Најекономично греење и ладење

Член од
29 август 2008
Мислења
5.735
Поени од реакции
4.134
a da probas da ne ja gasis? ke spusti mn poveke od 800w
Автоматски споено мислење:

na ovie t izolacijata i ne e tolku bitna... izgleda ja gasi klimata
a da probas da ne ja gasis? ke spusti mn poveke od 800w
Автоматски споено мислење:

na ovie t izolacijata i ne e tolku bitna... izgleda ja gasi klimata
I mene licno mise gleda kako mnogu 800w na +7/8° ili e slaba izolacija ili toa sto ja isklucuva kreva na potrosuvacka...
Bidejki eve kaj mene24°Fan Medium. od 07do19.30 ima potroseno 5.8kw odnosno 464w prosek toa e skoro na pola od 700/800w

Последно уредено:
D

Deleted member 95595

Гостин
@Ninidini Ako mozes da si ja dozvolis, Mitsubishi LN! Ovde nema ni konkurencija. Jas go imam nejziniot prethodnik, fenomenalna klima. Toa e vrvot vo klimatizacijata. A pa ushte za izolirani prostori e izmislena. Fenomenalen, kulturen nacin na rabota, tivka, ultra ekonomichna.

Член од
22 ноември 2019
Мислења
7
Поени од реакции
0
@Ninidini Ako mozes da si ja dozvolis, Mitsubishi LN! Ovde nema ni konkurencija. Jas go imam nejziniot prethodnik, fenomenalna klima. Toa e vrvot vo klimatizacijata. A pa ushte za izolirani prostori e izmislena. Fenomenalen, kulturen nacin na rabota, tivka, ultra ekonomichna.
Ista cena e so daisekai 9 r13 ,i gi ima potpolno istite karalteristiki po katalog samo twin rotary compresorot e razlika kaj dsisekai

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Eurovent e marketing i reklama za 90% od populacija sto neznaat da go procitaat, sovrsen mamec da gi platat klimite 50% poskapo.
Primer1
Mitsubishi SF50 ako nekoj cita na Eurovent na ovie +12 prosecni treba da trosi 267W za da ima COP 7.1.....ama vidovme trosi 800W prosecno a ne 270W so taman uslovi kako Eurovent ladna soba 20 na usis :D
SF50COP12.jpg
Primer2
Klima so PdesignH=4.8kw (kako ne be) a so Tbiv= -4C....dno dna klima za 80.000denari
Moze @mdeni i @Fikshe1989 da ni objasnat zasto klimava ima Bivalentna od samo -4C i na -5 i poniski temperaturi i treba grejalica od 1.4kw ?????
lukavata.jpg
EKG2.jpg Hidroset cenovnik.jpg
Klimava po site dostapni dokumenti nikogas nema da proizvede toplinka energija od 4.8kw!!!
Samo so grealka ili Backup Heater od 1400W ke stigne tamu
Kalorifer.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Nikad ne razbrav jasno zasto ima potreba backup heater capacity da se deklarira? Zosto ne e dovolno samo da se navede na tie -10 ili -15 koi se opfateni vo standardiziranoto testiranje kolku moze da isporaca modelot i tocka.

Kajgana Shop

На врв Bottom