата дека бил ангажиран од СЈО. Не знам што толку се паѓа во несвест за ова, за стара вест.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858

На целата оваа апашаана најголем проблем испадна тарифата на Апасиев(y)
Се е проблем. Али најголем проблем е што се прави чист, а испадна дека и он бил на платниот список на СЈО.
Ништо ново не му извадиле, уште пред неколку години излезе информацијата дека бил ангажиран од СЈО. Не знам што толку се паѓа во несвест за ова, за стара вест.
Ја прв пат сега гледам дека и он бил на платен список

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
зарем само 'кајгана' читаш. Мислев дека е јасно како ден дека се работи за други ел. медиуми ама изгледа не било.:cenzura:
:aplauz:
Автоматски споено мислење:

Се е проблем. Али најголем проблем е што се прави чист, а испадна дека и он бил на платниот список на СЈО.
Точно.
Не може 97.000 евриќи на Ленчето да се проблем а неколкуте 000 на Апасиев да не се. Тоа што заврши како платеник на СЈО беше награда за учеството во уништувањето на Македонија. Ако се знае дека тој беше прилично активен против “режимот“ (кој види чудо беше брана за промена на името) па така тој многу придонесе да се инсталираат овие кои извршија невиден злостор -етноцид- и бришење на македонската држава....
...., ако Апасиев тогаш не знаел што праи како сега знае што праи - поголема е веројатноста дека ниту тогаш ниту сега знае шо праи, односно недораснат е да се бави со политика. Иако за волја на вистината, денес, е сосема во право кога вели дека сите акти донесено по државниот удар од 27 април се ништовни и така треба да се третираат, или кога се повикува на референдумот и резултатите од истиот, сепак останува прашањето која е неговата улога во носењето на истите...

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.926
Поени од реакции
40.931
И сопругава на пратеников да не се удрила во пајак? :D
Искрено ме боли кур, ако била толку глупа да се омажи за комуњар заслужува шамари кучката. :D

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Уааауууу каква вратоломија.
Како ги доведе во корелација РДТ со квислиншкиве рабоќе?!?
Значи, ако не се укинеше РДТ немаше да се смени името и Македонија и понатаму ќе постоеше :yid: ?
Каква слобода за новинарството, зарем постои слободно новинарство или слободни медиуми, зарем уште има такви кои веруваат во таквите пропаганди!

И како ме доведе мене во велепредавничкото јато, :tapp:интересно е да се дискутира со тебе!
Глеам овие почнале дискусија дали Хитлер бил левичар или десничар, (дискутираат дали еден НАЦИСТ е левичар или десничар :pos:, и нормално поединци дури и цитираат што рекол “почитуваниот“ Адо, а модературата спие, ама ако напишам-пренесам анкета дека постоечките политички субјекти вкупно имаат 20-24% доверба кај гласачкото тело веднага ме предупредуваат дека било спам (несакакана порака и ја бришат се разбира)) или се нема елементарни познавања од социологија - општествени системи, политички и економски слободи... па според тоа или се тролови со фабричка грешка, (може се работи за AI Елизе v3.0) или затвориле некоја ..... па сега имаат пристап до нет!
Како си почнал да лепиш етикети, глеам и ти ги имаш потребните квалификации за... каде, во кој напис сум пишувал афирмативно за квислинзиве - Северџаните во СДСс и ДПсНЕ, ако познавам некој кој со децении постојано предупредува од ваквите изроди во политиката и другите сфери можам слободно да речам дека се гледам себе. Уште во 2014 пишував-пренесов анализа дека целта е поделба на Македонија помеѓу Арбанистан и Бугаристан, дека е тоа процес кој ќе се одвива во повеќе фази и ќе се настапува чекор по чекор, и тогаш и денес моите написи и коментари се бришани-цензурирани од слободното новинарство и другите слободни мислители... значи се можев да замислам, ама дека еден кој нит го знам нит го познавам ке дојде и ќе ми лепа етикета дека сум Северџган е тоа ни на сон не ми идеше!
По се напрегаш толку? На кој му докажуваш дека не си северџан?
Си извршил предавство, си плукнал на државата, глупости, ама важно си имал добри намери...
Е сега затоа што си останал со прст во уста, што те крадат и лажат, и не само тебе туку и твоите и поколенија и твоите предци, крив е паторот, така вели Костадинчо... Љуби га ...
Автоматски споено мислење:

Kabinetot naa Zaev ne znae da razlikuva zname na Avstrija i Latvija pa ke zabelezale nekojsi hibriden napad...aj dosta so fejk njusite.
Не сватив до сега дека се тотална утка и како личности и како кадар?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Овие пола држава поткупиле :uzi:
И после сакаш да функционира систем, купиле и леви и десни експерти и штом им затреба експертиза оп еветигона...
...
. Светомир Шкариќ .... 14.000 еуриќи :uzi:
. Гордан Калајџиев.... 10.000 еуриќи :uzi:
. Адвокатско друштво Тортевски .... 4.000 еуриќи :uzi:
. Сашо Орданоски ...... 4.000 еуриќи
...
https://infomax.mk/wp/wp-content/uploads/2019/11/bonis-sjo.jpg :uzi:
https://infomax.mk/wp/wp-content/uploads/2019/11/bonis-sjo1.jpg :uzi:
https://infomax.mk/wp/wp-content/uploads/2019/11/bonus-sjo2.jpg :uzi:
https://infomax.mk/wp/wp-content/uploads/2019/11/bonus-sjo3.jpg :uzi:

и повторно имаме да, случајно се разбира, за едно лице нема податоци туку само износ.

Груки имал телефонски разговор со Црпе, добро поминало.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Најповтараната и најизлитена теза на модерниште фашисти, како да се срамат од Хитлер па со сите сили се трудат да го „товарат“ на левицата.
Истат така најизлитена теза кај нас е дека СДС се левичари!:facepalm:

D

Deleted member 12196

Гостин
зарем само 'кајгана' читаш. Мислев дека е јасно како ден дека се работи за други ел. медиуми ама изгледа не било.:cenzura:
:aplauz:
Читам одвреме навреме по некој лист од весник, па дури и по некој лист од зелка. Ама никаде не стетнав никаков таксист. Можеби таму си камионџија?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom