- Член од
- 24 јули 2008
- Мислења
- 666
- Поени од реакции
- 134
Колку е границата за пензионирање во Словенија? И дали со 7 години работен стаж во нивна фирма се добива пензија/некаков приход до крајот на животот/еднократно?
60 и кусур е, слично како кај нас. Може нешто минимално да ти се познава на пензијата во Македонија, а да лапнеш пари одеднаш тешко тоа.Колку е границата за пензионирање во Словенија? И дали со 7 години работен стаж во нивна фирма се добива пензија/некаков приход до крајот на животот/еднократно?
Ako Maribor onda baraj rabota u Austria - dupla plata.Нека ми пише некој што е таму или бил. Се мислам меѓу љубљана и марибор
Odam da ucam t.e studiram zatoa se mislam megju ljubljana i maribor. Parite ne se problem, ne znam vo koj grad ke e potesko. Site mi vikat vo ljubljana e tesko za stan zatoa sto ima dosta pomalku makedonci za razlika od maribor. I imam poveke poznanici vo maribor i maski i zenski, a vo ljubljana edno masko i toj e so negovite drugari. Pa zensko so 4 maski vo stan glupavo e nekako.Ako Maribor onda baraj rabota u Austria - dupla plata.
Ali maribor e tapa.
Ljubljana ti e mnogu podobar grad ali treba poveke pari. Imaš rabota tamo i stan?
Da i imas dokumenti da rabotis Avstrija? Zaneš deka plakjas i danok vo Avstrija i Slovenija?Ako Maribor onda baraj rabota u Austria - dupla plata.
Ali maribor e tapa.
Ljubljana ti e mnogu podobar grad ali treba poveke pari. Imaš rabota tamo i stan?
Stanevi poeftini sigurno vo Maribor ke najdes..samo cimeri najdi si ako mislis da studiras.Mislim deka ke najdes primeren stan i vo eden i vo drug grad.
Vo toj slucaj Maribor ke bide dobar. Ima mnogu studenti i po primerno e za studentskiot dzep.
Здраво, дали може да се патува низ ЕУ само со студентската виза, без македонскиот пасош?
Eden od najdobrite, lani go renoviraa..bomba eДечки бил некој во спа центарот терме Олимиа во Подчетртек да пише збор два за местото?